Bloggen til Kremmerhuset fyller 1 år, og kjører dermed konkurranse hvor du kan vinne det du liker best hos Kremmerhuset! Her er mitt bidrag, en kollasj med de tingene jeg ønsker meg fra Kremmerhuset akkurat nå

 


Det er jo så utrolig mye fint å velge mellom, men dette er noe av det jeg liker best og som jeg gjerne skulle hatt i en ny bolig nå til høsten! Legg merke til boksen til kattematoppbevaring, perfekt for maten til Kitty. Bli med i konkurransen du også da vel! 

 

Julie 
Hei!

Som dere sikkert skjønner har de siste dagene gått til soling, skole og kos i parken. Har ikke orket å sitte foran skjermen mer enn jeg må! Er jo helt fantastisk vær i Oslo nå, og jeg nyter det! Her kommer noen bilder fra de siste dagene

Håper alle koser seg like mye som meg!

Love Julie


(Innlegget er skrevet på min mobil)
I dag har min snille venninne Merete ordnet slik at jeg har en "følg meg på facebook"-knapp i infoboksen her på siden av bloggen. Det er jo helt supert! Så da vil jeg bare oppfordre dere til å følge Rathkes på Facebook hvis du ikke alt gjør det :) Trykk på ikonet under, eller i infoboksen! Julie 
Vil ønske alle en god mandagsmorgen! Det har nemlig jeg! Sol og deilig vær, uthvilt og klar for en ny uke med jobb!
Julie
Nå som våren er på vei, blir jeg mer og mer inspirert. Det er så deilig med fint vær, det kjennes nesten som om kroppen er letter bare fordi solen skinner! 

 Noe annet som inspirerer meg er fine bilder på nettet, på blogger og hjemmesider. Jeg pleier å lagre bilder som gir meg inspirasjon eller som jeg bare liker godt. Men nå som jeg har opplevd at pc'er ikke alltid er til å stole på, har jeg printet bildene ut og laget en bok med utklipp. Boken kjøpte jeg på TIGER for noen uker siden. 

 Her er det både interiør, sitater, bryllupsbilder (ikke at jeg skal gifte meg med det første altså, men synes det er så mange fine brudebilder og masse inspirasjon til bordpynt og annet) og alt mulig annet jeg finner glede og inspirasjon i. Er jo så fint å ha dem samlet på ett sted, så jeg bare kan ta boken frem og titte når jeg trenger en opptur! 

 

Har du en inspirasjonsbok? 

 

Julie 
Bursdagskort til kjæresten


Bursdagskort til kusinen

 

Dåpskort til en liten prinsesse

Jeg er veldig glad i å lage kort, fotoalbum og andre ting med foto og papir. Elsker hvordan et kort blir mye mer personlig når man faktisk har lagt ned tid og tanker i å lage det selv, fremfor å kjøpe. Men med meg tar det tid å lage fine ting. Jeg kan sitte med et kort i flere timer for å bli omtrent fornøyd. Da kan dere jo tenke dere hvor lang tid det tar å lage et fotoalbum!  

 

Liker du å lage ting selv? 

 

Julie 
Det er så deilig at det begynner å bli vår! Selv om det merkes på både bloggen og leselysten...

Vårskoene er kommet ut av skapet!
 


 

Folkens, i dag hørte jeg kvitrende fugler på vei til forelesning, er ikke det et sikkert vårtegn, så vet ikke jeg! 

 

Det var så deilig å gå på Grünerløkka i dag, helt uten snø i gatene, og med solen på blå himmel. Må si det gjør meg glad å tenke på at våren snart kommer. 

 

Kanskje jeg snart skal finne frem sykkelen min?! Jeg har som mål å begynne å sykle til skole og jobb når våren kommer! Heldigvis har min sykkel fått slippe å overvintre ute, men den trenger nok en liten vårrengjøring. 

 

 
Liker dere vårfølelsen? 

 

Kiss Julie 
I dag har både jeg og kjæresten fri (jeg burde egentlig lese meeen). Vi har hatt en rolig morgen og nå er vi på massasje.

I kveld skal vi lage indisk mat med venner, og det gleder jeg meg masse til. Elsker rolige og koselige fredager som denne!

Hva gjør dere denne solfylte fredagen?
Valentines day har kommet og gått. Som mange synes jeg dette er en av flere dager som er blitt kraftig kommersialisert! Det handler minst like mye om gaver, kjøp og å gi noe materielt, som å vise kjærlighet til dem man er glad i. Men sånn er det nå en gang blitt i dette forbrukersamfunnet vi lever i! Til vanlig har jeg pleid å gi et hjemmelaget gavekort  på sånne dager, som enten inneholder massasje hjemme, eller en helaften hvor jeg lager mat og varter opp. Det synes jeg er en koselig ting å gjøre, pluss at det handler om å gi noe, uten å kjøpe noe! Det er jo tross alt kjærligheten som skal stå i sentrum?!

  

 

I år må jeg likevel si at jeg slo på den store valentinhandelstromma! Jeg laget et kort til kjæresten, og inni sto det noen ord om hvorfor jeg er så glad i ham, OG det lå penger til playstation 3. Han jobber jo på Elkjøp, så kjøpe den fikk han gjøre selv! I pakken lå også en hjerteskål med godteri! Gaven blir også en del av bursdagsgaven da, for jeg er ikke så rik at jeg kan kjøpe hele tiden. 

  

Av gutten min fikk jeg roser, hjertelys og en nydelig fyrstikkeske med motiv! Det var utrolig koselig å få litt ekstra oppmerksomhet på alle hjerters dag! Pluss at han i dag hadde kjøpt Avatar på blu ray som vi har koset oss med å se! Var vel ikke bare for at han skal spille jeg ville gi playstation ;) Så ble det jo en fin kjærestetid ut av det også 

 

Hva synes du om valentines day? Er gaver viktigere enn kjærligheten? 

 

Julie 

 
I dag er det stearinlys og pensum i stua som står på planen. Siden jeg sto sent opp i dag blir det lesing utover kvelden, men det er egentlig like greit!


Jeg har ikke vært noen god student hittil i semesteret, så jeg er godt fornøyd med å snart ha lest et kapittel i verdens tykkeste engelske bok om filmhistorie!

Håper alle har fått en fin start på uka! Og alle som er ute på veien: kjør forsiktig!
I helgen har jeg vært på konkurranse med turnerne mine i Lillehammer! Som dette så jeg ut i går da vi dro. Kanskje ikke like fin i dag, ble visst ikke så mye søvn i natt. Men gøy var det :)
Hei igjen.

Jeg har vært syk en stund, og ellers opptatt med mye som skjer. Sånn er det ofte!

I dag sitter jeg med Mac'en i fanget og er frustrert! Jeg skal skrive tre søknader til praksisplasser og ordne cv, jeg synes det er veldig vanskelig å formulere noe smart i dag,så jeg tenkte jeg heller kunne oppdatere bloggen...

 


 


Mens jeg har sittet her med søknadene mine har jeg begynt å tenke på hva som skal skje med livet mitt fremover, det er jo tross alt bare noen måneder til jeg er ferdig med min bachelor i Medievitenskap! Tre år på Universitetet i Oslo er snart over! Og jeg har ingen peiling på hva fremtiden skal bringe! Videre studier? Helt andre studier? Jobb? Reise? Oslo? Andre steder? Wæææh! Klarer ikke bestemme meg, og vet virkelig ikke hva jeg vil! Noen som har noen tips? Jeg vil gjøre noe gøy!

 
Forvirret Julie

 

 
I helgen skal jeg i dåp! 

 

Det er lenge siden jeg har vært i dåp, og (som alltid) er det jeg som har ansvaret for å kjøpe gave på vegne av familien. Både fordi jeg liker det og fordi jeg har litt mer fritid enn gutta. 

 

Når det er sagt er jeg ikke spesielt oppfinnsom, i alle fall ikke når det kommer til dåpsgaver, det er jo ikke noe jeg kjøper så veldig ofte eller titter på når jeg er ute. 

 


weheartit

 

Har selvfølgelig googlet det for å se om jeg fikk noen gode ideer, men jeg synes det er mye som er veldig tradisjonelt og kanskje litt kjedelig? Ikke at jeg vil at gaven skal skille seg for mye ut heller..

 

Som dere skjønner synes jeg dette er en vanskelig oppgave! 

Har dere noen gode tips til dåpsgave til en liten jente? Hjelp meg! 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

I kveld er jeg alene hjemme uten kjæresten, og da er det lite som skjer! Jeg har enda ikke klart å snu døgnet helt til skole-og-hverdags-modus, så jeg er temmelig trøtt etter å ha stått opp halv ni (jaaada, vet det ikke er tidlig!), pluss at det var masse opp og ned og fram og tilbake på turningen idag. Puh. 

 
Da er det deilig å bare krype opp i sofaen med pledd, fyr i peisen og macen på fanget! 

 
Hva gjør dere en tirsdagskveld? 

 

Love Jules 

 

 

 

 

 I helgen var jeg på skitur! Føler meg sporty og fresh som dere ser :D 

 

Hva har dere gjort i helgen? 

 

Julie 
Hei og godt nyttår! 

Her på bloggen har det vært lang juleferie, og det har jammen jeg hatt også. 

Men nå er det tilbake til det jeg elsker og hater, hverdagen med alle rutiner og plikter. 

 

 

Studiene har så vidt startet opp, og med dem kommer lesing, forelesninger og eksamner. OG helt nytt for meg; jobbing! Har kommet inn på et emne der jeg skal jobbe to måneder i en mediebedrift i løpet av semesteret! Det blir noe helt nytt og spennende. 

 

 Weheartit

 

Noe annet som har startet opp igjen etter jul er turningen. Det må vel være en av tingene jeg elsker med hverdagen. To til tre dager  uken er jeg turntrener og det er så morsomt! Spesielt siden gymnastene begynner å bli så flinke! Første helgen i februar skal vi til og med i konkurranse i Lillehammer. Det blir full fart og masse gøy!

 

Selv om jeg elsker ferie og fri, må jeg si at jeg liker å ha litt struktur på hverdagen, vite hva morgendagen bringer (sånn nesten hvertfall). Jeg liker å ha mange planer, det gir liksom litt mer enn å våkne en dag og ikke ha noen planer. Da blir det ofte bare å fordrive dagen med kjedelige ting. (Skal ikke si at jeg ikke elsker slike dager innimellom, men etter en laang juleferie blir det litt nok). Liker med andre ord at det skjer litt igjen! 

 

Som dere skjønner er bloggen oppe og går igjen. Håper jeg :)

Så bare følg med! 

 

Julie

 

 

 

 
 

Det er Desember! Og i gangen henger julestrømpa klar med en adventspakke til kjæresten i! Han hadde visst ikke tid til å åpne den i dag tidlig, så det får bli en kveldspakke når han kommer hjem fra jobb klokken 23!

 

 

For å prøve å få frem litt julestemning har jeg hengt opp lysende snøfnugg i vinduet på stua. Ble jo ganske koselig (hvis vi ser bort fra søppelkassene som pryder gaten utenfor og hjemmekoseligrotet som preger pulten inne). 

 

 

Når det regner ute første Desember er det bra at det kan være litt julestemning inne! 
I dag hadde jeg planer om å være skikkelig flink med skolearbeidet, det er tross alt under en uke til siste eksamen. Meeeen så langt har jeg ikke fått gjort så mye. Sitter hele tiden og tenker på julegaver og pepperkakebaking og lingnende juleting. Godt det ikke er lenge til juleferie! 

 

Nå skal jeg snart på jobb, så får jeg prøve enda hardere med skolearbeidet i kveld! 

 

Ha en fin førjulsdag! 

 

Jules
Her  i leiligheten blir det nok ikke plass til noe juletre, og dessuten skal alle vi tre som bor her hjem til foreldre i julen, så et helt tre ville vært litt unødvendig. Litt julepynt er jo litt koselig likevel, så jeg har vært ute i skogen og hentet noen greiner som jeg har/skal pynte(t) med julekuler og reinstyr:

 

Foreløpig er det ikke så mye på greinene, men det kommer nok mer etterhvert som jeg finner ting jeg liker. Har plassert pynten i vinduet på stua nå, så får vi se om den blir flytet eller ikke.  

 


Denne pynten fant jeg på Søstrene Grene, og jeg likte spesielt godt reinstyrhodene :) 

Den lilla tråden på julekulene har jeg ordnet selv, og synes det ble veldig koselig med det lilla som går igjen i adventsstaken og grein-pynten. 

 

Noen som har tips til hvor de har fin og rimelig julepynt? 

 

Julie
I helgen har jeg kost meg hjemme hos pappa, med deilig middag og kos. I går kveld kom en sliten, men fornøyd kjæreste hjem. Endelig kunne jeg tenne adventsstakene. Vi har nemlig to stykker, en på kjøkkenet og en i stua. 

 

Adventsstaken i stua har jeg laget helt selv i lysfatet mitt, med engler og juletre som pynt, og selvfølgelig tall.  

 Adventsstaken på kjøkkenet har vi fått i gave, og den er av en litt annen type. 

 

Det er så koselig å pynte med lys, og spesielt når de er lilla og symboliserer ventetiden frem til jul! 

 

I dag er jeg syk, og har bare slappet av i sengen og sofaen i hele dag, har nemlig tenkt til å bli frisk raskt! Jeg har også fått startet med litt julepynting. Det er jo tidlig, men jeg synes det er litt koselig å ha stemning her i leiliheten også, selv om den kommer til å stå tom det meste av julen. Kan vise dere det lille jeg har fått på plass imorgen. 

 

Ha en god mandag! Håper alle er friske og raske! 

 

Julie
I dag har jeg holdt på med bilder hele dagen føler jeg, har sett igjennom hele harddiscen med bilder helt fra 2004! Og jeg har sendt inn 300 bilder til fremkallling, og nå laster jeg opp bilder til fotobok som jeg skal bestille. Dessuten skal jeg lage scrapbook mens jeg ser på Harry Potter på tv :) 

 


Det er helt utrolig hva man finner når man ser igjennom gamle bilder, og det er så gøy! Her er et bilde av meg fra sommeren 2005 da jeg var i Hellas, 14 år :) 

 

Imorgen skal jeg til Drøbak å få middag hos pappa, det blir deilig! 

 

Håper dere får en fin helg! 

 

Julie 
I dag er jeg litt pjusk, forkjøla og tung i hodet. Det er så kjedelig for jeg skulle egentlig på jentekveld i kveld. Men det er viktig å lytte til kroppen, og i dag trengte den litt hvile! 

 

Har i alle fall fått kost meg med å pakke inn årets første julegaver, mens jeg titter på tv. 

 

Gavene har fremdeles midlertidige lapper, for har ikke fått laget merkelapper ennå. Skal også lage pakkekalender til kjæresten i år, og det er koselig (men utfordrende). Litt vanskelig å finne kule, billige gaver. 

 Har også prøvd min nye kjole i dag, før jeg hoppet inn i onepiece'n og ned på sofaen igjen! Fint med en ny kjole til desember, som kommer med mange fine kjoleanledninger :) 

 

Hva synes du om kjolen? 

Har du hatt en fin fredag? 

 

Julie
I kveld har kjæresten og jeg spist julemat (starter litt tidlig), sett Hodejegerne og drukket kakao! Det er så koselig å ha en kosekveld i ukedagene, siden begge jobber i helgene. Se på den herlige kakaoen Ivo serverte meg

 


MmmMMmmm

 

Jeg vant forresten konkurransen på Maritas blogg! Jeg som aldri pleier å vinne noe som helst :) 

 

Noen som har sett disse to filmene?

Håper alle har en finfin kveld! 

 

Julie
Det er ingenting som er koseligere enn levende lys nå i vinterhalvåret! I stuen i leiligheten vi leier tenner jeg så ofte jeg kan lys, både i lykter, i lysestaker og ikke minst i lysfat. Selv om det er mørkt ute, kan det jo være lys inne! 

 

Etter inspirasjon og utfordring fra Renate og Maia, vil jeg vise frem mitt lysfat her på bloggen. 

 

 

 

Som dere ser er fatet inspirert av høst, så jeg har pyntet med kongler, nøtter av ulik type og også kanelstenger, mmm, de lukter godt! Lysene har jeg, som den tilbudsrotta jeg er, kjøpt på salg på Nille. Det er kanskje ikke verdens beste stearinlys, men jeg synes fargene var fine til høsttemaet. Dessuten fungerer de jo fint her i studentkåken. Pynten har jeg vært ute i parken og samlet, pluss at jeg har tatt noe fra en blomsteroppsats. 

 

Jeg lyser også opp litt ekstra foran peisen (som jeg ikke har fått fyr på i dag). Her er det tre hvite lykter med lys, det er veldig koselig, også gir de til og med litt varme nå i kulda.

 

 

 

Selv om det er koselig med høst, må jeg si jeg gleder meg til å pynte opp med adventslilla på lysfronten. For som dere kanskje vet har jeg fått litt dilla på lilla! 

 

Håper alle har en god høstkveld! 

