Edit: tok av litt med skrivinga her! Sorryyyy girls

På vegne av meg selv får jeg beklage for at jeg har vært en (særdeles) dårlig blogger! Så sorry, Nora, Merete og Ronja (mamma og pappa jeg gidder ikke unnskylde meg til dere, for denne bloggen er ikke for dere (men fint at dere holder statistikken vår oppe)). Men her har dere et innlegg, hvis dere leser litt og litt av innlegget hver dag så varer det litt lenger også (og jeg slipper å blogge på en stund, he he.....). Neida, en blogger jo fordi en har lyst! Men jeg har rett og slett ikke hatt så mye tid til overs, så det har vært SuperJulie som har holdt bloggen igang... 

Her er forresten superJulie! Hun gjør meg glad, haha, hvertfall med dette bildet. Så på det på bussen idag, jeg måtte le høyt, når jeg tenkte på bildet, og resten av den filosofitimen!


Julie sover godt om natta.... :D


Please ikke kill meg Julie, jeg liker ærlig og oppriktig dette bildet, og jeg får lættis av at du har en pølse på siden av kroppen (ikke av deg)


 

Idag våknet jeg opp i Drøbak, og dro innover til Oslo. De andre girlsa er ikke i leiligheten, men jeg klarer meg alene jeg, hihi. For jeg har fått en ny ting! Den er litt mer moderne enn skrivemaskinen, men ikke så mye, egentlig. Jeg liker (litt) at det finnes en enkelt ting til hver ting en skulle gjort, men samtidig er det mye unødvendig som kunne vært integrert i en større, mer omfattende ting, eller som bare er overflødig.
For eksempel, vinopptrekker, flaskeåpner, bokseåpner. Disse kunne vært kombinert, men det hadde kanskje vært litt klumpete. Dette er ting som en faktisk har bruk for i ny og ne, men det er litt andre ting som jeg blir litt gal av, som feks popcornmaskin, pizzesteker, sveleplate (det heter noe annet - tekke? øøh) osv, det finnes så mange ting som kun er ment til å gjøre en eneste ting, og jeg klllllikkkker, det blir da veldig fullt etterhvert..  man kan jo steke sveler i stekepanne, og pizzaen i ovnen, popcorn kan også lages på flere måter uten å ha en egen liten maskin for det...? Og eggkoker! Herreguuud, så teit oppfinnelse (så lenge en har komfyr + kjele + vann). Hjemme i Drøbak haddevi  ikke lenger plass til brødbakemaskinen på kjøkkenet, og den står nå i boden og blomstrer... ( Ok, den har stått der i 10 år, men dere skjønner greia! ) 

Dette ble litt selvmotsigende, at jeg liker slike ting, men samtidig at jeg hater dem, fordi de bare fyller opp skuffer og skap, men jeg kan ikke hate dem fullstendig for da hadde jeg ikke hatt noen grunn for å ha dem (Sikter ikke til brødbakemaskinen eller eggkokeren, men skrivemaskinen min og den nye tingen! )! De tingene som har en funksjon men som en ikke bruker blir ofte bare oppbevart, mens de venter på å en gang bli gjenoppdaget og ansett som viktige. Og det er ofte sånn menneskene som eier dem tenker og; "Vi kommer til å bruke den en eller annen gang", "den er jo så praktisk, kan ikke kaste den!" eller "kanskje vi kan gi den til noen som trenger den, vi bare legger den i boden i 27 år først"....... Det er det jeg ikke liker, redselen for å angre på noe en kastet. Men jeg er sånn selv. Vil ikke kaste fordi det kan komme til nytte, eller ikke er ødelagt. Eventuelt kan en jo gi det bort til noen som trenger en slik ting, for å lette litt på samvittigheten fordi en har for mange ting, men mye er utdatert i 2010, alltid nye ting på vei, hverdagsvanene våre er endret, og alle tingene trengs ikke lenger. Men jeg liker ikke at folk bare kasterkasterkaster med en gang det er noe nytt eller en ser at "ok, denne bruker vi ikke" heller. Selg det, gi det bort, doner det til et loppemarked, bytt det mot noe annet! Andre kan se gull i noe du ikke liker. 
Dette ble litt av en preken!! men jeg har nylig erfart at det andre ikke bruker kan være mye verdt for andre. Jeg har nemlig brukt 67 kr på utflytningen min! Hvorfor? Fordi jeg har arvet ting, lånt litt av det overflødige hjemme, og det føles ganske deilig å spare penger, samtidig som jeg har alle tingene jeg trenger, og mer til.

