Siden sist har det skjedd mye, det er jo lenge siden det har vært noe spesiell aktivitet her, men tusen takk til dere som har fortsatt å titte innom. Forhåpentligvis blir det litt oftere oppdateringer i tiden som kommer, selv om alle vi i Rathkes har masse å gjøre i forhold til studiene nå om dagen! Mia og Hilde er til og med stadig på reisefot. Mens jeg for det meste holder meg i Oslo og Drøbak.

Vi har hatt en ny innflytningsfest for en stund siden, siden Mia er kommet inn i leiligheten. Blider av oss fra kvelden kan dere se over. Markus var også med på festen så klart! Gøy var det :D

Følg med, følg med, her blir det snart oppdateringer igjen!
Kos dere med det siste av OL så lenge! GullNorge!
Julie


Jeg følger bloggen Green Wedding Shoes, og der er det fantastiske bilder fra utrolige bryllup, mange har fargerike bryllup, noen har temabryllup, noen har vintage bryllup (som det nyeste innlegget), og mange har utrolig søte forlovelsesbilder. Jeg bare dør av lyst til å gifte meg hver gang jeg går inn på den bloggen. Dere burde virkelig sjekke den ut, i alle fall om dere planlegger å gifte dere, og vil ha litt inspirasjon! (invitér meg da, jeg har aldri vært i et annet bryllup enn mine foreldres i 1991). Hurra for kjærlighet og bryllup!

Da jeg så på bildene på Green Wedding Shoes i dag ble den romantisk-tenkende delen av hjernen min dratt i gang, og jeg laget dette


på veggen over senga mi. Et hjerte av bilder som viser mine søteste i hyggelige stunder. Bilder er så flott, minner blir virkelig bevart.

Det er jo heller ikke lenge til Valentinsdagen! Min mening er at det er en kommerialisert dag, der det er "forventet" at du gir din kjære en gave, gjerne dyr. Jeg mener heller at en slik dag burde handle om de små tingene, som et lite kort, en invitasjon til filmkveld, eller bare det å minne hverandre på hvor glad en er i hverandre.

Håper alle får en fin Valentinsdag og en god helg!

Er du i det romantiske hjørnet for tiden? Gir du gaver på Valentines day?

Julie- Et uttrykk jeg på mange måter står for. Jeg vet ikke om det egentlig er et uttrykk, men jeg vil bruke det. Jeg er kort, og på mange måter er det godt. Noe annet som er kort nå er håret mitt! Dere husker kanskje at jeg skrev at jeg ikke hadde råd til å klippe og stripe håret, slik jeg hadde lyst til. Men vet dere hva? Søte Merete sa at hun med glede kunne fikse håret mitt!


På Lørdag, da det var jentekveld i Rathkes skulle det skje. Her er noen bilder fra prosessen, av resultatet og fra kvelden generelt. :)
Klippingen er i gang

Nora og Markus

Victoria med søt flette

Nysgjerrige tilskuere med innvendinger og tips :)

Èn var ikke så interessert i hår og skravling, men koste seg foran peisen

Merete farget også toppen
Kortere hår enn noen sinne! (Ja, jeg hadde langt hår da jeg ble født)

Hva synes du?
Har du klippet deg i det siste? Eller bare vært på skravlekveld med gode venner?


Takk for en koselig kveld!I dag er det offentlig flaggdag i Norge. Dette er til ære for samene i landet vårt! Det bor nesten 40 000 samer i Norge, og 10 000 av dem bor i Oslo. Det er all grunn til å heise flagget med andre ord.Mikkel Gaup er vel det vi kan kalle samerepresentanten blandt norske kjendiser. Han dukker stadig vekk opp i ulike sammenhenger. Nå har vi jo både sett ham i barne-tv, filmer og ikke minst i Skal vi danse. Personlig synes jeg han er en artig fyr, selv om han sikkert ikke er akkurat som den gjennomsnittlige same. Noe som er ganske gøy er at min mor ligner over normalt mye på Mikkel Gaup, jeg begynner å lure på om jeg har en onkel jeg ikke kjenner til, og dermed sameblod i årene. Det hadde jammen vært kult. Da skulle jeg gått til anskaffelse av en samedrakt. Som jeg hadde brukt så ofte jeg kunne! Ganske kule de draktene. muligens litt varmt om sommeren, men det er jo bunad også.Her har jeg forsøkt å illustrere likheten mellom Mikkel Gaup og min mor, synes dere også at de ligner?

Ha en god dag og tenk litt på de flotte samene vi har i landet!

J

Mens Julie og Mia har holdt bloggfortet har jeg gjort andre ting, men nå syns jeg det var på tide å skrive her igjen. Lørdag, tilsynelatende en fridag, men ikke for meg. Jeg ligger bak med lesingen og må ta fatt på "Kriminaliteteskontroll som industri", en bok som handler om fengselsindustrien (ja driften av fengsler er i flere land blitt stor industri som folk tjener mye penger på!). Håper det blir spennende lesning, noe jeg tror det blir i og med at jeg interesserer meg for temaet :) 

Selv om lesing er pri1 på dagsordenen skal jeg prøve å bli ferdig så fort som mulig. Jeg tenkte meg nemlig en tur med Markus til Frognerparken i dag. Han har aldri vært der før, og målet vårt (mitt?) er å komme oss til parken en gang i måneden (og selvfølgelig stikke innom Hundehjørnet for å finne lekekamerater), men til nå har det vært så kaldt at jeg ikke har orket å dra dit. Jeg hater kulde og ville helst hatt 30 grader hele året! 

I kveld skal jentene samles nok en gang for en avslappende jentekveld! Jentekvelder er et gode man ikke bør være for lenge uten. Skravling, skravling og atter mer skravling, og selvfølgelig masse latter! Vi i Rathkes stiller vår bolig til disposisjon i kveld og gleder oss masse til å se jentene våre igjen. I høst, da alle dro hver til sitt, begynte på ulike studier eller dro ut i verden, var det uvandt å ikke se de samme søte ansiktene hver dag. Vi har imidlertid vært ganske flinke på å holde kontaken alle sammen, samlet til kosekvelder eller fester relativt ofte. Jeg håper vi blir en gjeng som holder sammen livet ut! 

Ha en fin lørdag!
HDet er gått 20 år siden det fantastiske 1990, året da vi ble født. 20 år, det er kort tid, men samtidig er det lenge. Da jeg var liten var man kjempestor hvis man var 20 år. Føler ikke at vi er kjempestore nå.. Men sånn er det vel med det meste. Ikke alt er slik man oppfattet det da man var liten heller. Nok om det, en ting som i alle fall er sikkert er at når en har levd i 20 år må det feires! Det gjorde Susanne på fredag. Over kan dere se blogg-innhaverne med sine outfits. Kanskje Mia som best viser helheten. Uansett, under kan dere se (eksklusive) bilder fra feiringen. Enjoy.
Vært på noen bra fester i det siste?
Blogges.

JGjett hvor.....

       

..dette er? 

 

Og spørsmål nummer to: 

Hva betyr GRASS/GRAZZ/GRASZ

 

3 heldige vinnere går videre til neste quiz!

 

Hilsen Hilde og Mia