 

Julie
Nå er det lenge siden noe har skjedd på bloggen her! Men det er ikke uten grunn, jeg har nemlig hatt kjempemasse å holde på med! Siden sist har jeg

 

 • skrevet to hjemmeeksamener - en om hypertekst og en om italiensk mediepolitikk
   
 • blitt 21 år - midt under en eksamen
   
 • hatt innflytningsfest for Ivo og Marthe 

 • vært på halloweenfest
   
 • feiret bursdag

 • ooog *trommevirvel* fått førerkortet til bil! 


Så som dere skjønner har blogging blitt nedprioritert! 

 

 

På halloweenfesten var jeg en leopard, og Merete har sminket meg! 

 Fikk kake av kjæresten på bursdagen min! MMmmm

 

En veldig fornøyd 21-åring med to eksamner og førerprøven vel overstått! 

 

Og med verdens kuleste venner blir livet enda bedre! 

 

Mer om bursdag og lappen kommer i egne innlegg. 

 

Håper alle har hatt det bra siden sist?! 

 

Juliet

 

 

 
Jeg bærer rosa sløyfe i oktober

 

 

Gjør du? 

 

 
  

I dag har kjæresten og jeg vært ute å gått i parken i det fine høstværet. Det er så deilig å ta seg en tur ut, selv om man egentlig har en litt slapp søndag! Håper alle har hatt en fin helg! 

 

Julie 
Her om dagen kom jeg over denne videoen, og wow jeg får så lyst til å stå på snowboard!

 

 

De siste sesongene har det ikke blitt så mye snowboarding som jeg gjerne skulle ønske, det er selvfølgelig min egen skyld som ikke lager tid til det, så det skal jeg prøve å få til i år! 

 

Har stått på snowboard siden jeg var 13 år eller noe sånt, og jeg synes det er kjempemorsomt! I januar var det jo hyttetur til Trysil med hele vennegjengen, så da ble det heldigvis litt action i skibakken. Da fikk jeg merke at det er ganske slitsomt å stå, men at det er aller mest gøy! Merker som regel ikke hvor sliten man er før man kommer inn om kvelden, eller eventuelt når man går inn på afterski og tar noe å drikke.. 

 

Siden det ikke blir noen Trysil-tur på meg i år (i alle fall ikke som jeg vet om), skal jeg prøve å få stått litt i de mer nærliggende bakkene. Om noen har fjellhytte er det jo også bare å invitere meg med!!!! Nå gleder jeg meg faktisk litt til snø og kulde! Bilder fra Trysil i januar, det var veeeldig kaldt og som dere ser var jeg fin i formen på afterski!

 

Noen andre som gleder seg til ski/snowboard-sesongen? 

 

Julie 

PS: jeg er ikke like god og tøff som de gutta i filmen! Hei! 

Nå har det vært stille en stund her, og det kommer kanskje til å bli litt rolig fremover også, ettersom det allerede er eksamensinnspurt! Føler at jeg ligger alt for langt bak og at dette semesteret er ekstremt kort. Vi startet jo i september, og nå er det bare 12 dager til første eksamen, og bare 19 dager til andre eksamen, nesten uten pause. Det er altfor kort tid til å lese og forstå alt :( 

Derfor må jeg prioritere bøkene.... 

 

Men jeg har gjort litt annet siden sist. Kjøpt meg ny jakke: 

 

 

Spist sushi for første gang: 

Blitt servert frokost av verdens beste kjæreste: 

 

 

Sittet i den kalde leiligheten med artikler og bøker: 


Gotta love my life ♥ 

 

Håper alle andre koser seg like mye med eksamensforberedelser som meg! 

 

Juliet
 

I går var jeg besøkende på Kulturdepartementets medieavdeling
og jeg var på forelesning om opphavsrett, der det var et hull i forelesningen, sånn at vi måtte se dobbelt en hel time. 

 

I dag har jeg kost meg masse med Victoria og jeg har ikke vært noen flink student i dag. 

 

Imorgen er det plutselig helg allerede! Oi, tiden går jo altfor fort!!! 

 

Julie 
I går fikk jeg besøk her i Oslo. Vi tittet på gullmenn, statuer og en kjempetiger! Ting jeg nesten ikke enser selv, ettersom jeg ser det hver dag. Derfor var det litt gøy å se på det med nye øyne. 

 

Kafètur ble det også. NammM! 

 

 

Kvelden i går brukte jeg på å lese. Men selv om jeg bruker en del timer med bøkene i fanget føler jeg ikke at jeg kommer noen vei.. Puh.. Nå er det i alle fall på'an igjen! Og senere skal jeg og mediepolitikken på besøk til Kulturdepartementet. Håper det blir spennende. 

 

Merker det har blitt mange korte innlegg her i det siste. Når jeg får litt mer tid til overs lover jeg å skrive et litt mer fyldig et. 

 

Ha en fin høst-onsdag! 

 

Julie 
Kjæresten har fått seg jobb og må opp tidlig hver dag nå, så jeg står like godt opp med han. Synes det er deilig å komme igang med dagen, selv om det som oftest går litt treigt i starten: 

 Hey, morgenstund har gull i munn', ikke sant? 

 

Morgenfuglen
fra Universitetet! Nei, mye av undervisningen går som vanlig, og det er ikke noen friuke på meg. Har jo høstfri fra turningen da, noe som betyr mer tid til lesing og studering (håper jeg!!). Nå er det bare 3 uker til første eksamen, og 4 uker til andre eksamen, så her er det bare å stå på! 

 Håper alle har en fin uke, høstferie eller ei :) 

 

Love Jules 


Nå har jeg endelig fått gått litt med mine nye sko, og jeg er veldig fornøyd! 

 

I dag skal jeg i bursdagsfeiring med familien, så nå må jeg ut å handle inn de siste gavene. 

 

Ha en god helg. 

 

Hva synes du om skoene? Og hva gjør du i helgen? 

 

Julie 
 

Noe så herlig!

 

Nå skal jeg ut å spise med gode venner :-)

I dag var jeg tidlig oppe!

 

Som student blir man bortskjemt med forelesninger som starter klokken 10 og 12, men i dag startet seminaret mitt klokken 8. Ikke nok med det, men jeg hadde også overnattet i Drøbak, og måtte regne mye lengre reisevei enn jeg vanligvis har til Universitetet.

 

Så da klokken var omkring halv syv sto jeg på busstoppet på Heer å tittet ut på et tåkebelagt jorde. Da kom jeg på at jeg egentlig elsker stemingen som er tidlig om morgenen! (men jeg kan ikke si jeg elsker effekten av å stå opp tidlig, som gjerne gir utslag sånn på ettermiddagen en gang.. Gjeeeesp! )  

 

Står du opp tidlig? 

 

Julie 
Nå er det faktisk under 1 måned til eksamen! Wææh! Da jeg innså dette fant jeg frem den ivrige studenten i meg og leste i massevis. Synes selv jeg har vært flink både i dag og i går, så nå er det bare å sørge for at dette tempoet og denne entusiasmen holder seg på høyt nivå! I dag har jeg i all hovedsak lest om Retorikk i skolen, og litt om dataspill. Retorikk er morsomst! 

 
Etter en del timer med lesing dro jeg ut en tur, og kom hjem med en strikkejakke fra Indiska og med flere stearinlys. Synes det er så koselig å tenne lys når jeg leser på stua! Ooog i går kjøpte jeg meg nye sko. Kanskje jeg skal vise det frem her på bloggeeeeen :) 

 


Stemingsbilde: Dette er humøret jeg og Mia er i før hver forelesning! 

 

Imorgen er det full dag; seminar i mediepolitikk, forelesning i digital kultur og så rett på jobb på Junior i Drøbak. Var visst krise der, så da ble jeg spurt. Synes bare det er hyggelig, men burde vel (som den ivrige studenten jeg er) brukt denne tiden på å lese. Jaja, får ta det igjen på fredag. 

 

Hvor lenge er det til du har eksamen? 

 

Love Jules 
 

 

I dag har det vært en skikkelig høstdag og nå er det en skikkelig høstkveld her i Rathkes! Jeg har krøpet opp i sofaen her jeg leser om konvergens og kampen for kommersiell radio i Norge. For å gjøre pensumlesing ekstra koselig har jeg tent lys og laget meg mango-te. Må si høsten ikke er så ille likevel :) Leseløvinnen 

 

 

 
I dag har jeg hatt en kjempefin dag! Det har egentlig ikke skjedd noe veldig spesielt, men jeg har rett og slett vært glad i hele dag :) 

 

 

Våknet opp med verdens beste kjæreste, leste et kapittel om nettverk, så dro jeg ut med Victoria på litt vindus-shopping og en kaffe. Senere kjøpte jeg noen bursdagsgaver og dro på turningen. 

 Nå er det Torsdag kveld fra Nydalen og blogglesing før innpakking av gaver og legging ZzzzzZZzz

En koselig og fin dag! 

Håper du har hatt det samme. 

 

Julie 
Her om dagen laget jeg pannekaker, og en sukkerbombepannekake til kjæresten. Pannekake med tresis, sukker og blåbærsyltetøy! I sommer spiste vi nemlig lignende  palačinka i Kroatia. Selv om min nok ikke var like stilig, var den i alle fall søt.

 

Julie 

I helgen var jeg barnevakt! Og gjett hvor heldig jeg var? Fikk servert frokost av lillegull; melk og knekkebrød med leverpostei! 

 Så gikk vi tur i regnet og endte opp på kafè. 
 


 

Er jeg ikke søndagsfin?! 

 

Er så koselig å være barnevakt for en engel! 

 

Julie
Oi, det er visst gått en hel uke uten blogging fra min side. Rart. 

 

Siden sist har jeg kjørt både langkjøring og bykjøring, wææh, jeg synes fortsatt det er litt skummelt! Men jeg gleder meg til jeg blir ferdig og kan kjøre alene. Da håper jeg at noen har en hytte de kan låne meg?! 

 

Ellers er alt bare helt hverdag! Studier, turn, lesing og diverse. Kanskje mer diverse enn lesing noen ganger (sånn som akkurat nå, når jeg blogger istedet for å lese iherdig om digitale medier, eller mediesituasjonen i Italia).

 

 


Driver med ønsketenkning om å være tilbake i Roma med sol og varme, er ikke så inspirerende med regn og kulde som det er her i Oslo.. Selv om jeg liker å bruke høstværet som unnskyldning for å krype under teppet med ullsokker og en kopp te! 

 

Da får jeg komme i gang med kveldens lesing! Håper alle har det varmt, enten det er i solen eller under teppet. 

 

Kiss Julie 

 

 


Turen til Roma føltes som en liten ferie, et avbrekk fra det vanlige og det var så gøy! Nå er det derimot tilbake på forelesningsbenken og lesesalen.. 

 

I dag har jeg vært på forelesning i Retorisk Kommunikasjon, og det var spennende som bare det! Lesing har det ikke blitt så mye av, dessverre. 

 
Det var deiligere å dra på tv-kveld med venninner! 

 

Imorgen skal jeg på langkjøring med kjørelæreren min! Det blir spennende og litt skummelt. 

 

God mandagskveld! 

Julie

 
 

 

I går var det skikkelig jentevors i Markveien, med skravling, make up, vin og Paty Alias! Selv vi ikke kom oss på noe utested var det kjempekoselig å bare kose seg med venninner. 

 

I dag har vært en etterlengtet slappe-av-søndag med kjæresten. Vi har sovet lenge, spist kake og sett på film. Så nå er vi klare for en ny uke! 

 

Hvordan har din helg vært? 

 

Love Jules 
Nå er vi hjemme fra en utrolig fin studietur til Roma! Vi har både sett, opplevd og lært mye. Søvn ble det derimot ikke så mye av.

 

 

 

 Det var så deilig med sol og varmt vær! Kveldene var morsomme og vi fikk sett litt av alt det  fantastiske Roma har å vise frem. Likevel må jeg nok tilbake en gang eller flere. 

 

Utrolig bra tur! 

 

Julie Kofferten er nesten klar! Det er jeg også! 

 

Jules Langtids
varsel Roma 

Mandag5. septemberTirsdag6. septemberOnsdag7. septemberTorsdag8. septemberFredag9. september    
Klarvær Klarvær Delvis skyet Delvis skyet Klarvær        
26° 28° 30° 29° 28°  

 

   
1,1 mm mm mm mm mm

 
I går overrasket jeg en litt sliten kjæreste med eple-muffins og med middag! Synes det er litt koselig med sånne småting i hverdagen. 

 Vi var også på kino med Adrian i går, og vi så Captain America. Jeg likte filmen overraskende godt (hadde sett for meg en skikkelig guttefilm, men med litt romantikk og den klassiske "good vs. evil" ble den også spiselig for jenter!) 

 

I dag skal jeg spise middag hos pappa, så på innflytningsfest hos en venninne som har flyttet til Ås, før jeg må hjem å pakke til Romaturen! Det er vanskelig å vite hva, og hvor mye jeg skal ha med. Hvis noen har tips er det bare å skrike ut! 

 

Ha en god helg! 

 

Julie 

 

PS: Eplene har jeg plukket i bakgården, oppskriften på muffins fant jeg på www.detsoteliv.no, og de søte lilla muffinsformene er fra Søstrene Grene. 


I dag skal jeg sende avgårde to pakker i posten, begge inneholder nydelige babyklær! Antrekket til venstre skal til Danmark og min lille fetter Casper som skal ha navnefest i helgen. Klærne til høyre skal til Ivos lillebror i Kroatia (der det er 40 varmegrader nå.. får håpe han passer tøyet når det blir litt mindre varmt!) Ettersom jeg elsker å lage kort for hånd (selv om jeg ikke alltid tar meg tid til det), har jeg laget kort til dem begge. Synes det er litt koseligere å sende noe man har lagt ned tid og tanker i selv. 

 

Hva synes dere? Er ikke babyklær søte? 

 

Julie 
Om bare en uke er jeg på vei til Roma med studentene i Mediepolitikk! Selveste Roma, som jeg aldri har vært i, men alltid har hatt lyst til å besøke. Jeg må si jeg gleder meg! For det første blir det deilig å komme bort fra dette regnværet i Oslo, og til 25-30 grader i solfylte Italia. Også alt som er å se og oppleve der! Det er jo som sagt en studietur, så det blir jo faglig opplegg der, men jeg tipper at det blir mye tid til å kose seg også. Det blir herlig. 

 

 

Enda en bonus er at min gode venn (og tidligere "samboer" her i Rathkes), Mia, skal være med!  Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg! 

 

Denne uken er det ikke mye opplegg i fagene, så jeg får benytte tiden til å lese pensum. 

 

Noen som har tips til hva som må oppleves når man er i Roma for fem dager? 

 

Love Jules


I dag startet jeg dagen som på bildet! Frokost og pensum på sofaen i stua. Det var deilig. Kaffe og vindus-shopping med en god venninne var også utrolig fint i det pene været! 

 

Satser på at resten av helgen blir like bra! 

 

Hva skal dere? 

 

Julie 
I denne uken har jeg igjen fått god kontakt med min gamle venn bussen mellom Oslo og Drøbak 541! Både mandag, onsdag, torsdag og imorgen har/skal jeg sitte på denne bussen. Grunnen er to kjøretimer og en jobbvakt på Junior, og imorgen er det hjem til Drøbak for helgen.

 
Denne bussturen kan bli litt kjedelig noen ganger, men jeg synes det går greit å bare koble ut i den lille timen det tar. Spesielt liker jeg å ha litt tid til å høre på lydbok! Dere tenker kanskje at det er litt teit å høre på lydbok? Vel, det synes ikke jeg. Det er jo helt perfekt å høre roman etter roman på ipoden, mens man gjør andre ting! Kulturell innputt, mens du reiser! Jeg har i det siste hørt på Harry Hole-bøkene av Jo Nesbø, og neste på listen er Hodejegerne, som jeg jo må lese/høre før jeg ser filmen :) 

 

Imorgen er det lesing, kaffe med en god venninne og lunsj/middag ute med mamma, før helg 


Er dere glad i Nesbø? Lest Hodejegerne? 


Juliet

 

PS: Pensum er selvfølgelig det jeg liker aller best å lese 
Selv om jeg startet dagen rolig, med frokost servert av kjæresten, sitter jeg nå med hodepine og er sliten. Allerede etter første dag! Rett etter forelesning tok jeg bussen til Drøbak for å ha kjøretime, og bussen inn til Oslo igjen. Selv om det ikke høres så anstrengende ut, merker jeg faktisk at jeg har hatt sommerfri lenge! 
 

Jeg fikk tittet innom Byporten i dag da, og der kjøpte jeg meg stjerne-skjerf på salg, og noe ekstra til badet. Små ting som gjør dagen litt morsommere.

 

Imorgen venter min første forelesning i kunstfag (kunst, teknologi og medier), sammen med disse to smartingene

 


Foto: Ådne Feiring

Det skal bli spennende! 

 

Hvordan var din studiestart? 

 

Julie
PANG! Så var sommerferien over, og det er studiestart i morgen! I dag har jeg nytt det siste av ferien ved å sove leenge, titte på søndags-tv, vasket leilighet og nå er det bare å prøve å få oversikt over høstens fag. Siste år av min bachlour-grad i medievitenskap starter altså i morgen. Det er rart, men også litt fint å tenke på! 

