Telysholderen over har jeg laget selv med lønneblader fra Sagene, et gammelt duftlys i glass og hyssing. Inspirasjonen til denne har jeg fått fra Bråtan.  Ble ganske fornøyd med resultatet, og det passet fint sammen med lysfatet jeg laget her om dagen. Jeg får liksom høsten helt inn i stua med gule blader, kongler og nøtter, liker det! Høsten er jo min årstid :) 

 I dag har det i tillegg vært sikkelig høstvær, med masse vind og regn. Grått, rett og slett. Men da er det fint at vi gjorde unna handlingen på Skeidar og IKEA i går, og kunne bruke tiden i dag på å sette møblene sammen og på plass. Men det er ikke så gøy i lengden, så vi har fortsatt litt igjen. Skal vise etterhvert! 

 

Det har jo nesten blitt en liten høstferie på meg, med fri i går og i dag, imorgen jobber jeg vel bare tre timer, så dette er deilige dager! 

 

Noen flere som nyter høstdagene? Likte du lykten? 

 

Julie 

 

I juni fikk jeg i oppdrag av pappa å freshe opp på balkongen hans. Jeg tok oppdraget, og her er resultatet. Ordnet med blomster, lys, skilt og bokstaver. 

Disse lyktene har jeg kjøpt på Nille og fylt dem med blåskjell, tørkede sjøstjerner og litt annet jeg har funnet på stranda og et telys på toppen. Koselig med lys på balkongen en sommerkveld. 

KOS i stein fra Kremmerhuset, og noen gamle telysholdere som alltid har stått på balkongen. Vinglasset har lillebror dekorert da han gikk på barneskolen. 


Mine selvlagde treskilt og lilla blomster har også funnet sin plass på balkongen. Synes det ble ganske koselig der ute nå! :) 

 

Hva synes du?

 

Julie 

 
 

 

 
Som dere sikkert husker hadde jeg en kreativ periode for en liten stund siden og jeg startet opp med to små "lage-selv-prosjekter" som dere kan se her. Men som jeg fryktet var det kun en liten gnist av kreativitet som forsvant ganske fort igjen. Nå har jeg derimot kommet inn i skapermodus igjen. Var kjempegøy med mye positiv respons på lyslykten i forrige innlegg, og jeg fikk lyst til å fortsette på mitt tidligere prosjekt. 

 

Kitty hadde også lyst til å hjelpe til. Pensel og stempel er så spennende og deilig å tygge på! 

 

 

Med drivved jeg har funnet på stranden, store og små bokstavstempel, pensel og maling har jeg laget to treskilt som nå henger på pappas balkong. Mamma har hjulpet meg med å lage hull til oppheng, siden jeg ikke er så handy når det kommer til verktøy. Er fornøyd med hyssingen som står fint til de gamle, slitte trebitene. Det er sikkert en fordel å lakke skiltene hvis de skal henge ute i vær og vind, men det har jeg ikke gjort denne gangen. Er forøvrig veldig fornøyd med stempelsettet som jeg kjøpte i København i desember, liker at det er både store og små bokstaver, til og med tall! Sånt hadde vært dyrt i Norge! Gleder meg til å bruke dem til scrapbooking og kort i høst :) 

 

Synes treskiltene passet fint på balkongen, som jeg fikk ansvar for å dekorere i år. Jeg synes selvfølgelig det var en morsom oppgave og gjorde litt ekstra ut av det! 

 

Hva synes du om skiltene? Skal du lage noe lignende selv? 

 

God onsdag, alle sammen! 

 

Julie 

 
 

 
Endelig fikk jeg spist en boks med mais, og kunne lage stjernelykten jeg har hatt lyst til å prøve å lage! Under er fremgangsmåten så du kan prøve selv.  

 

 

 

Er overraskende fornøyd med resultatet. Hadde ikke trodd at det skulle gå så greit :) Boksen ble litt bulkete etter all hullingen, men jeg synes ikke det gjør så mye. Nå har jeg tenkt til å spraye den hvit, så den ser litt finere ut i dagslys også. Dessuten må jeg nok kanskje lage noen flere. Det er morsomt når en får gode resultater på det en lager selv! 

 

Hva synes du om lykten? Skal du prøve selv? 

 

Julie 

 De siste dagene har jeg vært i det kreative hjørnet. Jeg har ofte ideer og kjøper/skaffer ofte det jeg trenger for å lage ting, men det blir som regel liggende lenge før noe skjer. Plutselig får jeg skaperånden over meg, og det må ha skjedd nå. I går og i dag har jeg startet på to kreative små prosjekter.

 

Her får dere noen hint 

 


 

 

Noen som ser hva jeg skal (prøve) å lage? 


 Love Julie 

 
 

 For flere år siden fikk pappa en gammel kiste da han var med å ryddet på et loft. Han startet med å pusse litt på lokket en gang, men ble ikke ferdig med oppussingsarbeidet. Nå har han sagt at jeg kan få den om jeg pusser den opp. Det er jo helt supert, jeg liker godt gamle kister og jeg trenger en hobby i sommer. Tror denne kan bli fin til oppbevaring av sengetøy eller noe annet! Nå er kisten hos mine besteforeldre, der det er god plass til å fikse på den. Jeg er imidlertid veldig usikker på hva jeg skal gjøre med den! Så nå trenger jeg deres hjelp: 

Hva skal gjøres og hva skal eventuelt ikke gjøres med en slik gammel kiste? 