Men ja, dere (3 lesere) ønsker kanskje å vite hva denne tingen er? Det er en.. hva skal jeg si? Labellager tror jeg vi kan kalle det. Den lager merkelapper (eller en trykker de manuelt, men) som en kan klistre hvor enn det skulle være! Jeg skal lage til postkassa for eksempel... har vel egentlig ikke så mange andre steder jeg skulle klistret opp mitt navn, men jeg vet aldri! Plutselig kan jeg få et markeringsbehov for meg og mine ting og da kan denne tingen være kjekk å ha... Evt kan jeg begynne med vandalisme i form av små klistremerker med snertne beskjeder klistret rundt i Oslo by. Eller kanskje ikke.....

       


     
Klikk på bildene om du vil studere min antikvitet nærmere...

Ja, den er manuell og greier! Ikkenoe tull! Og jeg har en bærepose med ruller til å lage navn på... Det er heller ikke tull.

 

Har du en ting som kun har en funksjon som du aldri bruker, men ikke klarer å kaste?
Er du flink til å kaste, gi bort, bytte eller kjøpe brukt?

M


Forresten så gav mamma meg tilbake de 67 kronene jeg brukte på å flytte ut, i form av utflytningsgave, så jeg er teknisk sett i null (nei, Hilde og Julie, penger jeg bruker på klær og sko teller ikke! :) )

 

 
Hei igjen.

Det har lenge vært stille her nå, men som dere skjønner er ikke de andre like flinke til å oppdatere... Så da får jeg ta på meg bloggansvaret. Slik satt de for noen uker siden, overbevist om at vi skulle knuse VOE's besøkstall betraktelig med deres flere ukentlige innlegg.. Ser dårlig ut hittil :PMeen jeg klager ikke, jeg liker jo å blogge, så jeg kan gjøre det! :)

De to siste dagene har det vært ensom middag på meg også, men selvsagt med P3 som selskap. I dag laget jeg meg bare toast, og i går laget jeg meg dette:


Lite grønt? Jeg er enig. Faktisk var toast bedre enn dette..

I dag skjedde det meg noe kjipt. For det første brøt jeg et nyttårsforsett (å ikke spise godteri i hverdager! Jeg unnskylder meg likevel med at det er greit ettersom jeg aldri kan drikke brus/juice/saft igjen.. ), for det andre var dette godteriet noe jeg hadde tenkt på hele dagen og hadde veldig lyst på (ja, fikk vann i munnen på lesesalen ved tanken). Rett og slett en Kvikk Lunsj. Selveste tursjokoladen, og ingen annen.

I en kiosk på Sofienberg gikk jeg inn. Øynene mine scannet sjokoladehylla (ikke misforstå, jeg gjør det ikke ofte!), men fikk ikke øye på den riktige. Men plutselig lå den der, rett foran meg, med det rød,grønne og gule papiret. "Bare èn Kvikk Lunsj igjen, der var jeg jammen heldig", tenkte jeg idet jeg la 12 kroner på disken og smilte til kjøpmannen. Like etter fant jeg ut at han var en skurk, for sjokoladen var utgått på dato. Kjipt. (skulle til å si FML, men såå ille var det jo ikke, den var jo spiselig.)


Da jeg ble oppfordret til fjellterrengsykling på baksiden av pakken forsto jeg straks at noe var galt. Ikke akkurat sesong for det nå.Siden jeg nå har fortalt dere om et dårlig kjøp, vil jeg også fortelle om et godt kjøp jeg nylig har gjort:
New Nike shoes! :D Bare 450,- på salg. Konge for en fattig student som meg selv. Mia har også fått seg nye sko, jeg oppfordrer og utfordrer herved henne til å lage et eksklusivt innlegg på rathkes.blogg.no om dem!