 

 

Jeg kan faktisk ikke si at jeg gleder meg til masse lesing, forelesninger og eksamener! Men en opptur er at det ene faget arrangerer tur til Roma i september! Det blir spennende! Håper jeg kommer til å finne litt mer inspirasjon og motivasjon når jeg kommer igang. Akkurat nå klarer jeg bare å tenke på at jeg vil savne sommeren.. 

 

Flere som kjenner studiestart blir hardt?

 

Last summer kiss 
Jules  
Turen til Kroatia var fantastisk! En ferie som så og si inneholdt alt mulig; både strandliv og byliv, shopping og sightseeing, familietid og kjærestetid, opplevelser og avslapning, amerikanere og kroater, restaurantbesøk og mat i leiligheten, både hell og uhell, kino og bading, nye og gamle bekjente, solseng og steinstrand, sol og kjærlighet! Rett og slett to fantastiske uker! 

 

 

 

Savner det!Noen andre som har hatt fantastiske ferieturer i sommer? 

 

Love Jules 
I dag er det lørdag. Jeg går helt i surr med hvilken dag og dato det er for tiden, men i dag da jeg åpnet døren for å hente avisen, fant jeg ingen og forsto at det er lørdag. For meg betyr det 5 timers jobb på Junior, før jeg skal spise reker og drikke vin med min gode venninne Mia! Det siste blir kjempebra! ♥

 

Siden kjæresten er på guttetur i Sverige, har jeg de siste dagene vært rundt hele Oslo (inkludert IKEA) for å handle inn ting vi trenger i leiligheten. Har fått tak i mye av det jeg har sett etter, men det er en viktig ting som mangler. Støvsuger... Hvis noen har noen gode forslag til liten støvsuger som er veldig bra; skrik ut! 

 

Mandag er i kalenderboken min helt blank, for det er dagen det skal flyttes! Det blir så spennende å bo med kjæresten! ♥ Kan ikke si jeg gleder meg like mye til studiestart, som er om kun 9 dager.. 

 

 Noen andre som skal flytte? 

 

Kiss Jules 
Wow, er det virkelig snart studiestart igjen? Jeg som synes jeg nettopp leverte eksamen? Tiden flyyyr og alt som skulle ordnes iløpet av sommeren er gått litt i glemmeboka, så nå blir det plutselig litt mye på slutten av ferien! Med jobb, kjøretimer, bilteori, reiser, studiestart kommende opp har jeg en del å tenke på! Og ikke minst at kjæresten skal flytte inn! 

 

 


Jeg gleder meg kjempemasse, men det er mye som skal ordnes! Hilde flytter til Førde for et år, så nå er det vi og Marthe, den andre nye i kollektivet som styrer leiligheten og alt som følger med! Med andre ord er det forandringer på gang. Kommer til å savne å bo med de søteste Hilde og Mia( + Markus!), men satser på at forandring fryder! 

 

 

I dag skal vi inn til leiligheten med litt småting som skal på plass, før vi skal på kino ♥

 

 

Hva gjør dere på tampen av sommeren? 

 

Love Jules 

Hei! Det er lenge siden jeg har blogget, noe det er flere grunner til. Det var ikke internett i leiligheten i Dubrovnik slik vi var lovet, og dessuten hadde vi alt for mye annet å finne på til å tenke på bloggen. Den 22. Juli, mens vi fremdeles var i Kroatia fikk vi en sms om at det hadde skjedd noe forferdelig i Norge, i Oslo, i byen jeg bor i. Dere vet nok alle hva jeg sikter til. Det var ikke lett å forstå alvoret og omfanget av det som hadde skjedd, der vi satt å lette etter informasjon på kroatisk tekst-tv. Og vi ble ikke roligere av å se forsidene på nettavisene da vi gikk på internettkafè. Det var rett og slett utrolig!

 

 

 

Det er ikke lett å blogge etter at noe sånt har skjedd, det føles så meningsløst og lite viktig å blogge om hverdagens små hendelser nå. Derfor har det vært stille her en stund. Jeg har mange følelser og tanker rund det som har skjedd i Oslo og på Utøya, men jeg ønsker ikke å skrive om dette her på bloggen, ettersom vi blir minnet på det som er skjedd ofte nok. Jeg ønsker bare å si at jeg har tent lys, og jeg har den dypeste medfølelse med ofre og pårørende i denne tiden. Det gleder meg at det norske folk har vist at kjærligheten vil seire, selv i denne enorme sorgen. ♥

 

 


Videre vil jeg forsøke å blogge om hverdagens ubetydeligheter, fordi jeg ikke vet hvordan jeg ellers skal få denne bloggen på beina igjen.

 

 

Imorgen skal jeg og kjæresten inn til Oslo for å skrive under kontrakter på leie i Rathkes et år! Tenk, vi skal bo sammen i Oslo, det blir spennende og herlig! 

 

 

Love Julie Reisen er i gang og vi spiser frokost på flyplassen! Håper på nett i leiligheten, sånn at det blir litt blogging :) Klem de reisendeOm bare tre dager drar vi til Dubrovnik i Kroatia! Ifølge yr.no skal det bli sol og 30 grader! Jeg og kjæresten gleder oss:

 

 

Love from Julies AndroidEr litt lei av å jobbe nå, gleder meg til å reise bort om BARE 1 uke!!

jordbær fra Ivos hage! Servert med melk og sukker <3
I 3D!Noe av det jeg elsker med å lese blogger er å se fine bilder, fine ord og bli inspirert! I det siste har jeg lagret bilder jeg liker godt og som inspirerer meg på en eller annen måte. Siden jeg følger en bryllupsblogg er en del av bildene fra bryllup, men mye av pynt og lignende kan være inspirerende til hverdagsbruk også! Bare titt på noen av bildene:

 

Synes dette er veldig stilig, garn/tråd surret rundt spiker! Simpelt, men utrolig stilig! 

 

 


Ballonger! ♥ 

 
Love is sweet ♥

'

Nydelig par-bilde! Stilig hårpynt for spesielle anledninger! Cupcakes in my ♥ 

 Jeg drømmer om å en gang i fremtiden ha et grønt bryllup, der grønn er en gjennomgående farge både på pynt og klær! Derfor måtte jeg bare lagre dette bildet! Nydelig! Denne liker jeg! 

 

Ellers inspirerer det norske regnværet meg til å dra på tur til varmere strøk! Bare 12 dager til jeg skal til Kroatia med kjæresten!


Hva inspirerer deg for tiden? 

 

 

De fleste bildene er hentet fra bloggen www.greenweddingshoes.com 

♥ Julie 

 


Det ble til og med en liten tur på stranden i dag! Det var veldig deilig. Da jeg og kjæresten ble sultne dro vi hjem og grillet :-) jeg digger disse rolige dagene der ingenting haster og det ikke er noe å rekke. Kvelden tilbringer jeg hjemme hos pappa med god mat og tv-titting. Sånn er det når en er student med dårlig råd. Det gjelder også å spare til ferien til Kroatia!

 

 

Håper alle har en god lørdagskveld!

 

 

Love Julies AndroidNå sitter jeg og Snipp på trappa og slapper av i formiddagssola, det er herlig. Inne ligger kjæresten å sover. Dette er slik en norsk sommer burde være, så håper på masse sol fremover! Love Julies AndroidRegn

Regn


Og atter regn...


Snipp vil helst inn han også

 

 

Hva gjør dere i regnværet? 

 

 

Love from Jules Android
Stort bål og god stemning i Drøbak! Love from Julies AndroidLove from Julies Android


 

I dag, midt mellom kjøretime og jobb på senteret fikk jeg et herlig avbrekk i Drøbak sentrum! Det ble både fruktspising og soling! Nesten feriefølelse! Håper på mer bra vær og koselige stunder fremover!

 

 

Hva har du gjort i dag?

 

 

Love from Julies Android


 

 I dag har jeg vært på shopping i regnfulle Oslo. Men med søte venninner og godt handlehumør ble det en fin dag! I går var det jentekveld i Rathkes gate, og selv om jeg var litt sliten etter kjøretimer var det kjempekoselig og det aller beste var at alle jentene var innom i løpet av kvelden! Snacks og muffins var heller ikke dumt! I kveld kommer kjæresten og mere kos står på programmet! Elsker sommerfri!

 

 

 

Hva gjør dere i dag? 


Love from Julies Android
I dag har jeg hatt min første kjøretime! Det var ikke så skummelt som jeg hadde trodd, men etter 1,5 t kjøring ble konsentrasjonen litt lavere merket jeg! Neste time er alt på torsdag, og før det er det bare å lese i vei på teorien. Deilig å endelig være i gang med kjøring, og ha et håp om å sitte med førerkortet på bil i hendene om ikke mange måneder! 

 Noen som har noen gode tips til hvordan jeg raskt lærer den viktigste bilteorien? 

 

Julie 

Poker og kos med gode vennerLunsj på Hard rock café en våt sommerdag :-) Julie
I dag er en daffedag! Etter å ha sendt kjæresten på jobb klokken 8(!!), lå jeg å sov til halv tolv.. Spiste grønnsaker og dipp til frokost, har bare vasket tøy og vandret rundt på rommet mitt i Rathkes, skal snart ut å titte litt i butikker og spise lunsj på Hard Rock Cafe med pappa og lillebror. Rett og slett en rolig dag, og det er deilig! 

 


Hva gjør dere på Pinseaften? 

 

Kiss Jules Stille på Junior..Nok en regntung dag i badebyen Drøbak.. Kjedeligere blir det ikke. 

Siden det er så dårlig vær har jeg planer om å lese disse bøkene i dag: 

 


Trafikkregler og bilteori står på programmet. For jeg har, tro det eller ei, bestilt kjøretime! (Kanskje tre år etter alle andre, men likevel) Så på tirsdag er jeg ute å kjører med lærer for første gang! Wææh, gruer meg litt, ,men hvorfor skulle ikke jeg klare å få lappen når alle andre klarer det? :) 

 

Senere er det jobb på nye Junior på Drøbak City, og etter det er det middag ute i Oslo med kjæresten! 

Hva gjør dere i regnværet?

 

Julie 

 

 
Hei alle dere der ute! 

Nok en gang er denne bloggen på vei tilbake fra de døde! Eksamenstid og litt lite innholdsrikt liv førte til at det har vært stille her en stund, men nå som sommerferien er her med grått regnvær tenkte jeg å blåse liv i bloggen igjen! Det kommer til å bli noen endringer her etterhvert, ettersom det har vært en del endringer her i Rathkes! Bare å følge med! 

 

Nasjonaldagen! 

 

Julie Mange, også folk som vanligvis ikke er interessert i sport, følger med når VM arrangeres på hjemmebane. Men det er ikke bare på TV folk følger med, veldig mange tar faktisk turen opp i Kollen, og mange tar turen til Universitetsplassen under premieutdelingen! Og det som er så supert er at folk er der å jubler, selv om det ikke er "Norge" som har vunnet!

 

Derfor kan vi vel si at vi ikke bare er svake for sport når det er på skjermen og bare når vi vinner! Selv om det er ekstra gøy at VM er i Norge og at nordmennene gjør det så bra!


Selv har jeg ikke billett til VM og nyter det best fra sengen eller sofaen, varm i kroppen og med god utsikt til alt som skjer (på skjermen). Men jeg har i det minste vært ute i sentrum og sett på livet, tatt bilder ved is-skulpturer og fått gratis Cola!

 Så kanskje det er kulest med sport på TV og når vi vinner, men jeg synes det er kult at så mange mennesker er engasjert og med på VM-festen her i Oslo!

 

Heia Norge!

Skal du til Holmenkollen?

Julie

Markus med skibriller! Kuleste hunden i by'n!

 
Rathkesjentenes kommentar: Mannssvin!
Hei igjen alle sammen! Nå er nyttårsaften overstått og vi er gått inn i 2011! Tenk på det, synes ikke det er lenge siden vi feiret det nye årtusenet 2000. Nyttårsaften var kjempehyggelig, vi var hos Nora eller i "Belsjøparken Bar & Grill", der vi spiste deilig indrefilet, drakk, sang og koste oss! Var morsomt at noen av jentene hadde forberedt sang som handlet om alle som var der! Fyrverkeriet ble sett fra golfbanen, ettersom vi ikke orket å gå helt ned til båthavna i vinden. Koselig ble det i alle fall! En fin avslutning på 2010 og en fin start på 2011!

 

Utrolig hyggelig å feire med hele gjengen som jeg liker så godt!

 

Til helgen blir det mer feiring, for Merete blir 21 (!) år, og vi skal feste igjen. Hurra!

Min pc (som aldri har villet være min venn) har nå dødd, derfor vet jeg ikke hvor mye oppdateringer det blir her fra min side de kommende dagene...

 

Nyt 2011!

Julie
Romjulen hittil har jeg brukt på å spise deilig mat, hygge meg med familien, sett på film og tv, skitur, kos med kjæresten og jobb! Jeg må si det har vært herlig med jul!

 

I går var det tid for det årlige jentejulebordet! I år ble det holdt hos Jenny, som hadde pyntet nydelig både inne og ute. Alle jentene hadde med seg mat og drikke, pluss en gave hver. Etter å ha spist, drukket og kost oss, hadde vi flasketuten-peker-på for å fordele gaver. Alle fikk en gave og alle ga en gave. På denne måten sikrer man seg en ordentlig fin gave, istedet for mange små fra alle. Et stort pluss for lommeboken er det også! Utrolig hyggelig tradisjon, som ble like koselig som alltid.
I morgen er siste arbeidsøkt på Junior for nå, så da skal det blir godt med litt tid til ski og skøyter med gode venner frem mot nyttårsaften! Nyttårsaften blir det fest og fyrverkeri i Drøbak, gleder meg! Satser på at det ikke blir for kaldt! Blir vel uansett bedre enn forrige nyttårsaften da jeg lå hjemme med svineinfluensa..

 

Hva har dere gjort i romjulen? Har den vært en drøm?

Julie
I dag har jeg for første gang jobbet på julaften. Fra klokka 9 til 13, det gikk ganske bra, bortsett fra at det var kjedelig å stå opp så tidlig å gå ut i kulda! Nå er jeg i alle fall ferdig med jobbingen for i dag! :) Hele uken har det egentlig vært ganske stille på Junior, lurer på om alle har vært tidlig ute med julegaver og juleantrekk i år?
Nå er det tid for å la roen senke seg og la julen ringes inn! Ha en hyggelig julefeiring!

Juleklem fra Rathkesjentene og Markus
Fredag var jeg, Hilde og flere av Hildes venner fra studier på Bigbang-konsert på SentrumScene. Det var en kjempebra konsert, og det er jo nesten blitt en tradisjon for meg å høre Bigbang hvert år før jul! Stemingsfullt! De avsluttet fantastisk med denne sangen

 

Love it!

 

Lørdag sto julegrøt på menyen, og det samme gjorde bursdag/dimmisjonsfest! Hyggelig vors i Markveien, før vi dro ut, men på merkeligvis dro vi hjem igjen uten å ha vært inne på noe utested.

 

I dag har dagen bestått i å ligge til sengs, dårlig etter gårsdagen. Det var hyggelig å stå opp om ettermiddagen til denne lappenfra mine herlige samboere!

Hvordan har deres helg vært?

Julie
Desember. Betyr julegavehandel! Jeg må si at jeg på mange måter liker å gå rundt i butikker og kjøpe julegaver med baktanke og å pakke dem inn mens jeg hører på julemusikk og håper at vedkommende som på julaften åpner gaven skal smile og bli takknemlig!

 

Weheartit.com


Dessverre er det ikke så ofte det blir slik.. Som oftest tenker jeg: i år skal jeg være tidlig ute med gavene! Men må ærlig innrømme at det aldri har skjedd. Noen, kanskje en eller to, gaver blir kjøpt inn i november og jeg føler at jeg har vært flink og at jeg er i gang, men så går resten i glemmeboka, gjerne til siste uken før julaften. Da må jeg løpe til kjøpesentrene og presse meg frem mellom alle andre mennesker som i år (igjen) er sent ute med gavene. Dem er det ikke få av. Julegavehandelen blir ikke like idyllisk som den kunne vært!

 

Å pakke inn gavene selv får jeg sjelden tid til, og det ender opp med at de ligger i gaveesker fra butikkene (ikke like kult å åpne som en ekte pakke, spør du meg!) Gavene gis liksom ikke fra hjertet når de er handlet i desperasjon den 22. desember, ofte blir det bare det første og beste jeg ser. Liker ikke at det skal være slik. Satser på at gavene noen ganger har falt i smak hos mottaker likevel!

 


Weheartit.com

 

I år er jeg relativt tidlig ferdig med relativt mange julegaver! Må nesten gi meg selv et klapp på skulderen over min flinkhet. I dag, den 16. desember ligger en stor haug med gaver klare! De er relativt gjennomtenkte også! Hva er hemmeligheten, lurer du kanskje på? Det skal jeg si deg:

 

♥ Lag en liste allerede i oktober! Der skriver du opp alle personene du skal/må/vil kjøpe gave til og en ca-pris du ser for deg/har råd til (husk: fine gaver trenger ikke være rådyre!)

