Om bare en uke er jeg på vei til Roma med studentene i Mediepolitikk! Selveste Roma, som jeg aldri har vært i, men alltid har hatt lyst til å besøke. Jeg må si jeg gleder meg! For det første blir det deilig å komme bort fra dette regnværet i Oslo, og til 25-30 grader i solfylte Italia. Også alt som er å se og oppleve der! Det er jo som sagt en studietur, så det blir jo faglig opplegg der, men jeg tipper at det blir mye tid til å kose seg også. Det blir herlig. 

 

 

Enda en bonus er at min gode venn (og tidligere "samboer" her i Rathkes), Mia, skal være med!  Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg! 

 

Denne uken er det ikke mye opplegg i fagene, så jeg får benytte tiden til å lese pensum. 

 

Noen som har tips til hva som må oppleves når man er i Roma for fem dager? 

 

Love Jules


I dag startet jeg dagen som på bildet! Frokost og pensum på sofaen i stua. Det var deilig. Kaffe og vindus-shopping med en god venninne var også utrolig fint i det pene været! 

 

Satser på at resten av helgen blir like bra! 

 

Hva skal dere? 

 

Julie 
I denne uken har jeg igjen fått god kontakt med min gamle venn bussen mellom Oslo og Drøbak 541! Både mandag, onsdag, torsdag og imorgen har/skal jeg sitte på denne bussen. Grunnen er to kjøretimer og en jobbvakt på Junior, og imorgen er det hjem til Drøbak for helgen.

 
Denne bussturen kan bli litt kjedelig noen ganger, men jeg synes det går greit å bare koble ut i den lille timen det tar. Spesielt liker jeg å ha litt tid til å høre på lydbok! Dere tenker kanskje at det er litt teit å høre på lydbok? Vel, det synes ikke jeg. Det er jo helt perfekt å høre roman etter roman på ipoden, mens man gjør andre ting! Kulturell innputt, mens du reiser! Jeg har i det siste hørt på Harry Hole-bøkene av Jo Nesbø, og neste på listen er Hodejegerne, som jeg jo må lese/høre før jeg ser filmen :) 

 

Imorgen er det lesing, kaffe med en god venninne og lunsj/middag ute med mamma, før helg 


Er dere glad i Nesbø? Lest Hodejegerne? 


Juliet

 

PS: Pensum er selvfølgelig det jeg liker aller best å lese 
Selv om jeg startet dagen rolig, med frokost servert av kjæresten, sitter jeg nå med hodepine og er sliten. Allerede etter første dag! Rett etter forelesning tok jeg bussen til Drøbak for å ha kjøretime, og bussen inn til Oslo igjen. Selv om det ikke høres så anstrengende ut, merker jeg faktisk at jeg har hatt sommerfri lenge! 
 

Jeg fikk tittet innom Byporten i dag da, og der kjøpte jeg meg stjerne-skjerf på salg, og noe ekstra til badet. Små ting som gjør dagen litt morsommere.

 

Imorgen venter min første forelesning i kunstfag (kunst, teknologi og medier), sammen med disse to smartingene

 


Foto: Ådne Feiring

Det skal bli spennende! 

 

Hvordan var din studiestart? 

 

Julie
PANG! Så var sommerferien over, og det er studiestart i morgen! I dag har jeg nytt det siste av ferien ved å sove leenge, titte på søndags-tv, vasket leilighet og nå er det bare å prøve å få oversikt over høstens fag. Siste år av min bachlour-grad i medievitenskap starter altså i morgen. Det er rart, men også litt fint å tenke på! 

 

 

Jeg kan faktisk ikke si at jeg gleder meg til masse lesing, forelesninger og eksamener! Men en opptur er at det ene faget arrangerer tur til Roma i september! Det blir spennende! Håper jeg kommer til å finne litt mer inspirasjon og motivasjon når jeg kommer igang. Akkurat nå klarer jeg bare å tenke på at jeg vil savne sommeren.. 

 

Flere som kjenner studiestart blir hardt?