Noen gang spist middag alene med radio som ditt eneste selskap? Noengang kjøpt noe gammelt?

J
 

Hei. Er det ikke her på bloggen jeg skal loggføre livet mitt? Her kommer nåværende status i korte trekk.

> Jeg er fortasatt syk! Noe som resulterer i lite moro. Jeg fikk riktignok tatt en tur innom Merete på hennes 20årsfeiring, men det endte med forverret sykdom dagen etter. Dessuten har all denne hostingen, hodepinen og slappheten ført til at jeg ligger langt etter i lesing av pensum, er rett og slett for slapp og sliten til å få lest. Her går det med andre ord i nesespray, dårlige tv-serier, hostetabletter, soving og klaging.

> Jeg kommer ikke i gang med trening, som jeg hadde planer om å gjøre mye av  i 2010, på grunn av sykdom.

> Som sagt henger jeg langt etter i pensum, ikke bare fordi jeg er syk, men fordi jeg ikke har klart å skaffe på langt nær alle bøkene for halvåret. Har vært alt for sent ute til å få kjøpt dem brukt. Altså er det ikke lenge til jeg er fattig heller. Hvorfor må kunnskap være så dyrt å lese?

> Jeg er nok snart tannlaus. I alle fall om jeg ikke skjerper meg. Tannlegen har funnet syreskader på tennene mine, noe som vil koste meg dyrt i tannlegeregninger og i inntak av brus, juice, saft og frukt. Shit, jeg som elsker juice og frukt! Nå må jeg så og si slutte helt med å innta det. Vann og melk, mine fremtidige bestevenner <3

> Jeg mister håret, røyter verre enn en hund! Dessuten er håret mitt så godt som brunt nå. Lommeboka er for tynn til klipping og farging. Bare å spandere for de som vil!

> Jeg har forsøkt å fjerne føflekken i panna mi, den noen av dere sikkert kjenner som Hanna i Panna. Foreløpig ser det ikke ut til å fungere spesielt bra. Tror hun returnerer.

= Sammenlagt vil jeg oppsummere min nåværende livstilstand med FMyLife. Ganske mye kjipt som foregår som dere skjønner. Deilig å klage litt til webbrukerne der ute.


Legger ved et bilde av meg (frisk) og Hanna. Dere fatter sikkert hvorfor jeg ønsker henne av banen?!

Er ditt liv for øyeblikket best oppsummert som FML? Eller er jeg den eneste som klager?
JVintereren i Oslo er ikke så mye å skryte av for øyeblikket, slaps og skitten snø er overalt, og himmelen er grå. Det ser skittent ut i byen på grunn av all forurensningen som syns ekstra godt på hvit snø. Parkene er derimot ennå hvite og fine, fulle av både små og store mennesker og ikke minst hunder som går tur og leker seg i snøen. Heldig som vi er bor vi rett ved en koselig liten park, som jeg faktisk har utsikt til fra mitt vindu. 

Å sitte inne med fyr i peisen og en varm kopp te og se ut av vinduet på menneskene som flyr avgårdet er litt av en luksus. Jeg har nemlig ikke begynt på skolen ennå, så den lille resten av ferie som er igjen må nytes fult ut. Senere tenkte jeg å gå en tur ut i snøværet og gå på Bugges kafé på Grünerløkka og lese videre i Stieg Larssons "Menn som hater kvinner". Utrolig spennede bok, og selv om jeg allerede har sett filmene er boka full av ting som ikke ble vist på filmen. Mulig jeg er en lesehest, men når jeg først begynner på en spennede bok, kan jeg nesten ikke legge den fra meg, og slik er det med denne boka. Han har en utrolig fantasi, tenkt å kunne finne på alt som blir skrevet! Detaljer om forbrytelser og ikke minst personskildringene.. I hvertfall er det en veldig bra bok som jeg anbefaler! 