 

♥ Neste steg er å kontakte personene på listen og be dem om å liste opp sine juleønsker. Dersom du gjør dette tidlig, har de en stund å tenke på også! Krev ønsker fra dem!

 

♥ Skriv dette opp på listen etterhvert som det blir klart. Kartlegg (+ skriv på listen) hvor du kan få tak i de aktuelle gavene.

 

♥ Gå målrettet til butikken og spør betjeningen om de har det du er på utkikk etter, dermed unngår du å vimse rundt i alle mulige deler av butikken å lete.

 

♥ Vurder om gaven passer både i prisklasse og i ditt/og mottakers ønske om utseende, praktisk nytte osv. Om den er det du leter etter: Kjøp! Ikke avvent og se om noe "bedre" dukker opp andre steder (du sparer tid og krefter)

 

♥ Gave i boks!

 

Dette gjentar du til du har alle gavene på listen klare (husk å stryke ut underveis!)


Som dere skjønner er det litt sent å starte med denne taktikken i år, ettersom julen nærmer seg med stormskritt, men det kommer alltid en jul :)

 

Må innrømme at jeg har litt igjen på noen litt vanskelige gaver, men satser på at det ordner seg før 24.! Lykke til med julehandelen! I dag er det julerengjøring som står i fokus for meg!

 


Julie

Oi, dette som bare skulle bli et kort innlegg ble visst et langt! Beklager, følger ikke bloggreglene (for mye tekst og for få bilder). Tihi.
Den 27. november var jeg på gardeball. Fra klokken to fikk jeg fikset både hår, negler og make up hos min venninne Merete. Da klokken nærmet seg seks ble jeg hentet av en flott gardist og vi dro til Plaza, der ballet skulle være.


Ballkjole fikk jeg også låne av Merete, og det var gøy å virkelig pynte seg! Er ikke så ofte man tar på en så pen kjole, fikser seg ordentlig og skal på ball!

Først var det mingling og hilsing på gardesjef, før det var herlig middag med taler, underholdning og det hele.

 


Så var det duket for polonese og vals! Er det ball, så er det ball!

Så bar det opp på hotellrommene, der vi skiftet til et antrekk som egner seg bedre til en fest av 2010-slag enn ballkjole og uniform. Vorspiel på rommene var morsomt, helt til vi ble kastet ut av hotellbemanningen som hadde fått klager.. ooops. Festen fortsatte i lokalet vi spiste og danset i, som nå var blitt en dansegulv med musikk av et litt annet slag! Morsomt!

Da vi langt på natt hadde danset bena såre og musikken stoppet opp, var det herlig å kunne ta heisen opp i 7. etasje og legge seg rett ned i en hotellseng, som dagen etter kunne bli igjen uoppredd! At vi forsov oss til hotellfrokosten er kanskje ingen bombe?


Kvelden og natten ble alt i alt hyggelig, morsom og et veldig godt minne! Tusen takk til alle som var med på å skape det!

 

Julie
Rathkesjentene er godt fornøyd etter nattens magiske timer på Colosseum! Utenfor kinoen var det pyntet opp med fakler, og inne krydde det av Harry Potter'e og andre magiske vesner. Det var til og med en som hadde kledd seg ut som husnisse! Vi fant veien til sal 2 der vi skulle sitte på rad 3 og nyte filmen i over 2 1/2 time! :) Popcorn, baconchips, brus og godis var med. Ingen tvil om at vi skulle kose oss! Typisk meg, så måtte jeg på do to minutter før filmen skulle starte, og som dere sikkert skjønner var det endeløse køer foran alle jentetoalettene. Vurderte sterkt å gå på en guttedo, men da jeg stakk hodet inn på en, så jeg at det kanskje ikke egnet seg for en jente å gå der. Rakk det heldigvis!

Filmen sto til forventningene og kanskje enda mer, vi var rett og slett trollbundet, ikke rart det var mange som sukket og var skuffet da filmen var over. Føltes ikke ut som om vi hadde sittet der lenge, og det var jo så spennende. Nå er det bare å vente på neste (og siste!) film! Det blir spennende!

Vi er i alle fall kjempefornøyd etter en natt med Harry Potter! Hva synes dere om filmen?

 

I morgen drar jeg på turnkonkurranse i Drammen med gymnastene mine. Vi skal overnatte og konkurrere begge dager. Gode minner med det å sove i klasserom... Uansett, gleder meg til en ordentlig turnhelg!

God helg, alle sammen!

Julie
Nå som metodeoppgaven er levert og vi har varmet opp med Harry Potter and the half blood prince er jeg veldig klar for Harry Potter and the deathly hallows på Colosseum i natt! Alle her i Rottegata er veldig spent! Vi er som dere sikkert har skjønt, HP-nørder. Men det begynner å bli en stund siden vi leste bøkene, så det blir morsomt å se filmen!

 

Noen andre som skal se denne i helgen?

 

Julie
Fikk C på eksamenen jeg hadde på bursdagen min, noe som betyr at det må jobbes hardere fra min side fremover..Derfor sitter jeg her i Rathkes med 3d-brillene og lusekofta på, og håper at jeg snart skal få levert metode-oppgaven, slik at jeg har èn ting mindre å tenke på.....

C u l8r !

Satser på å holde meg unna bloggen litt, slik at jeg får lest og skrevet og blitt en smart akademiker.

 

Jules

PS: jeg er kanskje ikke helt på bærtur når jeg er inne å blogger, oppgaven min handler tross alt om selveksponering på blogg :]


Om bare to uker skal jeg på gardeball med kjæresten! Jeg gleder meg!

Over ser dere kjolen jeg skal ha på under selve ballet(litt vanskelig å se fargen, men). Har fått låne den av min snille venninne Merete. Er den ikke fin? :)

Nå gjelder det bare å finne ut hva jeg skal ha på meg på festen etter ballet!

Noen som har vært på gardeball før og har noen generelle tips?

Spent Julie
Jeg synes denne sangen er så søt, og jeg synes Ellie Gouldings versjon var veldig fin også!

Det skal sies at jeg er ganske fan av henne da. Likte også videoen!

God helg, alle sammen!

Julie


Laksesalat har vært en populær rett her i Rathkes i det siste, denne uken prøvde jeg den også, og må si at jeg ble positivt overrasket over hvor godt det var med litt laks i salaten. Toppet med Knorrs Greske dressing er den virkelig å anbefale. Rathkesjentene kan skrive under på at dette er rask og enkel mat som passer bra for en småsulten student som ønsker å få i seg litt sunt!

Prøvd det?

Julie


Fristende? JA!

Har ikke fått bestilt billetter ennå, må nok få rompa i gir!
Det er den tiden.. Igjen. De av dere som studerer vet nok hva jeg mener, det nærmer seg semesterslutt, noe som vil si oppgaveinnleveringer, eksamner, pugging, lesing og stress. Det er på denne tiden at man angrer bittert på at man ikke startet å lese litt før, og at man ikke spurte om litt flere spørsmål under forelesningene. Men sånn er det alltid.

Selv sitter jeg nå med en oppgave i Metoder i medievitenskap, og som dere skjønner er ikke konsentrasjonen helt på topp.. I tillegg har lyset gått på PC'rommet på IMK, og det er kaldere enn ute omtrent. Skal bli morsomt å se hvordan dette kommer til å gå!

Dette er altså grunnen til lite blogging for tiden.. Skulle gjerne blogget mer, men skolen kommer først.. eller hva?!

We heart it

Jeg har likevel masse å glede meg til:

♥ Juleverksted med jentene

♥ Gardeball

♥ Lunsj med venninner

♥ Harry Potter-premiere

♥ Turnkonkurranse og juleavslutning

♥ Juleferie

♥ Bursdagsfeiring og julefest

♥ Alpetur

♥ Hyttetur

♥ Julefeiring x 2

Hva gleder dere dere til etter eksamenstiden?

Julie
Jeg har fått utrolig mange herlige gaver til min 20-årsdag! Det er nesten så jeg føler at det blir for mye, har jeg virkelig fortjent alt dette? Kan i alle fall konkludere med at jeg har verdens beste venner og familie! Vil gjerne vise frem litt av det jeg har fått, og samtidig si tusen takk for alle gaver, og for at dere feiret mine 20 år med meg! Jeg er utrolig lykkelig.

 


Jeg elsker kort, synes det er så koselig! Fikk kjempefine kort til bursdagen, noen hjemmelagde (utrolig koselig!) og noen kjøpte. Alle kortene gjør meg glad, jeg tar alltid vare på kort, er så hyggelig å titte på i ettertid og se alt det koselige folk har skrevet! Bare se:
Noen av gavene var helt unike!


Gavekort på både lunsj, penger som øremerket kulturopplevelser eller reiser og et gavekort på Alpereise i vinter! Snakk om å være heldig!

Det flotte jeg fikk av Mia og Hilde kan dere se her!

Det er virkelig herlig å bli 20!

Tusen takk!

Julie

 
Lørdag var vi på Yatzi for å feire min 20-årsdag! Jeg er jo som dere vet (nesten) den siste til å bli 20 år av mine nære venner, så jeg inviterte dem alle til å feire med meg. Stolt 20-åring hadde en morsom kveld!

Det håper jeg de andre hadde også?!


Mia synes dette var verdens dårligste DJ

Men vi andre digga

Vi hadde kanskje misforstått litt, ettersom hele Oslo hadde kledd seg ut med Halloween-kostymer, men ikke vi...

Tusen takk for en morsom feiring! Og for fine kort og gaver.

Feiret noen Halloween med kostymer i helgen?

Julie

 

 
Hildes dør

 

Hildes dør
Hun elsker meg og Mia i bunad :) 
Over middles interessert og engasjert i Nokasranet, Treholtsaken og andre saker som har med politiet å gjøre. Hilde hater forøvrig media :P 

Mia og jeg har også klistret opp et herlig bilde av selveste Villmarkskongen Lars Monsen og noen fakta om han, under ser dere grunnen....


Villmarksboksen står pent dandert ved siden av HP-samlingen.

Hilde er den som hittil har minst på døren, men her om dagen fikk hun noe nytt, som jeg synes var ganske morsomt, ettersom Hilde er ute på festligheter med politistudentene stadig vekk, slik blir det en og annen Søndag med litt hamrende hode.Heehe

MIA HAR FORRESTEN BESTILT BILLETTER TIL HARRY POTTER OG DØDSTALISMANENE, VI SKAL PÅ PREMIEREN DEN 18.NOVEMBER. VI ER FANS.

J
Sang, minimuffins, potetgull, flagg og bursdagskort med pus på sengen før eksamen gjorde at dagen fikk en kjempestart!

I går ble jeg, som Mia skrev, 20 år. Endelig! Eksamen tok seks timer av bursdagen, men det var utrolig fint å være ferdig med det! Jeg tror det gikk greit, selv om det var litt vanskelig.

Det var også veldig koselig å få et hånddtrykk og en gratulasjon av eksamensvakten da jeg leverte oppgaven, de søte gamle damene fikk det med seg og fortalte meg at alle oktoberbarn er snille ^^

Etter eksamen var jeg ganske sliten, men kom hjem til en Mia som hadde klippet håret og fikk skravla litt med henne, pluss svart på alle gratulasjoner!

Da Hilde kom fra skolen fikk jeg gaver! Wow, jeg er veldig bortskjemt! Bare se alt det fantastiske jeg fikk av Hilde og Mia:Fikk også øredobber som var sløyfer som ringen! :) Er jeg ikke heldig?

Jeg har også fått masse andre flotte gaver, som jeg kan vise frem etterhvert!

På kvelden sa jentene at jeg måtte pynte meg litt, for vi skulle ut. Hilde tok oss med til Yayas, en thai-restaurant, der de kjøpte middag og øl til meg og vi fikk skravlet masse, pluss opplevd tropisk regnstorm. Det ble en fantastisk kveld og perfekt avslutning på 20-årsdagen! Jeg har de aller beste vennene man kan tenke seg.

Tusen takk, jenter! ♥

Har du nettopp hatt bursdag eller kommer den snart?

Julie
... er Julie også blitt 20 år!!! Hurra!

... og endelig ferdig med en eksamen :) Vet Julie har gruet seg masse til denne, men jeg tror hun kan mer enn hun tror. Hun sitter stadig og ramser opp alt hun ikke kan, men det tolker jeg som at hun egentlig kan det.

 


Victoria sammen med bursdagsbarnet, mens hun bare var 19. Vakre eller hva?

Dagen begynte 06:40 med muffins, potegull, flagg og sang på sengen. Selv om Julie var trøtt tror jeg hun ble glad av å høre to morgenfugler kvitre bursdagssang, med komp fra Markus på bjeff. Feiringen ble ikke så lang, siden tyveåringen måtte stå opp for å ha eksamen.

Vi gleder oss til å få med mini på byen, uten at hun drar hjem etter vors.

Noen gaver har hun allerede fått, men ikke av med-rottene enda. Det blir en ganske rolig feiring i kveld, men gaver til vår kjære har vi ordnet, og middag. Kan ikke si hvor for det er nemlig hemmelig :) Men vi skal pynte oss litt, og jeg har faktisk klipt håret for anledningen. Neida. Joda. Nå har jeg kortest hår i huset, jeg som alltid har hatt lengst!

G r a t u l e r e r   m e d   d a g e n   d i n ,   v e r d e n s   b e s t e   J u l i e ! !

 

- M
I dag er en rolig dag, sov lenge og spiste deilig frokost! Senere skal jeg spise middag hos pappa og se film eller kino med Hilde og Victoria!

Datarock og NM i studentrevy var morsomt i går. Men jeg merket at det er lenge siden jeg har vært på konsert. Hadde nesten glemt hvordan det er å være litt over 150cm når man er på konsert.. For det første er man i høyde med alle andres armhuler.. På konserter med mye hopping, som f.eks Datarock kan det være en smule ubehagelig.. Dessuten ser man bare de andres bakhoder. Heldigvis får man høre likevel da :) Og jeg er ganske god på å dytte folk unna! Hoppe er jeg også ganske god på selv. Men helt ærlig talt så er det vel ikke nødvendig å stille seg foran en som er 1.50 når du selv er 2.10?! Morsomt var det uansett. Med litt øl i håret og nakken og masse liv. De røde ballongene var en kul effekt!

I morgen skal jeg i familiebursdag, der alle September- og Oktoberbarna skal feires! Jeg gleder meg til fårikål og kaker, og til å se besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn igjen. Hurra!

Det er forresten bare litt over en uke igjen til eksamen i sosiologi(og min 20-årsdag; JA de klarte selvsagt å legge eksamen den dagen!), så jeg regner ikke med å blogge noe særlig mer før den tid. Satser på forståelse for det, og at dere titter innom igjen neste tirsdag :)


Denne rotta er bare tenåring i ni dager til!

Julie med eksamensnerver (19)
I kveld skal jeg på Datarock-konsert i Ås! Jeg tror det kommer til å bli gøy! Gleder meg.

 

Jeg er litt misunnelig på alle som skal på lady Gaga-konsert må jeg si, men Datarock blir nok også kult!

Har du vært på konsert i det siste?

Julie


Jonathan from Spotify <3 Jeg pleide alltid å prate med han når han snakket til med på Spotify!

 

Jump on the ground! Min favorittsang...... :)

St.Peters port og Urra-reven!Please knock on heavens door!

Her ser dere resten av bildene fra min dør. Det er frekt, men morsomt. Mia gjorde meg også oppmerksom på at det lå enda en skjult frekkhet i lappen om tannlege på Grønland, nemlig at jeg har syreskadede tenner :((

Haha, jeg må le av dette!

To be continued!

Julie

 


I går, da jeg gikk hjem fra Uranienborg, så jeg et rødt og hvitt butikkvindu. Åhléns har allerede pyntet til jul og begynt å selge julepynt! Jeg som trodde det fortsatt var Oktober?!

Er det virkelig tid for julepynt allerede?

Juliepynt
Nå er det på tide å la dere se døren inn til mitt rom i leiligheten:
Her ser dere lappen jeg klistret opp etter at Mia hadde skrevet Mias rom på sin dør.Jeg bare elsker NRK og Grønland. Det er i alle fall det Mia tror, ettersom jeg så på Klasse 10b og jeg handlet på Gunerius en gang.. At jeg er elskovssyk, barnefavoritt og mini er vel ingen hemmelighet?

(resten av bildene fikk jeg visst ikke lastet opp, men de kommer senere!)

 

Julie
I dag er det Søndag. Igjen! Wow, tiden går fort. I går skulle vi egentlig på Oktoberfest (ikke Hilde da, hun soler seg nå), men den eneste som kom seg inn på Chateau Neuf i går var Mia. Vi andre var for sent ute og ble stående i en kjempekø.. Hm, rart at man ikke lærer av sine feil, det samme skjedde for noen helger siden.. Uansett, vi var for sent ute. Typisk.

 

Vi var i alle fall på vors, og fikk jo noen turer med trikken!


Selv om kvelden ikke ble helt som planlagt fikk vi pyntet oss litt og hadde det jo hyggelig!

I dag er det oppgavejobbing og tur i det fine høstværet, og kanskje en liten film i kveld!

