Romjulen hittil har jeg brukt på å spise deilig mat, hygge meg med familien, sett på film og tv, skitur, kos med kjæresten og jobb! Jeg må si det har vært herlig med jul!

 

I går var det tid for det årlige jentejulebordet! I år ble det holdt hos Jenny, som hadde pyntet nydelig både inne og ute. Alle jentene hadde med seg mat og drikke, pluss en gave hver. Etter å ha spist, drukket og kost oss, hadde vi flasketuten-peker-på for å fordele gaver. Alle fikk en gave og alle ga en gave. På denne måten sikrer man seg en ordentlig fin gave, istedet for mange små fra alle. Et stort pluss for lommeboken er det også! Utrolig hyggelig tradisjon, som ble like koselig som alltid.
I morgen er siste arbeidsøkt på Junior for nå, så da skal det blir godt med litt tid til ski og skøyter med gode venner frem mot nyttårsaften! Nyttårsaften blir det fest og fyrverkeri i Drøbak, gleder meg! Satser på at det ikke blir for kaldt! Blir vel uansett bedre enn forrige nyttårsaften da jeg lå hjemme med svineinfluensa..

 

Hva har dere gjort i romjulen? Har den vært en drøm?

Julie
I dag har jeg for første gang jobbet på julaften. Fra klokka 9 til 13, det gikk ganske bra, bortsett fra at det var kjedelig å stå opp så tidlig å gå ut i kulda! Nå er jeg i alle fall ferdig med jobbingen for i dag! :) Hele uken har det egentlig vært ganske stille på Junior, lurer på om alle har vært tidlig ute med julegaver og juleantrekk i år?
Nå er det tid for å la roen senke seg og la julen ringes inn! Ha en hyggelig julefeiring!

Juleklem fra Rathkesjentene og Markus
Fredag var jeg, Hilde og flere av Hildes venner fra studier på Bigbang-konsert på SentrumScene. Det var en kjempebra konsert, og det er jo nesten blitt en tradisjon for meg å høre Bigbang hvert år før jul! Stemingsfullt! De avsluttet fantastisk med denne sangen

 

Love it!

 

Lørdag sto julegrøt på menyen, og det samme gjorde bursdag/dimmisjonsfest! Hyggelig vors i Markveien, før vi dro ut, men på merkeligvis dro vi hjem igjen uten å ha vært inne på noe utested.

 

I dag har dagen bestått i å ligge til sengs, dårlig etter gårsdagen. Det var hyggelig å stå opp om ettermiddagen til denne lappenfra mine herlige samboere!

Hvordan har deres helg vært?

Julie
Desember. Betyr julegavehandel! Jeg må si at jeg på mange måter liker å gå rundt i butikker og kjøpe julegaver med baktanke og å pakke dem inn mens jeg hører på julemusikk og håper at vedkommende som på julaften åpner gaven skal smile og bli takknemlig!

 

Weheartit.com


Dessverre er det ikke så ofte det blir slik.. Som oftest tenker jeg: i år skal jeg være tidlig ute med gavene! Men må ærlig innrømme at det aldri har skjedd. Noen, kanskje en eller to, gaver blir kjøpt inn i november og jeg føler at jeg har vært flink og at jeg er i gang, men så går resten i glemmeboka, gjerne til siste uken før julaften. Da må jeg løpe til kjøpesentrene og presse meg frem mellom alle andre mennesker som i år (igjen) er sent ute med gavene. Dem er det ikke få av. Julegavehandelen blir ikke like idyllisk som den kunne vært!

 

Å pakke inn gavene selv får jeg sjelden tid til, og det ender opp med at de ligger i gaveesker fra butikkene (ikke like kult å åpne som en ekte pakke, spør du meg!) Gavene gis liksom ikke fra hjertet når de er handlet i desperasjon den 22. desember, ofte blir det bare det første og beste jeg ser. Liker ikke at det skal være slik. Satser på at gavene noen ganger har falt i smak hos mottaker likevel!

 


Weheartit.com

 

I år er jeg relativt tidlig ferdig med relativt mange julegaver! Må nesten gi meg selv et klapp på skulderen over min flinkhet. I dag, den 16. desember ligger en stor haug med gaver klare! De er relativt gjennomtenkte også! Hva er hemmeligheten, lurer du kanskje på? Det skal jeg si deg:

 

♥ Lag en liste allerede i oktober! Der skriver du opp alle personene du skal/må/vil kjøpe gave til og en ca-pris du ser for deg/har råd til (husk: fine gaver trenger ikke være rådyre!)