Adios Amigos, H


Idag (til nå!) har jeg: 

- Stått opp tidlig motivert for å rydde og vaske!
- Samlet skittent tøy for å sette på en vask
- Satt på min første vask
- Støvsugd og vasket i leiligheten mens Charlie prøvde å sove

Og nå skal jeg rydde! Og henge opp vask. Se på det tørke... Og gå rundt og være fornøyd... Så skal jeg på hyttetur med min K :D 

 

Det er bare en liten mini detalj som jeg kanskje må legge til, og det er alle meldingene jeg har sendt til mamma idag, og at jeg måtte vente på at Julie kom hjem før jeg (les: hun) klarte å sette på vaskemaskinen. He he he, bare en liten ubetydelig detalj...

Jeg har aldri fått lov (helt sant) til å vaske klærne mine selv mens jeg bodde hjemme. På grunn av en liten flause i åttende/niende klasse da jeg skulle vaske selv. Fikk rett og slett forbud.. Men jeg har aldri klaga på det altså, ble bare litt kraftig overgang fra totalforbud, til å ikke ha noen som vasker klærne for seg i det hele tatt.

                    


Sånn var det...                                              Slik er det nå.

 

Er du selvstendig og vasker klæra dine selv? 

Mia Maid 
Idag er det mye å ta seg til i Rathkes. Hvertfall for min del. Flyttelass nummer to er fortsatt ikke helt pakket ut, og skapet er kaos! Men istedet for å gå løs på rotet har jeg bare slappet av og sitti på pc'en i mange timer. Bad, bad girl. I tillegg ligger pensumbøkene på gulvet og bare venter på å bli åpnet og lest. Meeen, har jo ikke eksamen før i mars (ehe) og henger jo bare litt etter fra i fjor (hihi), så er vel ingen hast? (Ja, jeg er en dårlig student! Skal være den første til å innrømme det...)

Girlsa var oppe lenge igår, det ble litt overtrøtt humor, men det var da gøy. Var verre å våkne idag, farvel døgnrytme. Har hørt lyd fra de andre, men tror nok Markus synes vi er noen kjipe folk, som bare ligger og drar oss heile dagen...


 

MEN - Jeg har fått noe nytt!!! Er helt sykt fornøyd med hva jeg har fått også, har ønsket meg den veldig lenge: 

EN SKRIVEMASKIN! Jeg er forelska, i lydene, i skriften, og alt! Den er gammel, skitten og grå. Perfekt synes jeg.

Planen var egentlig å få den, også sende et brev til Julie om at jeg hadde fått den, men så fikk jeg den når jeg flyttet inn her, og da ble det teit å sende brev til Julie om det. Men jeg kan sende et brev til noen andre om de har lyst? Får bare håpe blekket holder. Det blir kanskje et kort brev.

(Hvis dere synes bildet er for dårlig, så får dere melde dere inn i Julies fanklubb; Hun synes jeg må ta speilrefleksbilder som en ekte blogger og ikke bare mobilbilder)

 

Forresten, når vi er inne på sånne gamle ting: Igår faxet jeg for første gang! Fikk gjøre det på jobben. Hvor jobber Mia tenker du nå, og jeg jobber faktisk i skobutikk. Der trenger man fax. Det var... gøy.

Har du faxet før? 

M
kgid alle "lesere". HE HE

 

JMH
- eller bare akkurat nok til å syte?

Jeg anser ikke meg selv som å være en hypokonder, ettersom jeg rett og slett hater å være syk. Det er så kjedelig. At mennekser klarer å innbille seg at de er syke når de ikke er det, er for meg et uforståelig fenomen! Jeg vil heller si at jeg er omvendt. Jeg prøver å innbille meg at jeg er frisk som en fisk, spesielt når kroppen egentlig sier ifra at den ikke er det. "Rart" sier kanskje du, men for meg er det desidert best å være frisk. Det synes forresten sikkert du også :)

Nå har det seg slik at jeg er syk. Ja, jeg innrømmer at jeg er det. I juleferien fikk jeg influensa (ja, den typen du tenker på), etter et kinobesøk, og ble liggende flat i sengen i flere dager. (dette inkluderte nyttårsaften, FML). Etterhvert kom jeg meg, og følte meg frisk og klar for fjelltur. At hosten ikke hadde gitt seg, tenkte jeg at bare var et tidsspørsmål. Men hosten forverret seg på det kalde fjellet og den sitter fortsatt i.