 

Last summer kiss 
Jules  
Turen til Kroatia var fantastisk! En ferie som så og si inneholdt alt mulig; både strandliv og byliv, shopping og sightseeing, familietid og kjærestetid, opplevelser og avslapning, amerikanere og kroater, restaurantbesøk og mat i leiligheten, både hell og uhell, kino og bading, nye og gamle bekjente, solseng og steinstrand, sol og kjærlighet! Rett og slett to fantastiske uker! 

 

 

 

Savner det!Noen andre som har hatt fantastiske ferieturer i sommer? 

 

Love Jules 
I dag er det lørdag. Jeg går helt i surr med hvilken dag og dato det er for tiden, men i dag da jeg åpnet døren for å hente avisen, fant jeg ingen og forsto at det er lørdag. For meg betyr det 5 timers jobb på Junior, før jeg skal spise reker og drikke vin med min gode venninne Mia! Det siste blir kjempebra! ♥

 

Siden kjæresten er på guttetur i Sverige, har jeg de siste dagene vært rundt hele Oslo (inkludert IKEA) for å handle inn ting vi trenger i leiligheten. Har fått tak i mye av det jeg har sett etter, men det er en viktig ting som mangler. Støvsuger... Hvis noen har noen gode forslag til liten støvsuger som er veldig bra; skrik ut! 

 

Mandag er i kalenderboken min helt blank, for det er dagen det skal flyttes! Det blir så spennende å bo med kjæresten! ♥ Kan ikke si jeg gleder meg like mye til studiestart, som er om kun 9 dager.. 

 

 Noen andre som skal flytte? 

 

Kiss Jules 
Wow, er det virkelig snart studiestart igjen? Jeg som synes jeg nettopp leverte eksamen? Tiden flyyyr og alt som skulle ordnes iløpet av sommeren er gått litt i glemmeboka, så nå blir det plutselig litt mye på slutten av ferien! Med jobb, kjøretimer, bilteori, reiser, studiestart kommende opp har jeg en del å tenke på! Og ikke minst at kjæresten skal flytte inn! 

 

 


Jeg gleder meg kjempemasse, men det er mye som skal ordnes! Hilde flytter til Førde for et år, så nå er det vi og Marthe, den andre nye i kollektivet som styrer leiligheten og alt som følger med! Med andre ord er det forandringer på gang. Kommer til å savne å bo med de søteste Hilde og Mia( + Markus!), men satser på at forandring fryder! 

 

 

I dag skal vi inn til leiligheten med litt småting som skal på plass, før vi skal på kino ♥

 

 

Hva gjør dere på tampen av sommeren? 

 

Love Jules 

Hei! Det er lenge siden jeg har blogget, noe det er flere grunner til. Det var ikke internett i leiligheten i Dubrovnik slik vi var lovet, og dessuten hadde vi alt for mye annet å finne på til å tenke på bloggen. Den 22. Juli, mens vi fremdeles var i Kroatia fikk vi en sms om at det hadde skjedd noe forferdelig i Norge, i Oslo, i byen jeg bor i. Dere vet nok alle hva jeg sikter til. Det var ikke lett å forstå alvoret og omfanget av det som hadde skjedd, der vi satt å lette etter informasjon på kroatisk tekst-tv. Og vi ble ikke roligere av å se forsidene på nettavisene da vi gikk på internettkafè. Det var rett og slett utrolig!

 

 

 

Det er ikke lett å blogge etter at noe sånt har skjedd, det føles så meningsløst og lite viktig å blogge om hverdagens små hendelser nå. Derfor har det vært stille her en stund. Jeg har mange følelser og tanker rund det som har skjedd i Oslo og på Utøya, men jeg ønsker ikke å skrive om dette her på bloggen, ettersom vi blir minnet på det som er skjedd ofte nok. Jeg ønsker bare å si at jeg har tent lys, og jeg har den dypeste medfølelse med ofre og pårørende i denne tiden. Det gleder meg at det norske folk har vist at kjærligheten vil seire, selv i denne enorme sorgen. ♥

 

 


Videre vil jeg forsøke å blogge om hverdagens ubetydeligheter, fordi jeg ikke vet hvordan jeg ellers skal få denne bloggen på beina igjen.

 

 

Imorgen skal jeg og kjæresten inn til Oslo for å skrive under kontrakter på leie i Rathkes et år! Tenk, vi skal bo sammen i Oslo, det blir spennende og herlig! 

 

 

Love Julie