Har dere hatt en fin helg?

Jules
UUUhhh, folkens! Er ikke så farlig om man ikke er i synden når det er sommervær i hovedstaden! Dielig med solskinn, over 15 grader og herlige høstfarger på alle trær i alle parker! Yes! Nå må jeg ut å nyte litt mer!


Høstens herlighet!

Ha en hyggelig høstdag!
Alle sammen: Hilde har dratt på impulstur til Spania! Vi andre i kåken unnet henne selvsagt turen, men kan ikke nekte for at nesten 30 grader, sol og avkobling frister mer enn 10 grader, regn, studier og jobb. Men når katten/sjefsrotta  er borte danser musene/smårottene på bordet...! Hun kan bare vente til hun kommer hjem!

 

Siden denne bloggen er en blogg som skal handle om livet i storbyen for tre jenter og en hund, og vår tilværelse, tenkte jeg det var på tide å vise frem litt av leiligheten her på bloggen! Det jeg først vil vise dere er litt av vår sprø og interne humor. Er slett ikke sikkert dere synes dette er morsomt, men for oss er det en glede og noe å få lættis av!

 

Det hele går ut på at vi henge ting på dører og vegger i leiligheten. Alt startet med at Mia fikk en klistrelappmaskin og hang opp dette på døren sin:


Dagen etter skrev jeg en lik klistrelapp og hang på min dør (dere får se senere), der jeg skrev Heavens door. Som en parodi på hennes. Etter dette har vi klistret opp diverse rare saker på hverandres dører. I dag skal dere få se Mias dør slik den ser ut nå.

 (Hun elsker Miley Cyrus, VOE, Northug, Paradise Hotel, Hilde og meg!)

Haha, mulig dette er litt for internt til at det er morsomt for dere lesere, men er i alle fall morsomt for oss. Var en periode det stadig var noe nytt på døren da vi kom hjem, noe som fikk oss til å le!

 

Har dere høstferie og er på reise? Wish I had!

J
Her om dagen kom jeg på en gammel reklamefilm jeg så på tv for lenge siden. Jeg kom på den fordi jeg satt på bussen med musikken høyt på. Hva om de rundt meg blir forstyrret tenkte jeg og skrudde volumet ned. Jeg tror kanskje ikke at folk ville sagt ifra om det var irriterende høyt. Jeg vet i alle fall at jeg ikke ville sagt noe, men latt som ingenting.. Se filmen HER!

 

I dag har jeg sett på alle "Det enkle er ofte det beste"- reklamene for Rema1000. Jeg ler! Samtidig tenker jeg på at det burde være litt mer sånn på Universitetet noen ganger, at det enkle var det beste.. For det første er det ikke så mye som er enkelt og for det andre er det ikke det enkle som blir verdsatt høyest. I alle fall ikke så ofte.

 

Med under tre uker til eksamen i Innføring i Sosiologi er det mye jeg synes er vanskelig. Eller kanskje ikke så vanskelig, men lite konkret, og slett ikke enkelt! Kan noen være så snill å putte en minnebrikke med stor kapasitet inn i hjernen min, slik at jeg bare kan lagre all data, alle gode minner og all kunnskap der inne? (Hvis noen faktisk har noe som dette liggende er jeg evig takknemlig for å få låne!)

Eller kanskje jeg bare ta den enkle løsningen; ikke stresse, ikke ni-lese, komme på eksamen helt rolig og satse på at hjernen har absorbert noe informasjon i ukene med forelesninger?! Og at den på mirakuløst vis klarer å knytte ting sammen, forklare, drøfte, greie ut og definere.

Julie, 16 år

Hva ville dere satset på? Ville dere sagt ifra om noen spilte altfor høy musikk på bussen?

 

 

som Goffman ville sagt!

Jeg er sliten. Har vært på to forelesninger, lesesalen, rett til Uranienborg Turn for å være trener i to og en halv time, så på hoppetrening og så på Rema 1000. Nå er jeg endelig hjemme og kan legge føttene på bordet og slappe av. Deilig!Ute er det høst, kaldt vær, men heldigvis solskinn. I alle fall de siste dagene, men skal ikke nekte for at bildet over frister! Hater vinterhud, vinterfarge og vinterhår. Håper dere har en avslappende kveld som meg?!

 

Jules

This is me at the moment..

Jeg ligger i sengen og prøver å bli varm, men tærne er som isbiter. Brr..

Dessuten er jeg svært lite motivert for å lese fag, noe jeg ikke burde være, ettersom jeg henger etter!

Har også vært på Arbeidslivsdagen på UiO i dag, og nå er jeg mer usikker enn noen gang på hva jeg skal arbeide som/med.

Noen som kjenner seg igjen?

J
Om en måned er jeg ikke lenger tenåring, ikke lenger 19. Da blir jeg 20 år. Det skal bli fint å få dette bekreftet på bankkortet!

For det første er jeg den eneste i venninnegjengen som fortsatt er 19 og ikke kommer inn på utesteder med 20-årsgrense. Dette resulterer i at jeg drar hjem etter vorspiel, når de andre drar ut. Det funker som regel fint det, og jeg føler meg bedre enn dem dagen etter, men det hadde likevel vært gøy å bli med en gang snart!

 

Da vi var på tur i Sverige og skulle innom Systembolaget før Bodaborg ble vi etter å omhyggelig ha valgt ut varer, nektet å kjøpe det. Jeg som 19-åring hadde bare vært med å tittet, ettersom en ikke får kjøpt alkoholholdig drikke med over 2,5% i Sverige når man er under 20. Likevel fikk ikke gutta kjøpt noe! Dette irriterte meg veldig og vi rakk nesten ikke det vi hadde på planen. Noen snille damer tipset oss heldigvis om nærmeste alternativ. Da vi kom dit ble jeg sittende i bilen mens de andre handlet!

 

For det tredje blir jeg stadig spurt om alderen. Til og med da jeg her om dagen skulle hente en pizza jeg hadde bestilt. "Hvor gammal er du a?" fikk jeg slengt i tryne.. "Jøss", tenkte jeg, "er det aldersgrense på pizza også nå"? "Hva tror du?" svarte jeg selvsikkert. "Kanskje 14", sa da pizzaselgeren. Great, jeg er snart 20...

 

Selv om jeg sikkert ikke kommer til å se særlig mye eldre ut om en måned er det i alle fall fint å vite at jeg har det bekreftet på papiret at jeg er 20 år! Håper jeg får til en ordentlig feiring! Hvis noen har forslag på steder jeg kan feire er det bare å skrike ut!

 PS: i dag er det også en måned til første eksamen! Hjelp!

Julie
skal jeg...

 

rydde rommet mitt

være sosial

lese meg opp på pensum

gjøre ferdig min scrapbook fra sommeren 2010

planlegge bursdag

skrive ønskeliste

lese en god bok

følge med i nyhetsbildet

fremkalle bilder

oppdatere ipoden

ringe en gammel venn

lage ny header til rathkes.blogg.no

begynne på metodeoppgaven

kjøpe ballkjole

unne meg selv en ansiktsmaske og et fotbad

lage eplekake

male

ta noen fine bilder

kjøpe ny plante

 

OG blogge ordentlig igjen


(hvis noen lurer på bursdagsgave til meg ønsker jeg meg masse tid!)
var jeg i Sverige med mange hyggelige mennesker. Vi var på Bodaborg på Lørdagen og mitt lag vant! Det var kjempemorsomt og jeg håper jeg kan dra dit igjen. Fysisk og psykisk krevende baner med mange ulike utfordringer!


Fikk ingen bilder fra selve Bodaborg, siden det ikke var mulig å løpe rundt med kamera mens man hoppet, krabbet, klatret eller løp rundt i baner. Et bilde fra brygga på campingen ble det da. Her tok gutta kveldsbad. Brrr..

 

I dag har jeg vær på universitetet i 7 timer og fått lest masse, samt vært på forelesning. Har lært noe nytt. Uranienborg Turn var neste stopp før jeg kjappet meg hjem i regnværet. Gleder meg til en dusj før jeg hiver meg på senga med kompendiet mitt.

 

Jules
Ingenting er bedre enn å plukke med seg et eple på vei til skole, jobb eller trening.Mia vant onsdagens Scrabblespill. Med bare litt juks.. Tihi. 

I helgen skal jeg til Sverige og på Bodaborg.
Jeg gleder meg, selv om det ble litt endringer i den opprinnelige planen. 
Håper å ta noen bilder dere kan se etter helgen. 

Mia skal på Datarock-konsert i kveld, og jeg er litt misunnelig, men jeg skal i alle fall på Bigbang den 17. Desember! Hilde skal på fest med politistudentene. 

Hva skal dere i helgen? Kos dere! 
Julie
I går var det Scrabblekveld i Rathkes 
Det er lov å gjette hvem som vant! 
På Onsdag er det ny sjanse. 
Se hva jeg har fått! Søtt til tusen! 
Jeg føler meg som en heldig liten jente som har fått det beste i hele verden. 
Den pynter opp taket mitt og jeg blir glad hver gang jeg ser opp. 

Tihi. 
Julie
på mange måter!

Dagen startet likevel ikke kjempebra, ettersom jeg klarte å søle på genseren jeg hadde tenkt å ha på, dermed var det inn på badet og forsøke å tørke med føner, men det ga jeg fort opp, og bestemte meg for å brette inn det aktuelle ermet, slik at min lille ulykke ikke var synlig for omverdenen.  Problem løst. 

Forelesning i Forskningsparken med Waldahl, masse flott metodesnakk. Følte ikke at jeg ble kjempesmart, men jeg føler meg hjemme i 205 med alle medieviterne! Lesesalen på HF er også et sted jeg liker å oppholde meg for å lese, titte på gutter, skrive lister og eventuelt studere. Etter fem kvarter fordypet i Samfunnsvitenskapelige metoder dro jeg i regnværet ned til Tullins Kafè der jeg møtte mine søteste jenter, Merete, Nora og Victoria. Vi spiste og drakk og skravlet om alt og ingenting. 

Senere bar det av sted til Uranienborg, der det var trenermøte med både godis, brus og grønt. Det likte jeg svært godt. Skal blir fint å komme seg inn i turnhallen litt igjen! Gleder meg alltid etter en lang ferie. ♥

Nå er jeg litt trøtt og mange ting suser rundt i hodet på meg, tror jeg må skrive en liste over hva jeg skal ha gjort, slik at jeg kan roe meg litt. Er mye å tenke på hele tiden, og noen ting løser seg ikke av seg selv, noen ting må man virkelig ta tak i og ta stilling til. Mye å holde orden på. 

For en komplett torsdag mangler jeg bare Torsdag kveld fra Nydalen. Heldigvis kan jeg se på gamle klipp på Youtube. Dette er min humor. Må digge det.   

 

Hvordan har deres torsdag vært? Våt? Full av kjærlighet? Full av dritt? 

Juliet
But that doesn't mean my eyes will soon be turnin' red
Cryin's not for me
'Cause I'm never gonna stop the rain by complainin'


Jtil å bli smart, klok og kunnskapsrik Helgen var fylt med diverse festligheter; konsert i Badeparken, avskjedsfest for Hanna og 40-årsfeiring. I dag var det tilbake til lesesalen på Humanistisk Fakultet på Blindern for å lese metode. Har på en måte savnet det litt. 


JulieTo innlegg på under 30 minutter etter nesten et år uten en eneste post fra meg... Jaja, jeg fikk vel bloggånden over meg når jeg først var i gang! 

Jeg og Mia kom over en spennende side i dag: www.studentmat.net 
Vi la sammen to og to og fant ut at denne siden måtte testes ut. Mia ble nærmere ekstatisk da hun så oppskriften (den særdeles kompliserte og orginale oppskriften!) på tunfiskbaguette! Dette MÅTTE bare testes. Hun løp til nærmeste butikk og handlet inn i en fei.. Nå hadde hun virkelig lyst på denne uimotståelige tunfiskbaguetten som fikk tennene til å løpe i vann. Fort fort fort... løp løp løp! Og tenk: I følge denne geniale siden skulle maten kun koste 13 kr! Bedre kan det ikke bli for en student ;) Hilde ventet spent hjemme i leiligheten og etter ikke alt for lang tid kom Mia hjem med ingrediensene. Hun var som en superkokk på kjøkkenet og smelte sammen en perrrrfekt tunfiskbaguett som visst nok smakte særdeles fortreffelig.. 
Så denne nettsiden og ikke minst maten kan absolutt anbefales, eller hva Mia? 

- HDa er alle jentene (og bikkja) gjenforent i rottegata! Yey, jeg tror dette blir et knallår! 
Mia kom hjem til et tomt og kjedelig kjøleskap, jeg derimot kom hjem til et nytt STORT garderobeskap! Haha, det forrige var så lite at jeg måtte ha klær både i esker på gulvet og i skrivebordet! Vi jenter har jo det luksusproblemet at vi ofte har for mye klær og for lite plass til å lagre det... Luksusproblemet mitt er nå løst, deilig å få alt på plass :) Skapet har til å med to helspeil på dørene, så nå kommer vel både Julie og Mia støtt og stadig på besøk inn på rommet mitt for å speile seg kjenner jeg dem rett. 


 - HKjøleskapet ønsket meg velkommen hjem idag:


Gammelt syltetøy fra januar, gamle sylteagurker (trodde ikke sylteagurker råtnet, men de gjør det om du har hull i lokket, og de står over åtte uker (tida flyr...) ), sitronsaften til avocadoene mine (nekter at den kan bli gammel!) og gammelt smør fra mars en gang.
i  ♥  old food.


Har vært på butikken nå, og fylt opp kjøleskapet med en eneste ting... Jeg er så spennende og interessant. 

Når vi er inne på mat så har jeg et høstforsett: No more kremost!! Spist knekkebrød og kremost i et halvt år (fattig? neidaa.....) og nå er det faen meg nok!!!! Så nå skal det blir andre boller...... baconost og...... ja, Kristoffer foreslo Philadelphia, men jeg er skeptisk. 

Ok nok matsnakk fra den matgale M

Snart er vi alle tilbake i rottegata (Rats United). Det blir kos. Pensum og jentesnakk til langt på natt (mest det siste.....)

- Mice

I går var jeg på 3 timers terrengsykling med min far i skogen. Det var utfordrende, men kjempegøy. Vi møtte på en del vanskelige områder å sykle på og på en del gjørme.. Men alt i alt var det en hyggelig tur som også kan regnes som en treningsøkt! Slik så jeg ut etter turen!

I dag måtte (den lånte) sykkelen vaskes og gjøres klar, samt leveres tilbake. Sykkelen jeg lånte til sykkelturen til Tjøme skulle også leveres i dag, så alt i alt er det blitt en liten stund på sykkelsetet i dag også. 

Du lurer kanskje på om jeg er bitt av sykkelbasillen? I virkeligheten er det mest mygg jeg er bitt av.. 

JulieSiden sist: 
- Kosehelg
- Twilight Eclipse 
- Hygge hos Simen
- Restautantbesøk
- Jentesladder
- Spleisetaco
- Badeparken i Drøbak
+++


Har forøvrig holdt meg til min plan om å begynne å lese sosiologi i dag.. Må si det er en stund siden jeg har lest så krevende tekster. Er nok litt ute av trening, vil si jeg føler meg litt dum. Men det er nok bare å stå på. Har kjøpt ny markeringstusj i dag og greier. 

Snart er det tilbake til Rathkes, og forhåpentlig til flere overraskelser som den over, som Hilde hadde laget en gang Mia og jeg kom slitne fra jobb. Got to love roomies like her ♥

Hvordan har dere det?

J-ratEn ser og hører mye i løpet av en 10-timers arbeidsdag på kjøpesenteret, men det er jammen godt, ellers hadde dagen blitt fryktelig lang og kjedelig! Mye regn i dag. Det betyr mange mennesker som skal handle. Så hvis du trener One Piece (womppis) i størrelsene 80-152 er det bare å komme på Junior! 

I morgen er det Fredag allerede, synes tiden flyr! Jeg går en hyggelig helg i møte, mange ting å glede seg til! Håper bare at været blir bedre! 


Selv om regn har sin sjarm, synes jeg det hører høsten til. Siden det fortsatt er Juli synes jeg det skal være sommervær litt lenger! Men på Mandag er min plan å begynne å lese pensum, slik at jeg kanskje (for en gangs skyld) kommer igjennom pensum før eksamen. Er jeg nerd? "Moderne sosiologisk teori" er første bok ut. Can't wait. 

Julie

PS: Både Hilde og Mia har sagt at de skal blogge en gang i ny og ne, vi får se om det skjer! :)
Bare i dag har jeg opplevd at små ting og hendelser kan gjøre meg svært lykkelig. Små ting som kan skille en gjennomsnittlig dag fra en god. 

Solskinn, en joggetur i skogen med nye sanger på i-poden og nytt headset som jeg fikk gratis. 
Det å plutselig komme over en sang som får tankene til å fare til fortiden og glade minner. Som får deg til å le, og til å ha en kriblende følelse i kroppen resten av dagen. Min dag har vært en god dag, på grunn av disse små, egentlig ubetydelige tingene, som på et underlig vis betyr mye likevel. 