I dag føler jeg meg litt dårlig i resten av kroppen også. Som et steinras i hodet og halsen. Det det skrangler og rangler og jeg hoster og harker. Høres ut som om jeg er en innrøyket, eldre kvinne når et hosteanfall finner det for godt å brase på. Dette er selvsagt på ubeleilige tider, som under forelesning eller når du skal fortelle noen om juleferien. Og hosteanfallene har ubekvemme medpassasjerer, uten at jeg skal gå videre inn på den delen. Kanskje best jeg kommer meg i seng og blir frisk, jeg har jo så mye å gjøre :)

Forresten er ikke influensa A(H1N1) lenger en pandemi her til lands,færre og færre blir syke. Det er jo godt å vite, ettersom 29 norske mennekser har dødd av denne influensaen.PS: slapp av folkens, jeg smitter ikke ;)

Er du en frisk fisk eller en syk gris?


JDa Mia flytet inn var det mye som skulle ordnes. Blant annet sengen hun skal sove i. Den står flott plassert mellom vinduet ut mot Rathkesgate og et skap. Spørsmålet var bare i hvilken ende av senga hun skulle ha hodet? Dette spurte jeg henne om, og hun sa umiddelbart at hun ønsket å ligge med hodet mot vinduet. Dette sa Hilde seg enig i. Selv sover hun også med hodet mot vinduet. - Best å holde hodet kaldt og hjertet varmt, tenkte de sikkert.


Jeg var sterkt uenig og mente at det mest naturlige ville være å ligge med hodet fra vinduet, jeg vet ikke riktig hvorfor, det bare føles mer riktig. Og det er jo mange fordeler med det;
- Du kan straks du våkner vurdere hvilke klær du skal ha på, til og med før du har forlatt sengen, det er jo bare å se ut vinduet på været.
- Om noen skulle finne på å kaste en stein inn gjennom vinduet er du tryggere med hodet lengst mulig unna det (ja, dette var et urealistisk eksempel, men dere skjønner tegninga).
- Du kan se mennesker som befinner seg utendørs, uten å snu deg.
- Du kan bli vekket av en liten solstråle i ansiktet.
- Man slipper å fryse på øra om natta, ettersom de ikke er så nærme kulden utenfor.

Med litt støtte fra Kristoffer (Mias kjære), som også mente det var varmere med hodet FRA vinduet, endte hun selvsagt opp med det :)


Bilde hentet fra weheartit.com

Hva foretrekker du? Å ha hodet fra eller mot vinduet når du sover?

JJeg ser at mine med-boere er godt i gang med å poste innlegg på bloggen, så jeg får vel gjøre en innsats jeg å! I løpet av kort tid har vi i Rathkes fått to nye leieboere: Mia, en artig skrue og god venn, og Markus, min søte hund. Markus flyttet inn i dag, og selv om jeg ikke snakker hundsk tror jeg han trives her. Vi har jo to parker rett i nærheten hvor han kan treffe andre hunde-venner, ellers får han klare seg med de menneskene som bor her. 

Det siste halvåret har jeg og Julie ofte sittet på kjøkkenet ved 17-17.30 tiden, spist en god middag og hørt på P3´s Fuck my life - noe som vi har ledd mye av. En ting er jo at mye av det som skrives inn, sansynligvis bare er diktet opp, men jeg kan ikke noe for det - mye av det er sinnsykt morsomt! For det første, hvis det virkelig er sant det so står der, ja da er det mange ulykkesfugler i verden... For det andre har de utrolig god fantasi! Det som er kjipt er at jeg har gullfiskhukommelse, og husker aldri de morsomme vitsene. Jeg hører de, ler av de, også er de ute av hodet.. Desverre! 
Anyways, jeg håper denne "tradisjonen" vil fortsette, og selvfølgelig med to nye faste lyttere, Mia og Markus!