Den er som sagt startet pusset på lokket, og detaljene (håndtak, spiker og hengsler) er rustent. Dessuten er malingen falmet på den ene siden, antakelig på grunn av sol. 

 

 

Blir kjempeglad for tips og hjelp! 

 

Julie 

 

Slik ser vinduskarmen min ut, full av smykker i alle farger og fasonger. 

 


Noe oppbevarer jeg i disse søte cupcakeskålene
Og her om dagen kjøpte jeg denne smarte saken, en smykkehenger som selv kan henge. Veldig praktisk for lange smykker. 

 

Denne damen fikk jeg til jul, og hun passer godt på både øredobber, armbånd og smykker.

 

 

Hjerteskåler til ringer og smykkeskrin til litt av hvert. 

 Så er det de flotte smykketrærne som i seg selv er dekorerende! 

 

Jeg liker godt å ha smykkene mine synlige, da er det mye lettere å se hva jeg faktisk har, og velge det som til en hver tid passer best.

Jeg har selvfølgelig noen favoritter som er flittig brukt til hverdags! 

 

Hvordan oppbevarer du dine smykker? 

 

Julie 
Gutteegg og jenteegg! Det er første gang jeg prøver meg på å pynte påskeegg selv, og det synes kanskje litt på resultatet. Men det er jo veldig koselig å lage ting selv, og mye morsommere å gi noe personlig! Nå er eggene fylt med godis - veldig fulle faktisk. Nå er det bare å få gitt dem bort før jeg begynner å spise det selv!

Imorgen starter påsken skikkelig - det er bare å nyte den!

Har du pyntet egne påskeegg?

 

Julie   


 

Kjøkkenet vårt er preget av lilla detaljer. Kanskje ikke så rart siden jeg har fått dilla på lilla! Lilla blomster og potter, og en lilla "topp" til glass fylt med te. Den har jeg laget selv og synes det frisker opp litt på kjøkkenet.  

Lilla, lilla, lilla! 

Jeg liker å gjemme så mye som mulig i bokser, slik at det ser ryddigere ut. Bare at vitaminene mine er synlige ser litt rotete ut synes jeg. Men de må være synlige for at jeg skal huske å ta dem hver dag :) 

 Det koselige skiltet har vi fått i innflytningsgave, og det passet perfekt på kjøkkenet. Dessuten er det helt sant at helgene er hellige og noe jeg gleder meg til gjennom uka. 

 

 

Da har dere fått en liten titt inn på kjøkkenet her i Rathkes. 

Hva synes du? 


Julie 
 Ferskenkvister og gåsunger i vår stue. 

 

Er jo litt tidlig for blomster ute ennå, men det er virkelig fint å pynte inne med vårblomster i fine farger. Lyser opp litt og gjør meg glad i kombinasjon med vårsolen som titter inn gjennom vinduet! 

 

 

En som er veldig klar for helg! Og etter helgen skjer det faktisk noe litt spesielt. På mandag begynner jeg nemlig som praktikant i Norges Snowboardforbund! Der skal jeg jobbe i to måneder, jobbe med pressemeldinger, skrive nyhetssaker fra snøbrettverdenen, oppdatere sosiale medier og masse annet! Endelig skal jeg få bruk for min teoretiske utdannelse i praksis. Blir så spennende! Skal til og med være med å dekke NM! Så får vi se hvor godt jeg klarer meg. 

 En annen som gleder seg til helg! Og kanskje spesielt fordi han er bursdagsbarn på mandag og skal feires i store mengder i helgen. Hurra! 

 

Nå skal jeg straks på ukens første og siste seminar, etter det er det innkjøp til bursdagsfeiring, kakebaking og rydding av leilighet som står på planen! 

 

Ønsker alle en god helg! 

 

Love Julie 

I dag vil jeg vise frem noen stemingsbilder fra stua her i Rathkes. Synes det er så koselig med masse levende lys! Dessuten synes jeg de nye telysholderne mine fra Akazia er ganske så søte.

 

Love og Hope står fremme og minner om viktige ting i livet. 

 

Bildene er tatt for noen dager siden, og nå er rosene byttet ut med gåsunger og ferskenkvister, synes de passer godt inn nå som det nettopp har vært fastelaven og snaart er påske. 

 

Håper alle har en fin mandag. 

 

Love Jules 
 Jeg tror nesten jeg har fått merkemani, eller skal jeg kalle det dymodilla? Alt skal merkes, enten det er nødvendig eller ikke. Over alt i leiligheten kan man finne små svarte klistrelapper med hvite bokstaver som forteller hva den aktuelle tingen inneholder eller hvem som eier den.

Bare se her 


 Mye som er merket på kjøkkenet, slik at man slipper å lete gjennom alle boksene for å finne det man leter etter! 

 

 

 

Når man bor flere sammen er det helt nødvendig å ha litt orden i sakene, som for eksempel i gangen, der alle har fått hver sin navnede kurv til å legge luer, skjerf og votter i! Dessuten er det en som er felles, der nødvendige småsaker ligger. 

På badet har jeg også gått løs på saker og ting med dymoetikettene mine. At det er tøymykner i flasken er kanskje ikke så vanskelig å forstå, men å skille vaskepulveret til hvitt og farget tøy er litt lurt! 

 

Med dette er jeg med i utfordringen til Fabelaktige Maja sin utfordring! Skjønner at det ikke er bare meg som har dymodilla! 

                                                                                   

 

                                                                            Godhelgklem