JulieI dag har jeg for en gangs skyld brukt fridagen min til å gjøre noe hyggelig! Jeg har vært i Oslo med Victoria og shoppet, hun kjøpte seg masse fint og jeg kjøpte meg litt fint. Etterpå dro vi til Grünerløkka og spiste deilig tapas i ettermiddagssola. 
(I don't know what's up with the hair)

Deretter ringte vi på hos våre venninner i Markveien, så vi endelig fikk se leiligheten de leier. Vi ble imponert. Siden været har vært så herlig i dag la vi oss ut på plenen og nøt solskinnet. En nydelig dag, som gjør sommeren minnerik. 
Har du hatt en fin dag? 

Julie

PS: Tydeligvis ikke så mange som var imponert av vår innsats på sykkelturen. (0 kommentarer) Glemte å si at hjemturen var på Onsdag, altså bare EN hviledag i Tjøme! Vi synes i alle fall vi var spreke! :) Start: Ullerud kl. 09, 19.Juli 


Godt i gang! 


Matpause


  
Ispause i Tønsberg Siste innspurt, og tyngden av bagasjen er en sinke. 

Endelig fremme etter 75 km på sykkelsetet i motvind og periodevis regn! En herlig følelse!


Frokost


På jakt etter blåskjell


Vi fant, vi fant


Krabbefiske


Hjemturen gikk mye lettere og været var herlig!


Ferja


Turen hjem var på 81 km og tok to timer kortere tid enn veien til. Gjennomsnittsfarten på vei hjem var på 15,4 km/timen, så vi var meget fornøyde, (slitne), og litt overrasket over egen innsats, vi var spreke! 


Har dere vært spreke i sommer? Opplevd noe morsomt med venner? 

Julie & rottene

Hilde har kommet inn på Politihøgskolen i Oslo og vi er alle kjempestolte, selv om vi innerst inne alltid var sikre på at hun skulle komme inn! Dette betyr at Mia og jeg må oppføre oss veldig ordentlig i tiden fremover! Englebarna. 

I kveld skal både dette og Helene og Martines 20-årsdag feires på høyt nivå med masse herlige jenter! Jeg gleder meg!

Som dere sikkert vet nærmer sykkelturen seg med stormskritt, vi drar alt på mandag morgen! I dag har jeg funnet frem sykkelshorts, sykkelsjorte og sykkelhansker. I morgen er det sykkelbager og selve sykkelen som må finnes frem, og dessuten må de små sykkelbagene pakkes smart! Turen kan bli krevende. Dette er spennende. 
Siden ingen av oss har fancy mobiler eller iphones blir det nok ingen bloggoppdateringer underveis (noe som forøvrig kunne vært interessant! ), men etter turen skal dere få se bilder og alt! 

Ha en god helg! 
Julie
Sommartider, hej hej, sommartiderNå lever jeg det gode liv! Sommer og sol i Drøbak er det aller beste jeg vet. Lange turer med gode venner - uansett tid på døgnet, impulsive handlinger, is på torget, bad på Øvredammen og på stranden, film en sen kveld, late morgener, minnerike kvelder som aldri ender, rosa himmel og varmt vann. Livet blir jo ikke herligere! 

Så happy er jeg om dagen!

Sommerkjole, sandaler og solbriller gjør livet lettere og gode venner gjør livet lysere!
(Da har en regntung Søndag innimellom ingenting å si) 

JulieNår jeg sitter på et bestemt sted bak kassen, på en krakk og lukker det venstre øyet slik at det høyre ser igjennom det ene hullet i saksen, ser jeg rett inn i øyet til Julia. Julia er pen. Kjempepen, og hun er kjent og hun lukter nok godt for hun henger utenfor Parfymelle hele tiden. 

Lurer på om Julia Roberts noen gang har jobbet i butikk. Om hun noen gang har kjedet seg og kikket ut på en kjendis og tenkt at hun kunne tenke seg å bli kjendis selv, skikkelig kjent for sitt utseende og sitt skuespillertalent. Kanskje. 

Håper noen kommer å oppdager mine talenter mens jeg sitter der på Junior og kjeder meg. Hender jeg synger og danser litt i butikken når ingen andre enn Julia ser. Håper hun kan sladre litt til noen agenter som kan komme til Amfi Drøbak City og ta meg med til New York og LA og la meg dra på kjendisfester og kose meg med alle pengene jeg noen gang trenger. Aldri mer sommerjobb i klesbutikk. "Julie, you'll never have to work in a shop anymore", kommer livvaktene til å si, det håper jeg i alle fall. 

Mye rart man tenker på når man sitter på jobben uten noen kunder. Nå er det tilbake. Heldigvis har salget startet. Løp og kjøp! Jeg og Julia er der hver dag. 


Julie

En fantastisk festivaluke er dessverre over! Jeg vet.. været har vært kjempefint de siste dagene.. Likevel føler jeg ikke at det er sommer! Jeg har jobbet 10 (!) timer de siste dagene, og det vil si at jeg går inn på senteret når solen er på vei opp, og går ut derfra når solen er på vei ned. Får ikke akkurat solet meg eller badet. 

Når det er kjempefint vær ute er det heller ikke så attraktivt å vase rundt på et kjøpesenter, noe som resulterer i svært få kunder, som igjen resulterer i at tiden går sakte! Man kan faktisk bli lei av å brette barnetøy, tro det eller ei. 

Så nå gleder jeg meg bare til jeg skal på festival med mine kjære venninner! Satser på at været blir topp, og at festivallivet blir herligt! Vi legger avsted på Søndag morgen. Kan ikke vente! Nora har laget en pakkeliste, som er veldig detaljert og søt, bare se: 
På Fredag skal jeg kjøpe inn alt jeg trenger :) Før den tid er det mer jobbing på gang, ooog forhåpentligvis St.Hansbål i selveste Badeparken i morgen. Det gir litt sommerstemning. Torsdag er det Bigbang-konsert på operataket! Hurra, jeg som ikke har vært på operaen en gang. (for dårlig!) Gleder meg. Selv om dagene er lange og treige er det jo mye å se frem til! Hvordan har dere det? Kos dere med en sommerslager og det fine været! 

 

Penger tjent, og sommer kommer! 
JulieNå som jeg er tilbake på jenterommet hjemme hos pappa, for sommeren, innser jeg hvor glad jeg engang var i rosa...


Noen andre som har elsket rosa? 

JulietVi i Rathkes gleder oss også til filmen Jeg reiser alene kommer på kino! 


Som ivrige tilhengere av Jarle Klepp kan vi ikke gå glipp av den! Les om den her: 
http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10008310

Rottene er en fin ting. Dette gleder jeg meg til akkurat nå!


Bigbang på Operataket 24. Juni


Hovefestivalen 27. Juni - 2. Juli


Sykkeltur med Mia og Hilde 19.-22.Juli!

Samt hyggelige og morsomme ting som skal skje er i Drøbak, det gleder jeg meg til! Nå ser det ut som om sommer/strandværet er på vei også. Dessverre skal jeg jobbe inne på et kjøpesenter de fleste dagene frem til festivalen, men skal prøve å nyte været i timene før og etter jobb. 

Hva gleder du deg til? 
Julie Av og til tar jeg meg selv i å tenke at jeg snart skal tilbake til videregående, at dette med studier på universitetet bare er noe midlertidig. En eller annen del av hjernen min tror fortsatt at den skal tilbake til de orange bordene i base 2, til pc-landskap og åpen løsning. Til tidlige morgener, sure vaskedamer, baseregler og Irenes proporsjonale størrelser, til engelsk og fransk og historiebøker. 

Tilbake til lekser, til gymtøy, til pauser og prøver, Litago i kantina, gule vegger, røde doer, filosofiske fredager, prøver en ikke har øvd til. Tilbake til rektor, til Rage, til norsk, til Helge, til Berlin, til prosjekter, gruppearbeid og oppgaver, til aktivitetsdager og tekniske problemer.   

Tilbake til je'm appelle, valgfag, Mediemøter, engasjement og idrettsfag. Til lab-forsøk, film i alle fag, fagdager, oppfølging, til OD-dager, til særemne, til nynorsk og Ibsen, Kjelland, Bjørnson og Lie. Til ekskusjoner og til studiedager, til tentamner og eksamensopprop, til volleyball og multiple choise. Til Gretes dikt og Mariannes musikk, til tallkarakter og midtveisvurdering, til skolevei, oppmøteplikt og anmerkninger. 

Tilbake til 3st2, til gjenger og grupper. Til facebook og sperret nett, til IT-Glenn, SSP og "han med øya" i kantina, til Itslearning, til vannfylling og russ og grupperom og leveringsfrist, til ett steg foran og Frogn vgs.  


Norskprosjekt i 1.klasse


Medieprosjekt i 3.klasse

Har du noen gang en slik følelse eller tanke? 
JulieNå er jeg tilbake fra Hellas, og Mia er tilbake fra Egypt. Hun påstår at hun er brunest, og det har jeg ingen problemer med å tro. Selv er jeg nokså fornøyd med fargen jeg har fått, og at den nå begynner å flasse av lar jeg ikke ødelegge dagene. I dag startet jeg å jobbe. Kan ikke si det var kjempespennende, men penger kommer godt med i en tynn stundentlommebok. Mirtos beach

Nå ventes det bare på at resten av gjengen skal få sommerfeire, og at sommeren skal sette inn for fullt her i badebyen Drøbak, og i Oslo selvsagt, der rottene Hilde og Mia velger å rotte seg sammen i Rathkes. Vi venter forøvrig også spent på eksamensresultater. 

Hvordan har livet vært den siste uken? 

Love Julie 
til Hellas, så vi snakkes :) 

Julie 
Da var det sommerferie for alle jentene i Rathkes! Ganske tidlig, men tør å si ENDELIG! Vi har alle hatt eksamener hvorav noen har gått bra, og andre mindre bra, men ingen av dem har gått dårlig! 

En liten oppdatering siden sist skal dere få 


17. Mai har vært her med bunad og kos! Vi har hatt eksamen, som i alle fall for min del resulterer i et ganske rotete rom

Vi har vært i "40-årslag" og feiret to gode venner Mia har blitt 20 år, feiret og nå dratt til Egypt med kjæresten (syk bursdagsgave!) 
Vært på studentmoro!Ellers har vi planlagt sykkelturen nærmere og gleder oss :) 

Hvordan har du det? Har du ferie?

Nå er det sommerfri, og mer blogging skal det bli! 
(Even utfordret meg til å rime her, og som den poet jeg er, klarer jeg det uten besvær) 

Blogges, partypeople
XOXO Julie
 fra SiO

1. Ikke skyv eksamen unna. Forbered deg mentalt på å ta den. Husk: Eksamen er en arbeidsoppgave, ikke et mål i seg selv!

2. Styrk motivasjonen din; finn et godt motto som hjelper deg til det.

3. Legg merke til pusten din nederst i magen og ryggen. Avspent kropp husker best.

4. Lær deg en avspenningsmetode.

5. Start med lesingen i god tid. Skaff deg oversikt over pensum, og lag en realistisk arbeidsplan!

6. Tenk gjennom hva du skal gjøre på eksamensdagen. Lag deg en prøveeksamen.

7. Gjør deg kjent med eksamenslokalet.

8. Ta deg tid til å lade batteriene. Legg bort bøkene og slapp av kvelden før eksamen. Du har en energikrevende dag foran deg. Spis og sov godt før eksamensdagen.

9. Når du får oppgaven: Les den grundig! Det er lett å overse detaljer i oppgaveteksten hvis du ikke er konsentrert. Begynn med det du mestrer.

10. Ta pauser under eksamen. Beveg og strekk deg.


foto

Rart jeg ikke var mer stressa, hadde vel ikke fulgt alle disse tipsene, men er i alle fall ferdig med enda en eksamen. Bare EN igjen før sommerfri!

Har dere eksamen rett rundt hjørnet? Er du stressa?


Julie
Hvorfor er det sånn at den ene gangen du ikke har gjort leksene, er det du som blir utspurt? Hvorfor er det sånn at den dagen du får lønn, er postkassa full av regninger? Hvorfor er det sånn at den ene dagen du har glemt å fornye billetten din, er det billettkontroll? Hvorfor er det sånn at akkurat den dagen du skal holde foredrag, svikter elektronikken?


Hvorfor er det sånn at dagen for eksamen er den dagen klokka ikke ringer, og du forsover deg? Hvorfor er det sånn at akkurat den dagen du slenger på deg joggebuksa og har en dårlig hårdag er dagen du tilfeldig treffer på en du vil være fin for? Hvorfor er det alltid sånn? At det du minst venter akkurat den dagen, skjer?

Kanskje er det livets egen billettkontroll. Slik at du ikke kan snike deg unna livets harde realiteter.

Julie.Slik så vi spreke rottejenter ut forrige helg, da var det 20-årsdag med idrettstema. Hilde var rytter, Mia var ballerina og Julie var syklist. Vi koste oss masse!

Nå er det ikke like morsomt å være rotte, i alle fall ikke for meg. Hilde, den heldiggrisen har sommerferie allerede! Så det er sikkert greit å være henne. Hun er jammen flink. Mia leverer sin hjemmeeksamen i dag, og jeg sitter å skal egentlig pugge til min skoleeksamen på Torsdag. Shit, det er ikke akkurat det jeg har mest lyst til nå.

Jentekveld og festeligheter må nedprioriteres i helgen, ettersom det er litt viktig å stå på eksamen. Blæh. Hater å gå glipp av morsomme greier, men kan vel trøste meg med at det kommer flere i løpet av sommeren.

Ser forøvrig ikke ut som helt sommer ute ennå, og at det er spådd regn og grått på nasjonaldagen gjør det ikke bedre. Jammen digg at det blir sydentur den 1. Juni.

Nå skal jeg gå å pugge begreper innenfor Mediebruk, makt og samfunn, så ønsk meg lykke til.
Håper alle koser seg så godt de kan. Mulig det blir litt stille her frem mot eksamen.


JulieI sommerferien. Rottejentene. Vi vet ikke hvor. Dit veien tar oss.


Bilde lånt fra we♥it

Det skal bli herlig med sommerfri, ingenting å tenke på, sol, vind i håret, rulle ned over bakker på to hjul, synge og le. Skal bli fint å ta en pause i gresset med is og shorts.
Jeg gleder meg.


Bilde lånt fra we♥it

Har du planer om turer i sommer?
JulieDette er noen av de kjendisene vi her i Rottegata har sett i Oslos gater. Jeg har sikkert glemt noen, for vi møter stadig noen. Hihi. Har du sett noen ekte kjendiser i det siste?

JulieMia og jeg hadde hørt rykter om at det skulle foregå noe på Karl Johan i dag. Vi hadde hørt noe om at russepresidenten skulle komme, og at mange unge menn med kule bukser skulle passe på han. Vi tenkte seff at det vanket russekort i mengder og sto klare klokken 10.

Men da vi tittet nedover Karl Johans gate og oppdaget disse flaggene

forsto vi etterhvert at det var den russiske presidenten, og ikke russepresidenten, som skulle komme til slottet. Slik reagerte Mia på oppdagelsen


Vi klarte likevel å holde humøret oppe da vi fikk se disse karene
(det var selvsagt noen jenter med også)

Selv om det ble få russekort koste vi oss veldig, og fikk til og med se litt av presidenten!


Dette er andre mandag på rad jeg og Mia beundrer garden. Gøy.

Hva har du gjort i dag? Sett den russiske president eller fått russekort, kanskje?

Julie
Her kan dere se hva jeg har kjøpt denne uken. Ikke at dette er en moteblogg eller noe, og det er jo ikke veldig spesielle klær, men litt gøy å få litt nytt. Dere får dessverre ikke se det på nå, ettersom styling ikke er min hovedprioritering en slapp Søndag.Og her ser dere meg sittende på en restaurant på Kirkeristen på Lørdag. Det var deilig vær og koselig der, selv om alle gjerdene og byggearbeidet var litt forstyrrende. Håper alle har hatt en god helg.

Kjøpt deg noe fint i det siste? Kost deg i helga?
Julie
Hei igjen! Alt for lenge siden.

Har vært lite aktivitet på rathkes.blogg.no i det siste, men jeg kan forsikre dere om at det har vært liv i Rathkesgate. Her kommer (nok et) forsøk på å oppta bloggingen fra min side! Håper jeg klarer det bedre denne gangen.

Om dagen skjer det mye. Om dere lurer på hva som hender i Rathkes (eller Rottegata som vi nå kaller det), kan jeg meddele at Hilde er en lesehest for tiden, ettersom hennes eksamen nærmer seg. Hun er Mia og Julies forbilde. Et praktekemplar på en god student, hun klarer å kombinere sosial omgang med intens lesing, og kommer godt ut av det. Mia og Julie burde også få dette til, men istedet for å bruke dagen på lesing og pugging foretar de seg andre ting. Trening (bikinisesongen nærmer seg jo!), shopping (minst et par ganger i uken har det blitt i det siste), sosing, kjendisspotting (ja, norske b-kjendiser, listen er lang, den kommer på bloggen snart. Følg med!), jobbing (Skoringen og Ura.Turn), og ellers mange aktiviteter som skyver lesingen til side.

