Hei! Nå er det snart mai, og det er mye som skjer. Mye gøy og noe litt mindre gøy.

Jeg er ferdig med praksisperioden i Snowboardforbundet nå, og over kan dere se hva jeg ble overrasket med på fredag. En rose i en søt, liten krukke og deilig gulrotkake med blåbær i lunsjen! Det var veldig koselig å få en sånn avslutning på en lærerik praksisperiode! Nå gjenstår bare rapporten.. 

 

I helgen har det jo vært det sommerværet i Oslo, noe jeg benyttet meg av og nøøøt! På lørdag var kjæresten og jeg først å trente, før vi grillet og koset oss i parken. På søndag tvang jeg med meg kjæresten og en kamerat ut på Løkka. Vi spiste til og med frokost på kafè (se den deilige salaten!). Vi tittet innom markedet på Birkelunden og det var mye morsomt å se på, mest menneskene og dyrene da. Så var det hjem i bakgården, der jeg vakset og oljet sykkelen min, mens gutta slappet av i skyggen. Jeg fikk også solet meg litt og fikk skille!! Lykke! 

 

Kvelden ble avsluttet med kino med kjæresten. Vi så The Avengers i 3D, dessverre var det masse tull med filmen. Den ble stoppet midt i, og det tok en halvtime før den var i gang igjen. Vi så hele filmen ut, og da den var slutt fikk vi beskjed om at billetten var gyldig som en ny billett på hvilken som helst film. Så da blir det nok kino til helgen også :) 

 I dag har det vært regnvær igjen. Og jeg har ikke vært noen god student. Venter bare på skikkelig vår og sommer.

 

Jeg har rett og slett bare gjort alt annet enn å skrive på oppgaven min; sett serie med kjæresten, vært på shopping og vært på trening. Det betyr: skippertak imorgen.. Noen som kjenner seg igjen? 

 

Love Jules 

 

 Instagram: julieber1
 

Onsdag har kommet og gått. I alle fall snart. Nå er det bare to dager igjen i jobben i Snowboardforbundet for meg. Her ser dere instagrambildene fra dagen i dag. 1. Life Saver om morgenen, te eller kaffe gjør en går morgen litt mer levelig. 2. Dagens middag: kjøttboller og grønnsaker, med jordbær og hylleblomst-drikk til. 3. Min kveldskos: jordbær, bringebær, blåbær og melon med kesam naamm. 

 


Ble også en liten runde i butikker i dag, er ikke ofte jeg får tid til det og er ikke ofte lommeboka kan klare det. Har ikke akkurat god råd nå heller, så det ble ikke så mye med hjem, men noe ble det. 1. Kjole til fest og moro (Lindex). 2. En liten pinsett med kinesisk motiv (Tiger). 3. En mintfarget topp med blonder øverst og neders (Lindex).

 

 Ellers har dagen gått til jobb på forbundet og snufsing, er fortsatt forkjøla og det merkes på formen, men nå er det bare å kjempe seg igjennom de siste arbeidsdagene og skoleoppgavene, så er det ferie og fri! 

 

Følg meg gjerne på Instagtam: julieber1

 

Håper alle har hatt en fin onsdag. 

 

Love Jules 

 

 

 Se hvor fin jeg ble i går, etter å ha vært hos ekte stylist (5 år gammel)! Veldig fornøyd selv :) 

 

Siste uke på Snowboardforbundet nå, og så er det bare å hive seg over skoleoppgavene som venter. Bare fem uker igjen i Rathkes også. Wow. 

 

Håper alle har en god tirsdag! 

 

Julie 


Akkurat nå sitter jeg i sengen, med dyne og mac på fanget og prøver å få skrevet på en kvalifiseringsoppgave om filmhistorie. Nærmere bestemt ekspresjonistisk film og montasjefilm på 1920-tallet. Det må bare gjøres, selv om det er litt ork å sette seg ned med.

 

Både kjæresten og jeg er blitt forkjøla (perfekt!), men etterpå skal vi kjøre foreldrene hans til Fredrikstad, og bare slappe av hos min mamma før vi kjører hjem igjen. Det blir fint å bare ta det rolig i kveld. 

 

Håper du er frisk og har en god helg! 

 

Julie
18.mars 2010 skrev jeg dette innlegget på min gamle blogg. Fikk lyst til å dra på biblioteket og lese når jeg leste denne teksten i dag! 

 

Lost in information

Har du noen gang følt deg fortapt i mengder av informasjon? Har du noen gang fått pustevansker der du kaver deg frem gjennom et hav av vitenskap? Følt at informasjonen du søker er like vanskelig å finne som en nål i en høystakk, eller som ett bestemt sandkorn i ørkenen? Selvsagt har du det! Internett er i stor grad et sted med uendelig mye informasjon og kunnskap, men jeg må innrømme å føle meg ganske druknet av informasjon på bibloteket på Universitetet i Oslo også..