Er det noen som har en god FML, post den gjerne som kommentar! :D 

HAlene i leiligheten skulle jeg, Mia, lage meg min første middag her. Kul som jeg er har jeg ikke kjøpt inn noe særlig mat. Derfor måtte jeg naske ris av min kjære samboer, Julie. Hun er klar over at hennes 4 kilos pose kom til å minke litt, men føler meg allikevel som en parasitt her jeg kommer dundrende  inn i leiligheten uten ris, mat, eller tannbørste! Jeg lover å bli en dårligere snylter og bedre samboer, jeg må bare...... komme meg litt inn i dette!

 

For de som ikke vet det så var hele flyttingen litt impulsiv, eller jeg ble spurt for to uker siden, og nå bodd her to dager, men jeg har vært så opptatt med å pakke alt ned, at jeg ikke tenkte så mye på hvordan det  ville bli når alt ble pakket opp igjen...

Men tilbake til poenget! Dette er en blogg om alt og ingenting! Så, Merdah, som jeg liker å kalle henne, ønsket å se min middag i bilder på denna bloggen!

Litt forberedt på noe å spise var jeg (faktisk) -  jeg hadde klart å skaffe meg laksefilet! God helg tilbudet til Kiwi er ikke så dumt! Dummere er det kanskje at jeg rynket på nesen hver gang jeg fikk det servert hjemme, mens det er det første jeg lager når jeg flytter ut... Det rimer ikke helt.


Stakkars laksefilet, helt alene i den store formen i ovnen (kan også fungere som en metafor for hvordan jeg føler meg nå. Liten, naken, i en stor leilighet, uten mine med-boere. Eneste forskjellen er at fileten er heit og jeg fryser ihjel! ).


Tyvgods.... he he.... snylte-meg

 

Dette utgjør et herremåltid av de sjeldne! 

Ok, mangler kanskje et par (kg) grønnsaker, en saus og alt. Men en blir jo hvertfall mett!


 

Det var faktisk veldig godt!

 

Nå skal jeg spise opp og kose meg med denne: 


For en herlig kveld! hihi

 

M

 

 
Idag våknet vi av kirkeklokkene, og var klare for en ny dag. Det var på tide å bli litt mer kjent i området, så Kristoffer (herrebesøket), Julie og Mia bestemte seg for å ta turen ut. Målet var å komme seg til andre siden av Tøyenparken, men vi presterte å gå rundt, og så rett hjem. Null retningssans, og ingenting vi kunne orientere oss etter. Virkelig sau i storbyen. 

Nå mørklegges Oslo atter en gang, og Julie har tenkt seg til Drøbak for natten, noe som vil si at Mia blir alene hjemme for første gang! Oioi, hvordan skal dette gå? 

Fortsettelse følger......

 

MJ
Om du spør meg er det mye av begge deler her i Rathkesgate.

Mia, som står mitt hjerte nært har nå blitt en del av denne gaten, det var nemmelig masse rom for henne her, ettersom hun har en stor plass i våre hjerter. (Her snakker jeg litt på vegne av Hilde også. ) Det er fantastisk at dette med rom førte til at denne bloggen ble skapt. Riktignok er dette en ny og liten blogg i havet av blogger på weben, men jeg har tro på at den kommer til å bli en fin blogg.

Men det stopper ikke der, det er mer rom. Både i våre hjerter og i vårt hus. Markus, vår søte 4bente venn skal snart flytte inn til oss på heltid. Yes, alltid fint med en gutt i huset, som kan passe litt på. :) Forhåpentligvis skal dere få følge våre liv her på Løkka, våre tanker og opplevelser gjennom denne bloggen.


JulieMen hva skal vi blogge om?!

Om oss? Om Oslo? Om alt? Sauer? Humor? De gode vitsene og kommentarene vi tre har?

Jeg kan ikke være morsom på kommando hvertfall, men vi får se hva denne bloggen utvikler seg til! Alt kan skje i Rathkes gate foråsiresånn...

 

M