Men vi passer på å fortelle hverandre hvor mye vi ikke har fått lest denne uken, og hvor syyykt flinke vi skal være til å lese i morgen, eller i overimorgen eller neste uke. Og det er jo fint. Håper dessuten litt blogging skal gjøre at jeg står på eksamen. :)En liten påminnelse om hvordan vi ser ut :)

Julie

Noen ganger er det bare ett steg mellom massemediene og publikum, andre ganger blir medienes innhold spredt gjennom kompliserte flerstegsprosesser over lengre tid. Akkurat som med kjærligheten altså. ♥


JulieHar du noen gang følt deg fortapt i mengder av informasjon? Har du noen gang fått pustevansker der du kaver deg frem gjennom et hav av vitenskap? Følt at informasjonen du søker er like vanskelig å finne som en nål i en høystakk, eller som ett bestemt sandkorn i ørkenen? Selvsagt har du det! Internett er i stor grad et sted med uendelig mye informasjon og kunnskap, men jeg må innrømme å føle meg ganske druknet av informasjon på bibloteket på Universitetet i Oslo også..

Jeg føler meg liten der, og ubetydelig, i mengdene av informasjon og kunnskap jeg ikke har, og aldri kommer til å få. Det får meg til å føle meg en smule dum, men uhyre imponert og litt paff over at det finnes så uendelig mange bøker som omhandler alle verdens temaer. Det er utrolig. Blandt alle bøkene av ulik art, ulik størrelse, tykkelse, farge og format går jeg. Jeg vurderer om det finnes svar på alle mine spørsmål her? Gjemt i disse endeløse rekkene av reoler med hyller fylt med bøker, fylt med sider, fylt med setninger, med ord, med bilder og figurer som gir mening. Kan jeg finne meningen med livet her? Kanskje?

Mest sannsynlig har ingen lest alle disse bøkene, og det er vel lite trolig at noen kommer til det. Kanskje er det ikke meningen heller? Kanskje står alle bøkene her som en påminnelse om hvor små vi er i dette havet av temaer, i denne himmelen av informasjon og vitenskap?


De er nesten som mennesker, bøkene, der de står stablet i hyller, kategorisert og avgrenset innen hvert sitt område, slik vi mennesker befinner oss i ulike verdensdeler og land. Reolen med sosiologi-bøker har egne grenser, egne normer og felles grunnsyn.

Alle er de unike, bøkene, akkurat som oss. Menneskene. Deres utseende og egenskaper varierer, men de er alle av verdi for noen. Enkelte bøker er viktigere enn andre og enkelte er mer populære, men alle er av interesse for noen! Enten de er gamle og vanskelige å forstå, uansett om de er svarte, hvite, gule eller rød har de en betydning. Om de er tykke eller tynne, høye eller lave er de relevante og utgjør en viktig og avgjørende del av biblioteket. Slik er også hvert enkelt individ en viktig brikke i verdens-puslespillet.

Det imponerer meg hvor mye som er skrevet, og hvor mye menneskeheten kan og vet. Det er fantastisk, men det er jo på ingen måte sikkert at den som vet mest har det best, kanskje er uvitenhet en god ting på enkelte områder? Ja, jeg satser på det og holder meg til de relevante bøkene for meg, de på pensum, de som kan knyttes til relevanse og interesse i mitt liv. På samme måte satser jeg på å forholde meg til de menneskene jeg har rundt meg, de som gir livet mitt mening og inspirasjon! De som gjør meg lykkelig.

Julie

Siden sist har det skjedd mye, det er jo lenge siden det har vært noe spesiell aktivitet her, men tusen takk til dere som har fortsatt å titte innom. Forhåpentligvis blir det litt oftere oppdateringer i tiden som kommer, selv om alle vi i Rathkes har masse å gjøre i forhold til studiene nå om dagen! Mia og Hilde er til og med stadig på reisefot. Mens jeg for det meste holder meg i Oslo og Drøbak.

Vi har hatt en ny innflytningsfest for en stund siden, siden Mia er kommet inn i leiligheten. Blider av oss fra kvelden kan dere se over. Markus var også med på festen så klart! Gøy var det :D

Følg med, følg med, her blir det snart oppdateringer igjen!
Kos dere med det siste av OL så lenge! GullNorge!
Julie


Jeg følger bloggen Green Wedding Shoes, og der er det fantastiske bilder fra utrolige bryllup, mange har fargerike bryllup, noen har temabryllup, noen har vintage bryllup (som det nyeste innlegget), og mange har utrolig søte forlovelsesbilder. Jeg bare dør av lyst til å gifte meg hver gang jeg går inn på den bloggen. Dere burde virkelig sjekke den ut, i alle fall om dere planlegger å gifte dere, og vil ha litt inspirasjon! (invitér meg da, jeg har aldri vært i et annet bryllup enn mine foreldres i 1991). Hurra for kjærlighet og bryllup!

Da jeg så på bildene på Green Wedding Shoes i dag ble den romantisk-tenkende delen av hjernen min dratt i gang, og jeg laget dette


på veggen over senga mi. Et hjerte av bilder som viser mine søteste i hyggelige stunder. Bilder er så flott, minner blir virkelig bevart.

Det er jo heller ikke lenge til Valentinsdagen! Min mening er at det er en kommerialisert dag, der det er "forventet" at du gir din kjære en gave, gjerne dyr. Jeg mener heller at en slik dag burde handle om de små tingene, som et lite kort, en invitasjon til filmkveld, eller bare det å minne hverandre på hvor glad en er i hverandre.

Håper alle får en fin Valentinsdag og en god helg!

Er du i det romantiske hjørnet for tiden? Gir du gaver på Valentines day?

Julie- Et uttrykk jeg på mange måter står for. Jeg vet ikke om det egentlig er et uttrykk, men jeg vil bruke det. Jeg er kort, og på mange måter er det godt. Noe annet som er kort nå er håret mitt! Dere husker kanskje at jeg skrev at jeg ikke hadde råd til å klippe og stripe håret, slik jeg hadde lyst til. Men vet dere hva? Søte Merete sa at hun med glede kunne fikse håret mitt!


På Lørdag, da det var jentekveld i Rathkes skulle det skje. Her er noen bilder fra prosessen, av resultatet og fra kvelden generelt. :)
Klippingen er i gang

Nora og Markus

Victoria med søt flette

Nysgjerrige tilskuere med innvendinger og tips :)

Èn var ikke så interessert i hår og skravling, men koste seg foran peisen

Merete farget også toppen
Kortere hår enn noen sinne! (Ja, jeg hadde langt hår da jeg ble født)

Hva synes du?
Har du klippet deg i det siste? Eller bare vært på skravlekveld med gode venner?


Takk for en koselig kveld!I dag er det offentlig flaggdag i Norge. Dette er til ære for samene i landet vårt! Det bor nesten 40 000 samer i Norge, og 10 000 av dem bor i Oslo. Det er all grunn til å heise flagget med andre ord.Mikkel Gaup er vel det vi kan kalle samerepresentanten blandt norske kjendiser. Han dukker stadig vekk opp i ulike sammenhenger. Nå har vi jo både sett ham i barne-tv, filmer og ikke minst i Skal vi danse. Personlig synes jeg han er en artig fyr, selv om han sikkert ikke er akkurat som den gjennomsnittlige same. Noe som er ganske gøy er at min mor ligner over normalt mye på Mikkel Gaup, jeg begynner å lure på om jeg har en onkel jeg ikke kjenner til, og dermed sameblod i årene. Det hadde jammen vært kult. Da skulle jeg gått til anskaffelse av en samedrakt. Som jeg hadde brukt så ofte jeg kunne! Ganske kule de draktene. muligens litt varmt om sommeren, men det er jo bunad også.Her har jeg forsøkt å illustrere likheten mellom Mikkel Gaup og min mor, synes dere også at de ligner?

Ha en god dag og tenk litt på de flotte samene vi har i landet!

J

Mens Julie og Mia har holdt bloggfortet har jeg gjort andre ting, men nå syns jeg det var på tide å skrive her igjen. Lørdag, tilsynelatende en fridag, men ikke for meg. Jeg ligger bak med lesingen og må ta fatt på "Kriminaliteteskontroll som industri", en bok som handler om fengselsindustrien (ja driften av fengsler er i flere land blitt stor industri som folk tjener mye penger på!). Håper det blir spennende lesning, noe jeg tror det blir i og med at jeg interesserer meg for temaet :) 

Selv om lesing er pri1 på dagsordenen skal jeg prøve å bli ferdig så fort som mulig. Jeg tenkte meg nemlig en tur med Markus til Frognerparken i dag. Han har aldri vært der før, og målet vårt (mitt?) er å komme oss til parken en gang i måneden (og selvfølgelig stikke innom Hundehjørnet for å finne lekekamerater), men til nå har det vært så kaldt at jeg ikke har orket å dra dit. Jeg hater kulde og ville helst hatt 30 grader hele året! 

I kveld skal jentene samles nok en gang for en avslappende jentekveld! Jentekvelder er et gode man ikke bør være for lenge uten. Skravling, skravling og atter mer skravling, og selvfølgelig masse latter! Vi i Rathkes stiller vår bolig til disposisjon i kveld og gleder oss masse til å se jentene våre igjen. I høst, da alle dro hver til sitt, begynte på ulike studier eller dro ut i verden, var det uvandt å ikke se de samme søte ansiktene hver dag. Vi har imidlertid vært ganske flinke på å holde kontaken alle sammen, samlet til kosekvelder eller fester relativt ofte. Jeg håper vi blir en gjeng som holder sammen livet ut! 

Ha en fin lørdag!
HDet er gått 20 år siden det fantastiske 1990, året da vi ble født. 20 år, det er kort tid, men samtidig er det lenge. Da jeg var liten var man kjempestor hvis man var 20 år. Føler ikke at vi er kjempestore nå.. Men sånn er det vel med det meste. Ikke alt er slik man oppfattet det da man var liten heller. Nok om det, en ting som i alle fall er sikkert er at når en har levd i 20 år må det feires! Det gjorde Susanne på fredag. Over kan dere se blogg-innhaverne med sine outfits. Kanskje Mia som best viser helheten. Uansett, under kan dere se (eksklusive) bilder fra feiringen. Enjoy.
Vært på noen bra fester i det siste?
Blogges.

JGjett hvor.....

       

..dette er? 

 

Og spørsmål nummer to: 

Hva betyr GRASS/GRAZZ/GRASZ

 

3 heldige vinnere går videre til neste quiz!

 

Hilsen Hilde og MiaEdit: tok av litt med skrivinga her! Sorryyyy girls

På vegne av meg selv får jeg beklage for at jeg har vært en (særdeles) dårlig blogger! Så sorry, Nora, Merete og Ronja (mamma og pappa jeg gidder ikke unnskylde meg til dere, for denne bloggen er ikke for dere (men fint at dere holder statistikken vår oppe)). Men her har dere et innlegg, hvis dere leser litt og litt av innlegget hver dag så varer det litt lenger også (og jeg slipper å blogge på en stund, he he.....). Neida, en blogger jo fordi en har lyst! Men jeg har rett og slett ikke hatt så mye tid til overs, så det har vært SuperJulie som har holdt bloggen igang... 

Her er forresten superJulie! Hun gjør meg glad, haha, hvertfall med dette bildet. Så på det på bussen idag, jeg måtte le høyt, når jeg tenkte på bildet, og resten av den filosofitimen!


Julie sover godt om natta.... :D


Please ikke kill meg Julie, jeg liker ærlig og oppriktig dette bildet, og jeg får lættis av at du har en pølse på siden av kroppen (ikke av deg)


 

Idag våknet jeg opp i Drøbak, og dro innover til Oslo. De andre girlsa er ikke i leiligheten, men jeg klarer meg alene jeg, hihi. For jeg har fått en ny ting! Den er litt mer moderne enn skrivemaskinen, men ikke så mye, egentlig. Jeg liker (litt) at det finnes en enkelt ting til hver ting en skulle gjort, men samtidig er det mye unødvendig som kunne vært integrert i en større, mer omfattende ting, eller som bare er overflødig.
For eksempel, vinopptrekker, flaskeåpner, bokseåpner. Disse kunne vært kombinert, men det hadde kanskje vært litt klumpete. Dette er ting som en faktisk har bruk for i ny og ne, men det er litt andre ting som jeg blir litt gal av, som feks popcornmaskin, pizzesteker, sveleplate (det heter noe annet - tekke? øøh) osv, det finnes så mange ting som kun er ment til å gjøre en eneste ting, og jeg klllllikkkker, det blir da veldig fullt etterhvert..  man kan jo steke sveler i stekepanne, og pizzaen i ovnen, popcorn kan også lages på flere måter uten å ha en egen liten maskin for det...? Og eggkoker! Herreguuud, så teit oppfinnelse (så lenge en har komfyr + kjele + vann). Hjemme i Drøbak haddevi  ikke lenger plass til brødbakemaskinen på kjøkkenet, og den står nå i boden og blomstrer... ( Ok, den har stått der i 10 år, men dere skjønner greia! ) 

Dette ble litt selvmotsigende, at jeg liker slike ting, men samtidig at jeg hater dem, fordi de bare fyller opp skuffer og skap, men jeg kan ikke hate dem fullstendig for da hadde jeg ikke hatt noen grunn for å ha dem (Sikter ikke til brødbakemaskinen eller eggkokeren, men skrivemaskinen min og den nye tingen! )! De tingene som har en funksjon men som en ikke bruker blir ofte bare oppbevart, mens de venter på å en gang bli gjenoppdaget og ansett som viktige. Og det er ofte sånn menneskene som eier dem tenker og; "Vi kommer til å bruke den en eller annen gang", "den er jo så praktisk, kan ikke kaste den!" eller "kanskje vi kan gi den til noen som trenger den, vi bare legger den i boden i 27 år først"....... Det er det jeg ikke liker, redselen for å angre på noe en kastet. Men jeg er sånn selv. Vil ikke kaste fordi det kan komme til nytte, eller ikke er ødelagt. Eventuelt kan en jo gi det bort til noen som trenger en slik ting, for å lette litt på samvittigheten fordi en har for mange ting, men mye er utdatert i 2010, alltid nye ting på vei, hverdagsvanene våre er endret, og alle tingene trengs ikke lenger. Men jeg liker ikke at folk bare kasterkasterkaster med en gang det er noe nytt eller en ser at "ok, denne bruker vi ikke" heller. Selg det, gi det bort, doner det til et loppemarked, bytt det mot noe annet! Andre kan se gull i noe du ikke liker. 
Dette ble litt av en preken!! men jeg har nylig erfart at det andre ikke bruker kan være mye verdt for andre. Jeg har nemlig brukt 67 kr på utflytningen min! Hvorfor? Fordi jeg har arvet ting, lånt litt av det overflødige hjemme, og det føles ganske deilig å spare penger, samtidig som jeg har alle tingene jeg trenger, og mer til.

Men ja, dere (3 lesere) ønsker kanskje å vite hva denne tingen er? Det er en.. hva skal jeg si? Labellager tror jeg vi kan kalle det. Den lager merkelapper (eller en trykker de manuelt, men) som en kan klistre hvor enn det skulle være! Jeg skal lage til postkassa for eksempel... har vel egentlig ikke så mange andre steder jeg skulle klistret opp mitt navn, men jeg vet aldri! Plutselig kan jeg få et markeringsbehov for meg og mine ting og da kan denne tingen være kjekk å ha... Evt kan jeg begynne med vandalisme i form av små klistremerker med snertne beskjeder klistret rundt i Oslo by. Eller kanskje ikke.....

       


     
Klikk på bildene om du vil studere min antikvitet nærmere...

Ja, den er manuell og greier! Ikkenoe tull! Og jeg har en bærepose med ruller til å lage navn på... Det er heller ikke tull.

 

Har du en ting som kun har en funksjon som du aldri bruker, men ikke klarer å kaste?
Er du flink til å kaste, gi bort, bytte eller kjøpe brukt?

M


Forresten så gav mamma meg tilbake de 67 kronene jeg brukte på å flytte ut, i form av utflytningsgave, så jeg er teknisk sett i null (nei, Hilde og Julie, penger jeg bruker på klær og sko teller ikke! :) )

 

 
Hei igjen.

Det har lenge vært stille her nå, men som dere skjønner er ikke de andre like flinke til å oppdatere... Så da får jeg ta på meg bloggansvaret. Slik satt de for noen uker siden, overbevist om at vi skulle knuse VOE's besøkstall betraktelig med deres flere ukentlige innlegg.. Ser dårlig ut hittil :PMeen jeg klager ikke, jeg liker jo å blogge, så jeg kan gjøre det! :)

De to siste dagene har det vært ensom middag på meg også, men selvsagt med P3 som selskap. I dag laget jeg meg bare toast, og i går laget jeg meg dette:


Lite grønt? Jeg er enig. Faktisk var toast bedre enn dette..