 

♥ Neste steg er å kontakte personene på listen og be dem om å liste opp sine juleønsker. Dersom du gjør dette tidlig, har de en stund å tenke på også! Krev ønsker fra dem!

 

♥ Skriv dette opp på listen etterhvert som det blir klart. Kartlegg (+ skriv på listen) hvor du kan få tak i de aktuelle gavene.

 

♥ Gå målrettet til butikken og spør betjeningen om de har det du er på utkikk etter, dermed unngår du å vimse rundt i alle mulige deler av butikken å lete.

 

♥ Vurder om gaven passer både i prisklasse og i ditt/og mottakers ønske om utseende, praktisk nytte osv. Om den er det du leter etter: Kjøp! Ikke avvent og se om noe "bedre" dukker opp andre steder (du sparer tid og krefter)

 

♥ Gave i boks!

 

Dette gjentar du til du har alle gavene på listen klare (husk å stryke ut underveis!)


Som dere skjønner er det litt sent å starte med denne taktikken i år, ettersom julen nærmer seg med stormskritt, men det kommer alltid en jul :)

 

Må innrømme at jeg har litt igjen på noen litt vanskelige gaver, men satser på at det ordner seg før 24.! Lykke til med julehandelen! I dag er det julerengjøring som står i fokus for meg!

 


Julie

Oi, dette som bare skulle bli et kort innlegg ble visst et langt! Beklager, følger ikke bloggreglene (for mye tekst og for få bilder). Tihi.
Den 27. november var jeg på gardeball. Fra klokken to fikk jeg fikset både hår, negler og make up hos min venninne Merete. Da klokken nærmet seg seks ble jeg hentet av en flott gardist og vi dro til Plaza, der ballet skulle være.


Ballkjole fikk jeg også låne av Merete, og det var gøy å virkelig pynte seg! Er ikke så ofte man tar på en så pen kjole, fikser seg ordentlig og skal på ball!

Først var det mingling og hilsing på gardesjef, før det var herlig middag med taler, underholdning og det hele.

 


Så var det duket for polonese og vals! Er det ball, så er det ball!

Så bar det opp på hotellrommene, der vi skiftet til et antrekk som egner seg bedre til en fest av 2010-slag enn ballkjole og uniform. Vorspiel på rommene var morsomt, helt til vi ble kastet ut av hotellbemanningen som hadde fått klager.. ooops. Festen fortsatte i lokalet vi spiste og danset i, som nå var blitt en dansegulv med musikk av et litt annet slag! Morsomt!

Da vi langt på natt hadde danset bena såre og musikken stoppet opp, var det herlig å kunne ta heisen opp i 7. etasje og legge seg rett ned i en hotellseng, som dagen etter kunne bli igjen uoppredd! At vi forsov oss til hotellfrokosten er kanskje ingen bombe?


Kvelden og natten ble alt i alt hyggelig, morsom og et veldig godt minne! Tusen takk til alle som var med på å skape det!

 

Julie
Bloggen har vært så godt som død den siste tiden, men nå som eksamensstresset har lagt seg litt, er den oppe å går igjen! Nå med nytt utseende, ettersom vi har hatt det samme en god stund, tenkte jeg det var fint med litt forandring. Fryder det? Designet er det Rina som står bak, hun har lagt ut gratis bloggdesign på sin blogg, konge for oss som er amatører på html! Det er en ganske midlertidig header, om noen har lyst til å lage en for oss er det bare å skrike ut!

 

 

For tiden har Mia og jeg juleferie og venter spent på eksamensresultatene. Hilde holder fortsatt på med eksamener, og har sin siste i morgen! Da er hun ett hakk nærmere å være politi! Ellers har vi hatt julerengjøring i Rathkes, noe som trengtes! Selv om vi bytter på å vaske hver uke, er det underlig hvor mye støv som samler seg på steder man glemmer å titte! Så nå er det klart for jul!

 

 

Juleverksted har vi også vært på, hos våre venninner i Markveien. Der ble det kos med julemusikk, gløgg, gluwine, pepperkaker, englelys og julestemning rett og slett!

 

 

 

Hilde og Mia har laget julekalender i Rathkes, der de får gave annerhver dag! Julestemning med pakker hengende på kjøkkenet!

 

 

 

 

Snart kommer innlegg om gardeball også! Ha en fortsatt fin Desember, i morgen skal jeg kjøpe resten av julegavene! :) Er dere ferdig med julegavehandel?

 

Julie