Jeg føler meg liten der, og ubetydelig, i mengdene av informasjon og kunnskap jeg ikke har, og aldri kommer til å få. Det får meg til å føle meg en smule dum, men uhyre imponert og litt paff over at det finnes så uendelig mange bøker som omhandler alle verdens temaer. Det er utrolig. Blandt alle bøkene av ulik art, ulik størrelse, tykkelse, farge og format går jeg. Jeg vurderer om det finnes svar på alle mine spørsmål her? Gjemt i disse endeløse rekkene av reoler med hyller fylt med bøker, fylt med sider, fylt med setninger, med ord, med bilder og figurer som gir mening. Kan jeg finne meningen med livet her? Kanskje?

Mest sannsynlig har ingen lest alle disse bøkene, og det er vel lite trolig at noen kommer til det. Kanskje er det ikke meningen heller? Kanskje står alle bøkene her som en påminnelse om hvor små vi er i dette havet av temaer, i denne himmelen av informasjon og vitenskap?


De er nesten som mennesker, bøkene, der de står stablet i hyller, kategorisert og avgrenset innen hvert sitt område, slik vi mennesker befinner oss i ulike verdensdeler og land. Reolen med sosiologi-bøker har egne grenser, egne normer og felles grunnsyn.

Alle er de unike, bøkene, akkurat som oss. Menneskene. Deres utseende og egenskaper varierer, men de er alle av verdi for noen. Enkelte bøker er viktigere enn andre og enkelte er mer populære, men alle er av interesse for noen! Enten de er gamle og vanskelige å forstå, uansett om de er svarte, hvite, gule eller rød har de en betydning. Om de er tykke eller tynne, høye eller lave er de relevante og utgjør en viktig og avgjørende del av biblioteket. Slik er også hvert enkelt individ en viktig brikke i verdens-puslespillet.

Det imponerer meg hvor mye som er skrevet, og hvor mye menneskeheten kan og vet. Det er fantastisk, men det er jo på ingen måte sikkert at den som vet mest har det best, kanskje er uvitenhet en god ting på enkelte områder? Ja, jeg satser på det og holder meg til de relevante bøkene for meg, de på pensum, de som kan knyttes til relevanse og interesse i mitt liv. På samme måte satser jeg på å forholde meg til de menneskene jeg har rundt meg, de som gir livet mitt mening og inspirasjon! De som gjør meg lykkelig.

 

Hva synes du om denne teksten jeg skrev for to år siden?

Julie 

 

 

 
Jeg har fått ny telefon igjen, etter at den forrige ble stjålet. I mellomtiden brukte jeg min gamle telefon. 
Den ble etterhvert full av bilder, så nå har jeg dumpet en haug av dem her!  
Så får vi bare håpe at jeg skal ha min nye Sony Ericsson Arc S lenge! 
 

Ha en god dag, alle sammen!
Jeg har vært hos tannlegen, så sitter på jobben med hengende munn etter bedøvelse.. Sikkert helt nydelig!

Julie

 

I dag har min snille venninne Merete ordnet slik at jeg har en "følg meg på facebook"-knapp i infoboksen her på siden av bloggen. Det er jo helt supert! Så da vil jeg bare oppfordre dere til å følge Rathkes på Facebook hvis du ikke alt gjør det :) Trykk på ikonet under, eller i infoboksen! Julie 
1. Jeg er blitt påvirket av arbeidet mitt og går med DNB-lue og Session-genser, kjent snowboardstil.
2. Trening!
3. Gårsdagens frokost på jobb.
4. Gårsdagens middag, kylling med hjemmelaget marinade og salsa verde.
5. Dagens frokost før jeg løp til jobben. 

 

Mine instagrambilder fra i går og i dag morges. Som dere ser har jeg fått ny telefon! 
Nå har jeg kommet meg på jobben på Snowboardforbundet, og kjenner at dette blir en lang dag. Skal nemlig rett på turning etterpå.
Jaja, jeg får bare komme i gang med dagens mange arbeidsoppgaver.

 

Ønsker alle en god tirsdag!

 

Julie  
Det er ikke lenge til vi skal flytte fra Rathkes gate nå. Siste leiemåned er allerede betalt og det føles rart. 

 

Flyttingen er faktisk igang her allerede, jeg liker å ha litt system på ting, så derfor vil jeg starte tidlig og få alle tingene våre i merkede esker. To esker er allerede pakket og satt i kjelleren til pappa i Drøbak. Tre til står klare i stua. Snowboardet mitt, tv-en vi hadde på soverommet og en bag med vinterklær er også pakket. Likevel føles det ikke som vi har pakket bort noe! Det er helt utrolig hvor mye man klarer å skaffe seg og stappe huset med på bare noen år! Håper jeg klarer å pakke det meste i merkede esker, det blir så mye lettere når vi skal flytte inn et nytt sted. 

 

Det er så mye som skjer om dagen, og jeg har mye å tenke på, men det har vært en fin helg og jeg har fått gjort en del ting jeg burde ha gjort for lenge siden. Har i tillegg fått slappet av og kost meg. Klar for en ny og effektiv uke nå! Det er jo tross alt ikke så mange uker igjen før sommerferie! 

 

Hvordan har din helg vært? Har du noen flyttetips? 