I dag skjedde det meg noe kjipt. For det første brøt jeg et nyttårsforsett (å ikke spise godteri i hverdager! Jeg unnskylder meg likevel med at det er greit ettersom jeg aldri kan drikke brus/juice/saft igjen.. ), for det andre var dette godteriet noe jeg hadde tenkt på hele dagen og hadde veldig lyst på (ja, fikk vann i munnen på lesesalen ved tanken). Rett og slett en Kvikk Lunsj. Selveste tursjokoladen, og ingen annen.

I en kiosk på Sofienberg gikk jeg inn. Øynene mine scannet sjokoladehylla (ikke misforstå, jeg gjør det ikke ofte!), men fikk ikke øye på den riktige. Men plutselig lå den der, rett foran meg, med det rød,grønne og gule papiret. "Bare èn Kvikk Lunsj igjen, der var jeg jammen heldig", tenkte jeg idet jeg la 12 kroner på disken og smilte til kjøpmannen. Like etter fant jeg ut at han var en skurk, for sjokoladen var utgått på dato. Kjipt. (skulle til å si FML, men såå ille var det jo ikke, den var jo spiselig.)


Da jeg ble oppfordret til fjellterrengsykling på baksiden av pakken forsto jeg straks at noe var galt. Ikke akkurat sesong for det nå.Siden jeg nå har fortalt dere om et dårlig kjøp, vil jeg også fortelle om et godt kjøp jeg nylig har gjort:
New Nike shoes! :D Bare 450,- på salg. Konge for en fattig student som meg selv. Mia har også fått seg nye sko, jeg oppfordrer og utfordrer herved henne til å lage et eksklusivt innlegg på rathkes.blogg.no om dem!

Noen gang spist middag alene med radio som ditt eneste selskap? Noengang kjøpt noe gammelt?

J
 

Hei. Er det ikke her på bloggen jeg skal loggføre livet mitt? Her kommer nåværende status i korte trekk.

> Jeg er fortasatt syk! Noe som resulterer i lite moro. Jeg fikk riktignok tatt en tur innom Merete på hennes 20årsfeiring, men det endte med forverret sykdom dagen etter. Dessuten har all denne hostingen, hodepinen og slappheten ført til at jeg ligger langt etter i lesing av pensum, er rett og slett for slapp og sliten til å få lest. Her går det med andre ord i nesespray, dårlige tv-serier, hostetabletter, soving og klaging.

> Jeg kommer ikke i gang med trening, som jeg hadde planer om å gjøre mye av  i 2010, på grunn av sykdom.

> Som sagt henger jeg langt etter i pensum, ikke bare fordi jeg er syk, men fordi jeg ikke har klart å skaffe på langt nær alle bøkene for halvåret. Har vært alt for sent ute til å få kjøpt dem brukt. Altså er det ikke lenge til jeg er fattig heller. Hvorfor må kunnskap være så dyrt å lese?

> Jeg er nok snart tannlaus. I alle fall om jeg ikke skjerper meg. Tannlegen har funnet syreskader på tennene mine, noe som vil koste meg dyrt i tannlegeregninger og i inntak av brus, juice, saft og frukt. Shit, jeg som elsker juice og frukt! Nå må jeg så og si slutte helt med å innta det. Vann og melk, mine fremtidige bestevenner <3

> Jeg mister håret, røyter verre enn en hund! Dessuten er håret mitt så godt som brunt nå. Lommeboka er for tynn til klipping og farging. Bare å spandere for de som vil!

> Jeg har forsøkt å fjerne føflekken i panna mi, den noen av dere sikkert kjenner som Hanna i Panna. Foreløpig ser det ikke ut til å fungere spesielt bra. Tror hun returnerer.

= Sammenlagt vil jeg oppsummere min nåværende livstilstand med FMyLife. Ganske mye kjipt som foregår som dere skjønner. Deilig å klage litt til webbrukerne der ute.


Legger ved et bilde av meg (frisk) og Hanna. Dere fatter sikkert hvorfor jeg ønsker henne av banen?!

Er ditt liv for øyeblikket best oppsummert som FML? Eller er jeg den eneste som klager?
JVintereren i Oslo er ikke så mye å skryte av for øyeblikket, slaps og skitten snø er overalt, og himmelen er grå. Det ser skittent ut i byen på grunn av all forurensningen som syns ekstra godt på hvit snø. Parkene er derimot ennå hvite og fine, fulle av både små og store mennesker og ikke minst hunder som går tur og leker seg i snøen. Heldig som vi er bor vi rett ved en koselig liten park, som jeg faktisk har utsikt til fra mitt vindu. 

Å sitte inne med fyr i peisen og en varm kopp te og se ut av vinduet på menneskene som flyr avgårdet er litt av en luksus. Jeg har nemlig ikke begynt på skolen ennå, så den lille resten av ferie som er igjen må nytes fult ut. Senere tenkte jeg å gå en tur ut i snøværet og gå på Bugges kafé på Grünerløkka og lese videre i Stieg Larssons "Menn som hater kvinner". Utrolig spennede bok, og selv om jeg allerede har sett filmene er boka full av ting som ikke ble vist på filmen. Mulig jeg er en lesehest, men når jeg først begynner på en spennede bok, kan jeg nesten ikke legge den fra meg, og slik er det med denne boka. Han har en utrolig fantasi, tenkt å kunne finne på alt som blir skrevet! Detaljer om forbrytelser og ikke minst personskildringene.. I hvertfall er det en veldig bra bok som jeg anbefaler! 

Adios Amigos, H


Idag (til nå!) har jeg: 

- Stått opp tidlig motivert for å rydde og vaske!
- Samlet skittent tøy for å sette på en vask
- Satt på min første vask
- Støvsugd og vasket i leiligheten mens Charlie prøvde å sove

Og nå skal jeg rydde! Og henge opp vask. Se på det tørke... Og gå rundt og være fornøyd... Så skal jeg på hyttetur med min K :D 

 

Det er bare en liten mini detalj som jeg kanskje må legge til, og det er alle meldingene jeg har sendt til mamma idag, og at jeg måtte vente på at Julie kom hjem før jeg (les: hun) klarte å sette på vaskemaskinen. He he he, bare en liten ubetydelig detalj...

Jeg har aldri fått lov (helt sant) til å vaske klærne mine selv mens jeg bodde hjemme. På grunn av en liten flause i åttende/niende klasse da jeg skulle vaske selv. Fikk rett og slett forbud.. Men jeg har aldri klaga på det altså, ble bare litt kraftig overgang fra totalforbud, til å ikke ha noen som vasker klærne for seg i det hele tatt.

                    


Sånn var det...                                              Slik er det nå.

 

Er du selvstendig og vasker klæra dine selv? 

Mia Maid 
Idag er det mye å ta seg til i Rathkes. Hvertfall for min del. Flyttelass nummer to er fortsatt ikke helt pakket ut, og skapet er kaos! Men istedet for å gå løs på rotet har jeg bare slappet av og sitti på pc'en i mange timer. Bad, bad girl. I tillegg ligger pensumbøkene på gulvet og bare venter på å bli åpnet og lest. Meeen, har jo ikke eksamen før i mars (ehe) og henger jo bare litt etter fra i fjor (hihi), så er vel ingen hast? (Ja, jeg er en dårlig student! Skal være den første til å innrømme det...)

Girlsa var oppe lenge igår, det ble litt overtrøtt humor, men det var da gøy. Var verre å våkne idag, farvel døgnrytme. Har hørt lyd fra de andre, men tror nok Markus synes vi er noen kjipe folk, som bare ligger og drar oss heile dagen...


 

MEN - Jeg har fått noe nytt!!! Er helt sykt fornøyd med hva jeg har fått også, har ønsket meg den veldig lenge: 

EN SKRIVEMASKIN! Jeg er forelska, i lydene, i skriften, og alt! Den er gammel, skitten og grå. Perfekt synes jeg.

Planen var egentlig å få den, også sende et brev til Julie om at jeg hadde fått den, men så fikk jeg den når jeg flyttet inn her, og da ble det teit å sende brev til Julie om det. Men jeg kan sende et brev til noen andre om de har lyst? Får bare håpe blekket holder. Det blir kanskje et kort brev.

(Hvis dere synes bildet er for dårlig, så får dere melde dere inn i Julies fanklubb; Hun synes jeg må ta speilrefleksbilder som en ekte blogger og ikke bare mobilbilder)

 

Forresten, når vi er inne på sånne gamle ting: Igår faxet jeg for første gang! Fikk gjøre det på jobben. Hvor jobber Mia tenker du nå, og jeg jobber faktisk i skobutikk. Der trenger man fax. Det var... gøy.

Har du faxet før? 

M
kgid alle "lesere". HE HE

 

JMH
- eller bare akkurat nok til å syte?

Jeg anser ikke meg selv som å være en hypokonder, ettersom jeg rett og slett hater å være syk. Det er så kjedelig. At mennekser klarer å innbille seg at de er syke når de ikke er det, er for meg et uforståelig fenomen! Jeg vil heller si at jeg er omvendt. Jeg prøver å innbille meg at jeg er frisk som en fisk, spesielt når kroppen egentlig sier ifra at den ikke er det. "Rart" sier kanskje du, men for meg er det desidert best å være frisk. Det synes forresten sikkert du også :)

Nå har det seg slik at jeg er syk. Ja, jeg innrømmer at jeg er det. I juleferien fikk jeg influensa (ja, den typen du tenker på), etter et kinobesøk, og ble liggende flat i sengen i flere dager. (dette inkluderte nyttårsaften, FML). Etterhvert kom jeg meg, og følte meg frisk og klar for fjelltur. At hosten ikke hadde gitt seg, tenkte jeg at bare var et tidsspørsmål. Men hosten forverret seg på det kalde fjellet og den sitter fortsatt i.

I dag føler jeg meg litt dårlig i resten av kroppen også. Som et steinras i hodet og halsen. Det det skrangler og rangler og jeg hoster og harker. Høres ut som om jeg er en innrøyket, eldre kvinne når et hosteanfall finner det for godt å brase på. Dette er selvsagt på ubeleilige tider, som under forelesning eller når du skal fortelle noen om juleferien. Og hosteanfallene har ubekvemme medpassasjerer, uten at jeg skal gå videre inn på den delen. Kanskje best jeg kommer meg i seng og blir frisk, jeg har jo så mye å gjøre :)

Forresten er ikke influensa A(H1N1) lenger en pandemi her til lands,færre og færre blir syke. Det er jo godt å vite, ettersom 29 norske mennekser har dødd av denne influensaen.PS: slapp av folkens, jeg smitter ikke ;)

Er du en frisk fisk eller en syk gris?


JDa Mia flytet inn var det mye som skulle ordnes. Blant annet sengen hun skal sove i. Den står flott plassert mellom vinduet ut mot Rathkesgate og et skap. Spørsmålet var bare i hvilken ende av senga hun skulle ha hodet? Dette spurte jeg henne om, og hun sa umiddelbart at hun ønsket å ligge med hodet mot vinduet. Dette sa Hilde seg enig i. Selv sover hun også med hodet mot vinduet. - Best å holde hodet kaldt og hjertet varmt, tenkte de sikkert.


Jeg var sterkt uenig og mente at det mest naturlige ville være å ligge med hodet fra vinduet, jeg vet ikke riktig hvorfor, det bare føles mer riktig. Og det er jo mange fordeler med det;
- Du kan straks du våkner vurdere hvilke klær du skal ha på, til og med før du har forlatt sengen, det er jo bare å se ut vinduet på været.
- Om noen skulle finne på å kaste en stein inn gjennom vinduet er du tryggere med hodet lengst mulig unna det (ja, dette var et urealistisk eksempel, men dere skjønner tegninga).
- Du kan se mennesker som befinner seg utendørs, uten å snu deg.
- Du kan bli vekket av en liten solstråle i ansiktet.
- Man slipper å fryse på øra om natta, ettersom de ikke er så nærme kulden utenfor.

Med litt støtte fra Kristoffer (Mias kjære), som også mente det var varmere med hodet FRA vinduet, endte hun selvsagt opp med det :)


Bilde hentet fra weheartit.com

Hva foretrekker du? Å ha hodet fra eller mot vinduet når du sover?

JJeg ser at mine med-boere er godt i gang med å poste innlegg på bloggen, så jeg får vel gjøre en innsats jeg å! I løpet av kort tid har vi i Rathkes fått to nye leieboere: Mia, en artig skrue og god venn, og Markus, min søte hund. Markus flyttet inn i dag, og selv om jeg ikke snakker hundsk tror jeg han trives her. Vi har jo to parker rett i nærheten hvor han kan treffe andre hunde-venner, ellers får han klare seg med de menneskene som bor her. 

Det siste halvåret har jeg og Julie ofte sittet på kjøkkenet ved 17-17.30 tiden, spist en god middag og hørt på P3´s Fuck my life - noe som vi har ledd mye av. En ting er jo at mye av det som skrives inn, sansynligvis bare er diktet opp, men jeg kan ikke noe for det - mye av det er sinnsykt morsomt! For det første, hvis det virkelig er sant det so står der, ja da er det mange ulykkesfugler i verden... For det andre har de utrolig god fantasi! Det som er kjipt er at jeg har gullfiskhukommelse, og husker aldri de morsomme vitsene. Jeg hører de, ler av de, også er de ute av hodet.. Desverre! 
Anyways, jeg håper denne "tradisjonen" vil fortsette, og selvfølgelig med to nye faste lyttere, Mia og Markus!

Er det noen som har en god FML, post den gjerne som kommentar! :D 

HAlene i leiligheten skulle jeg, Mia, lage meg min første middag her. Kul som jeg er har jeg ikke kjøpt inn noe særlig mat. Derfor måtte jeg naske ris av min kjære samboer, Julie. Hun er klar over at hennes 4 kilos pose kom til å minke litt, men føler meg allikevel som en parasitt her jeg kommer dundrende  inn i leiligheten uten ris, mat, eller tannbørste! Jeg lover å bli en dårligere snylter og bedre samboer, jeg må bare...... komme meg litt inn i dette!

 

For de som ikke vet det så var hele flyttingen litt impulsiv, eller jeg ble spurt for to uker siden, og nå bodd her to dager, men jeg har vært så opptatt med å pakke alt ned, at jeg ikke tenkte så mye på hvordan det  ville bli når alt ble pakket opp igjen...

Men tilbake til poenget! Dette er en blogg om alt og ingenting! Så, Merdah, som jeg liker å kalle henne, ønsket å se min middag i bilder på denna bloggen!

Litt forberedt på noe å spise var jeg (faktisk) -  jeg hadde klart å skaffe meg laksefilet! God helg tilbudet til Kiwi er ikke så dumt! Dummere er det kanskje at jeg rynket på nesen hver gang jeg fikk det servert hjemme, mens det er det første jeg lager når jeg flytter ut... Det rimer ikke helt.


Stakkars laksefilet, helt alene i den store formen i ovnen (kan også fungere som en metafor for hvordan jeg føler meg nå. Liten, naken, i en stor leilighet, uten mine med-boere. Eneste forskjellen er at fileten er heit og jeg fryser ihjel! ).


Tyvgods.... he he.... snylte-meg

 

Dette utgjør et herremåltid av de sjeldne! 

Ok, mangler kanskje et par (kg) grønnsaker, en saus og alt. Men en blir jo hvertfall mett!


 

Det var faktisk veldig godt!

 

Nå skal jeg spise opp og kose meg med denne: 


For en herlig kveld! hihi

 

M

 

 
Idag våknet vi av kirkeklokkene, og var klare for en ny dag. Det var på tide å bli litt mer kjent i området, så Kristoffer (herrebesøket), Julie og Mia bestemte seg for å ta turen ut. Målet var å komme seg til andre siden av Tøyenparken, men vi presterte å gå rundt, og så rett hjem. Null retningssans, og ingenting vi kunne orientere oss etter. Virkelig sau i storbyen. 

Nå mørklegges Oslo atter en gang, og Julie har tenkt seg til Drøbak for natten, noe som vil si at Mia blir alene hjemme for første gang! Oioi, hvordan skal dette gå? 

Fortsettelse følger......

 

MJ
Om du spør meg er det mye av begge deler her i Rathkesgate.

Mia, som står mitt hjerte nært har nå blitt en del av denne gaten, det var nemmelig masse rom for henne her, ettersom hun har en stor plass i våre hjerter. (Her snakker jeg litt på vegne av Hilde også. ) Det er fantastisk at dette med rom førte til at denne bloggen ble skapt. Riktignok er dette en ny og liten blogg i havet av blogger på weben, men jeg har tro på at den kommer til å bli en fin blogg.

Men det stopper ikke der, det er mer rom. Både i våre hjerter og i vårt hus. Markus, vår søte 4bente venn skal snart flytte inn til oss på heltid. Yes, alltid fint med en gutt i huset, som kan passe litt på. :) Forhåpentligvis skal dere få følge våre liv her på Løkka, våre tanker og opplevelser gjennom denne bloggen.


JulieMen hva skal vi blogge om?!

Om oss? Om Oslo? Om alt? Sauer? Humor? De gode vitsene og kommentarene vi tre har?

Jeg kan ikke være morsom på kommando hvertfall, men vi får se hva denne bloggen utvikler seg til! Alt kan skje i Rathkes gate foråsiresånn...

 

M