 

Julie 
 

Nå som sommeren nærmer seg, og jeg skal snaart på badeferie, fant jeg ut at det var på tide å finne frem bikiniene mine, må jo få full oversikt over hva jeg har (og hva jeg "trenger"). Som dere ser er det litt godt og blanda når det gjelder mine bikinier. Kjøper som regel billige bikinier, for da kan man jo unne seg en ny hver sesong. Selv om de gamle ikke blir kastet da. Har også en litt dyrere bikini (den lyserosa) som er H2O-bikini som er brukt i mange år, men som jeg nå synes begynner å bli litt sliten i fargen. 

 

Den orange bikinien kjøpte jeg på sommersalg i fjor (tilbudsrotta vet dere), og den har jeg ikke fått brukt ennå. Orange er litt dristig farge til meg synes jeg, men siden den var så billig ble den med hjem. Dessuten har jeg jo tenkt å bli litt brun, og da passer det jo bra med sterke farger. Det jeg har sett i ettertid, og som jeg digger, er at den orange underdelen kan matches med både den stripete toppen, den orange toppen og den hvite toppen med orange blomster. Da ser det plutselig ut som jeg har flere bikinier! 

 

Selv om jeg har litt å velge i, tror jeg nok det blir en ny bikini på meg før Kretaturen. Har sett at de har begynt å komme i butikkene, så det er bare å være tidlig ute! Bikinikroppen derimot, har jeg ikke vært så tidlig ute med.. Jaja, vi får se. Sommer blir det uansett!

 

Har du kjøpt årets bikini?

 

Julie  
 I påsken stoppet vi ved togskinnene og gikk ut i sivet. Det var solskinn og vi knipset noen bilder :)

Når sommerens korn kommer har jeg lyst til å snike meg ut på et jorde og ta flere fine bilder for det blir så stilig!

 

Har dere tatt bilder på et lignende sted?

 

Julie  
 

 I år skal jeg og kjæresten til Agii Apostoli på Kreta! Vi drar om bare to måneder.
Blir så deilig å komme til varmere strøk og bare koble ut helt. Vi har bestilt og betalt reise allerede, så nå er det ingen vei tilbake! 
I fjor var vi i Kroatia i to herlige uker, men i år får det holde med èn. Vi har jo noen andre planer for sommeren også!

 

I 2010 var jeg på Kefalonia, der var det helt nydelig, så nå gleder jeg meg til å komme tilbake til Hellas.
Soling, bading og iskrem med den jeg aller helst deler tiden min med, det må bare bli bra! 

 

Hva skal du i sommer? Bestilt deg noen tur ennå? 

 

Julie 
 

I dag har kjæresten og jeg vært i Fredrikstad på besøk hos mamma. Vi spiste på restaurant, og bare koste oss. 

På vei hjem stoppet vi i Moss, der vi tok en tur langs vannet. Det var veldig hyggelig og jeg merker jeg savner å bo ved sjøen. Jeg fant til og med påskefargede sneglehus! 
 


Nå er vi hjemme og lader opp til nok en arbeidsdag imorgen. Rett etter jobb skal vi på familiemiddag igjen, og rett etter det er det fest hos en venninne. 

Skal si dagene flyr når det er påske og alle vil ha besøk! Men det er jo veldig hyggelig og ikke minst flott med masse deilig, gratis mat! :) 
 Kos dere resten av påsken! Det skal jeg! 

Hva har du gjort på Langfredag?

 

Julie 
Gutteegg og jenteegg! Det er første gang jeg prøver meg på å pynte påskeegg selv, og det synes kanskje litt på resultatet. Men det er jo veldig koselig å lage ting selv, og mye morsommere å gi noe personlig! Nå er eggene fylt med godis - veldig fulle faktisk. Nå er det bare å få gitt dem bort før jeg begynner å spise det selv!

Imorgen starter påsken skikkelig - det er bare å nyte den!

Har du pyntet egne påskeegg?

 

Julie   


Nå er jeg ute av snowboardboblen for en liten stund. Jeg har nemlig påskefeire! Det er utrolig deilig. Var veldig gøy å være med til Vierli under snowboard-NM, selv om det var litt kjedelig at en del av konkurransene måtte avlyses på grunn av været. Nå er jeg hjemme i Oslo og jeg må si at det også er veldig deilig. Våren har kommet litt lenger her (bortsett fra at det haglet i dag...). Gleder meg til noen dager fri nå! 

 

Helt fri blir det jo ikke da, skal både jobbe på Junior Barneklær og jobbe med to studieoppgaver, så har litt å henge fingrene i. Men jeg har virkelig bestemt meg for å nyte denne påsken! 
 

Som dere ser har jeg fått fram noen små påskeeffekter; liljer, sjokoladeegg og en gul påskehare som kjæresten har vært glad i hele livet. Ellers blir det nok ikke så mye påskepynt å snakke om her i Rathkes. 

 

Jeg spiste også en veldig frisk og god frokost her om dagen (eller var det lunsj?). Melon, blåbær, jordbær, druer og fruktjuice. Nomnomnomm! Ser også ganske lekkert ut med alle de fine fargene, så jeg måtte bare ta bilde. 

 

Vil ønske alle lesere en fin påske - hva er dine planer? 

 

Jules